Friday, November 28, 2008

*sepi*

one of my besh fren msg me last nite..

"sanggulkan rambut, ko nampak cantik,
senyum, ko nampak manis,
jln dengan keyakinan, utk ko dan masa depan, nite!"

me replied..

"ni pantun ke ape?
ke base jepon yg ko translatekan?"

then he replied..

"tak lah, aku reka khas tuk ko yang poyo, dah belajo."

kekekekkekeke... aku poyo?.. mmg cik kiah ngah study pon mlm td..
tetibe angin *sepi* melanda....
so carik org bg kate2 semangat sket..
kasik mood nak study itew datang..cik kiah pong kaco kawan yg nun jauh di kampong itew....
sib baek dier layan msg cik kiah..kalau tak harus aku *sepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........................*

poyo tak gambar nih??? ..hahahhahahahaha...khas tuk kamoo yan toyanzzz...

neway yan..thnx 4 the words... as per request kan.. "answer as a man"... dan jawapan itu sangat bercirikan kelelakian **bukan text yg kat atas itew yer.....hu hu hu...millionzzz thnx dude... and i'll keep the words..!!!

nota kaki kuda : dot jadik ke jumaat dpn gie PD?? makcik rindu sama itu joe jambul larr...



Thursday, November 27, 2008

makcik petronas itew..

cik kiah ke melaka sabtu ari tu..bkn jumaat eh.. lupe ari plakss..
sampai dalam kul 1..terus lunch ngan member2 kat batu berendam..tempat keje dolu..
gosip2...**ni sesi wajib kalau lame tak jumpe..hahahha..
sampai kul 3 terus shoot ke durian tunggal plaks..
jumpe ngan makcik sik lemak nih..
gosip lagik..kali ni lagi panasss....ahaksss.....
belom pape lagik makcik nie dah sengeh2...baru dapat gaji kot..

riang ria jerk tengok minah nie... cam baru menang motor..

pastu die ajak pi kena cendol tepi sungai....

tengok sket kaki gosip nih...

** deq..ape makneyer senyuman oleh makcik sik lemak itew..??tu maknenyer.. kiteorang gosip PANAS ok.......lalalallalallalaa......pas gosip balik ke tempat keje...then ingat nak kuar ngan member itew..tapi die tak sehat plaks..so kiter merayau2 larr seorang diri kat melaka mall..carik wifi .. hu hu hu ..hampeh ok...laptop makcik wat hal..tak leh detect network..siak tol...balik bilik tido lagi baek....!!!!!!!!.... sengal ...huh....

** oleh kerana keje tak berape nak glemer.. so kiter tak tunjuk larr kat sini ...

ni hari yg ke 3 kat sane.. kiteorang dapat berita anak laki ex-boss kiteorang accident..meninggal..kat masjid tanah..so kiteorang pi melawat jap..balik dari melawat tu geng ajak makan lempeng panas... sedap weiiiiiiiiiiiii... lempeng kelapa makan ngan kari ...pergggggggggggghhhhhh............ lupe plaks skang ngah makan ubat diet..hahahaha

ni nampak nih... air zaman mak abah cik kiah bercinta ni taw..hahahha..oldskul giler.. tapi sedap..gas tak banyak..

sekian dari bilik berita..tiang dua melaka...ahaksss...

Wednesday, November 26, 2008

sepi...


sepi ~ yuni shara


Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja
Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu
Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam
Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri
Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam



giler soker lagu nie..maceh noh cik wawa.. pas masuk blog dier jumaat ari tu...berdezup kite carik mp3..donlod pastu karaoke dalam krete...kebetulan laks ade keje kat melaka...sepanjang perjalanan tu dok ulang lagu ni jerk... waaaa.... meraung makcik layan syahdu lagu ni... serius beb.. agak2 sape jumpe minah ngah muke sememeh kat highway ayer keroh jumaat ari tu..makcik larr orang nyer....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


salam perkenalan wat cWawa itew...

wawa banjer kepsi noh..promote besar2 besaran nih..ahakss..

Friday, November 21, 2008

hampa.......


To' Ki /Hampa

Ku ditinggal senja

Malam menghampiri

Sendiri ku dalam menanti

Segera oh angin sampaikan rinduku

Terlupakah kau pada janjimu

Ketika bersama rindu bergelora

Perpisahan menikam jiwa

Kau pandai mengusik kau pandai mengoda

Kini diriku yang kau tinggalkan begitu saja

Apakah ertinya ucapan manismu

Kau merinduiku

Mungkin hanya aku

Yang membiarkanmu menipu diriku

Biar luka menyiksa jiwa

Biar kasih tak kunjung tiba

Kerna pada hakikatnya diriku kau persenda

Aku hanya insan biasa

Lemah pada rayuan manja

Terlena dibuai mesra

Pada cinta yang hampa...

Di malam yang sunyi

Sepi menyendiri

Ku hulur dan menyusun jari

Ku pohon kau ubatikanlah rinduku

Bayang kasih dalam mimpikuMenikam kalbu...

Biar kasih menyiksa jiwa

Biar ku yang mengemis cinta

Kerna sejak dari mula

Diriku yang tergoda

Aku hanya insan biasa

Lemah pada rayuan manja

Terlena dibuai mesra

Pada cinta yang hampa...

Oh... oh... oh

nota kaki kuda : sila jgn betolkan pc anda.. cik kiah dalam mood oldskul skang nih.... hu hu hu...

nota kaki kuda 2 ekor : adeq kamoo soker tak lagu nie????? baek ko cakap soker seblom aku bakar uniseploh tu....hahahahahhaa....

Thursday, November 20, 2008

jawab tag cAnis lagik..


tag lagi dari cAnis itew...hampeh kan...
ingat nak bubuh gambar ngah tahan sakit semalam...cam tak cun pulak..
ari ni kite suruh kakak nie amekkan..'paksa rela'..

ni rules dier..
  • snap 4 pic kamu yg berlainan watak
  • jadikan dlm bentuk collage
  • pastikan pic kamu di snap oleh org lain.
  • jgn snap sendiri

so ni larr jadinyerr.....

amacam?? ade cam heroin citer SOLEHAH tu tak??..

ngeh ngeh ngeh..

***komeng kiut2 ok... komeng nasyid ditutup sama skali..!!! HAHAHAHAHAHA......

dalam kepala ni mmg dah terbayang aksi2 bengong cBen ngan daq kecik itew...



so sila larr jawab tag dari diriku ini ye Ben and Adeq..huhuhuuh..



Monday, November 17, 2008

gosip time..


cNiena mimpi cik rokiah kot..tetibe ajak lunch sabtu lepas...

kite pon zassssssssssss... ngan sepantas kilatnyer mandi ** sungguh tak senonoh fomfuan itew..!

calling2 adeq ajak join skali...skali die ngah menjaga askar2nyer kat alamanda..hahahaha




skali cukup corum..amek ko..cam tak cukup meja kiteorang bergosip.. iskk sipi sipi jek lagik nak kene panah petir sedass..ahakss..


** miker berdua ni bergosip cam mami jarum ..


tapi kite rindu larr same ini nenek... penne..meh join blogspot!!....

my workstation..

makcik anis nie sajek kasek keje kat kiter kan...
takpe tag meng'tag' nie leh merapatkan jalinan ukhwah sesame kite.. **sila abaikan perkataan yang anda tak berapa nak paham..cik kiah ngah dilanda kebengongan tahap power rangers nih..
ok ni larr workstation makcik rokiah...
serabai kan?
sepah haram jadah..kekekeke..
ni time sebuk ok..biase larr pagi isnin...

pis .. kacang pis.. V


skang nie alhamdulillah..keje dah makin banyak... ** ni bukan riak taw..!!
workstation cBen ngan Adeq kiter dah pernah nampak..
ok..makcik nak tengok workstation cSawa dan cZean itew..?? boleh gitew??..kak ya leh jawab kat blog sebelah eh..

Thursday, November 13, 2008

cik ct peroz

nak tunggu ahad ni nengok wayang..cam lambat laks..
seb baek ade minah sewel a.k.a senget a.k.a ting tong nie sudi ajak gie nengok ..kiteorang nengok BANGKOK DANGEROUS..besh..tapi last hero mati..huh!

perkenalkan cik ct peroz a.k.a adeq..
makcik ni fofular kat blog sebelah...contact die ramai bebs.. meh baling sekor dua..!!

kawan ngan dak sekolah kan...so shopping pun barang sekolah larr...
ni kiteorang kat MPH seblom wayang start..

makcik biase arr...setiap kali nak pekse...tiap kali tu jugak larr ilang pen pensil segala bagai..
dengan niat takmoh dah amek barang kat opis tu macam lar mak abah hang punyer barang.. seblom boss sumpah jadik tong sampah..maka makcik pon beli sendiri larr.. hahahaha...yergggghhh!!!..
dengan harapan sem ni dapat dekan.. (**tolong larr wei..!!..bluwek... bluwek..)
eh.. pesal aku pandang lain?

yer tak syak lagik...jerawat makcik ngah meriah skang nie...hampagas tol sri **** nih!!!..


nota kaki cap ibu dan anak: rugi niena ngan naz tak juin kite kan deq... gossip mama juwie kiteorang malam semalam.....

nota kaki cap ibu dan anak darab dua: for kak yuyu..welcome to d club dear...!!! rilex arr.. kumbang bukan sekuntum ... jum dangdut...!

nota kaki cap ubat batuk kelapa laut afrika: naz kite jumpe abang M bukan name sebenar kat dalam panggung malam tadi.....ahakss...




Wednesday, November 12, 2008

dier yg suke kaler cokelet..



nampak cam sedap kan??
tapi sayang nak makan..

lawo mug ni kan...cute macam tuan dier.. comey..

maceh niena nenong.. cik rokiah soker..

tapi sayang nak guner.. ahakss..


kotak mug ni pon cantek...

cute..

sayang nak buang..

nota kaki : kalau nak bagi cik kiah hadiah ke ape..tolong larr jgn bagi yg cute2..tak sampai ati nak makan/guna...

nota kaki darab dua : mlm ni nak gie nengok wayang ada sape nak join? jum alamanda..

Tuesday, November 4, 2008

achoo's big day


gambar pengantin xdak...
sat lagik nak pi cilok kat multiply...
neway.. congrates achoo.. dah jadi milik orang yg sah..
kite doakan moga bahagia ke anak cucu...hingga hujung nyawa..amen..

semalam cik rokiah tak datang keje..terbabas tido..ahakss..
batuk tanpa sempadan punyer.. (*cian kak ya tido sebelah..kekekeke)..
sekali amek ubat batuk overdose larr plak..
sedor2 kul 11pg..adeh..

kat opis pon xbyk keje sgt skang nih...cik rokiah pon sebuk wat assgmnt..
hope bole siap minggu ni jugak...


2 3 menjak nih..org kat melake tu senyap sunyi jerk..
kite ade wat silap ker?? sori larr pakcik...
kalau xmoh kawan cakap jerk larr..kiter remove contact..
senang.....kakakaka...