Friday, January 30, 2009

gilak !


pening sey...
assignment ni wat aku giler jerk..!!
arggggghhhhhhhhhhhhh.....

Wednesday, January 28, 2009

wong sui kiah sambut raya


plan tak moh cuti..
dah mak den kabo 'ku seru nama mu'..
petang sabtu tu mengelabah plak nak balik kampong..
bahaya mak aku nih..!

cerita di hari raya pertama..
gie kenduri kaweng kak shidah kat senggarang johor..
maceh kepada pilot saya..
esok2 boleh kiter explorace lagik yea..
**Ben..rambut aku dah tak megi lagi yek..

ni pengantin..

moga bahagia ke anak cucu cicit piut noh..!


hari raya ke-2..

operasi melihat matahari terbit kat mersing..

keluar rumah kul 3.30pagi.. **semangat2..!!



sekali mendung daaa..

ntah mane matahari tu..

huhuhuhu...penat makcik bangun kul 3 pagi..

tempuh 5 roadblock pagi tu..

tak berbaloi nampaknyer..




so lepak jek kat air papan main kejar2 jek larr...


nak mandi tak boley..

angin kencang sekarang nih..

yang peliknye ramai gak yang tak paham bahase gie mandi ..walaupun bendera merah tu dah terang2 terpacak ..

ok ..bute warna kot..!



jejak bertapak tuk kak sawa.. ok tak?

dengan ucapan : sila lah datang ke putrajaya dan membawa spa cokelet itew..ahakss


sekali tengok matahari terbit dari kedai makan jerk larr.. haiiihhhhh...



kawan sebengongan ku..

yan toyek aka incik tokey ikan ngan juliet tokey gelang ..

ok.. next trip ke cameron eh..tengok matahari terbenam plak??


maceh pada incik isa ..

lame dah tak bawak die jalan.. memandangkan incik bujal yang dalam keadaan kritikal untuk diservis tak lama lagi..

jasa anda merempuh 5 roadblock pagi itew akan kami kenang sampai bila2 ..

nasi beriani gam ni ex-boss tercayunk yg belanje lunch tadi..

skang ni cik kiah dah rase cam kene ganja plak...

ok brader chow....


Friday, January 23, 2009

mood nasyid

cik kiah..ni ***** yang kasik ..
eh.. owh time kasih..
** muke blur macam biase ngeh ngeh ngeh...


















sekali tengok dalam..
alhamdulillah..
sesuai di hari jumaat nie..
mood nasyid ye kawan2..
ngaaaaaaaaaa...........



















time kaseh kepada incik H dan kuncu2 nya..
ahakss..

nota kaki pink : kasut-pink jeles tak?

Thursday, January 22, 2009

[suhu tinggi]


saya demam.........



cemana nak drive balik kampong ni kang..!!
mata pong dah berpinar2 nie..
seb baek leh kenal keyboard ngan mouse mane..
wallaweiiiiiiiiiiiiii....
tak soker...!
ibunda tercinta..anakanda tak balik raya nie bole?..
jangan lupe limau ngan mercun padi 2 kotak ye..
pangggg...!!!
bile mase nama kamu jadik wong sui kiah???

Wednesday, January 21, 2009

insan bernama makcik rokiah

kes 1

tempat kejadian : opis kucintaik

ello
cik kiah, nana bawah ni..
ah nape nana?
alih kete boleh ?.. kete blocking pack ni.. kete nana tak bole keluar..nak kuar bekpes jap..
ok
** nana mane ar?? confuse jap.. turun parking ngan muke blur..



kes 2

tempat kejadian : uptown

phewwitt...
eh cik kiah..sombong larr..
eh ko.. buat ape kat sini?
saje jalan2...cik kiah ape citer sekarang?
bla bla bla..
** odw balik kat parking puas pikir sape plak nama mamat tu ek.. ahh penat pikir... lantak larr..lalalala...



kes 3

tempat kejadian : ceria box (ngah ber'ym' sama pak seman,makcik sik lemak ngan makcik rokiah) wifi free sey..

pak seman : ko ok tak ngan plan kite nie?..bla bla bla
makcik rokiah : ok .. makcik sik lemak tau tak?
makcik sik lemak : lar aku ok larr..
makcik rokiah : chup2....
ni makcik sik lemak ke?
lorrrrrrrrrrrrrrrr...
aku ingat kakak ular tu...
ceh mati2 ingat die...
pesal larr nama korang ni sama..
hahahahhaha...
makcik sik lemak : cik kiah sengallllllllllllllllllllllll..................................
hampehhhhhhh................!!!
tergores aku...!!
makcik rokiah : **gelak guling2 ...

** penat aku ber'ym' sampai abes bateri .. tup2 ter'salah' orang..gara2 nickname dieorang sama.. hahaha.. nyaris2 nak bergossip pasal member tu.. muahahahhaha..


nota kaki makcik rokiah : boleh tahan blur minah nih..

Tuesday, January 20, 2009

cantik photography

boss tak dak..
anak buah golek2 dengar lagu meet uncle hussein..** ambek aura AJL beb..!
kenalkan ..
ini kawan opis saya..
incik halim tokey gas..( http://cantikphotography.blogspot.com/)
hehehe..
die ngah berjinak2 ngan dunia blogspot ni..
so skang ngah nak promo bisnes part time die..
as kawan .. nak kawen tak taw bile kan.. **jangan tanye..!!
so sesape yang berminat nak khidmat jurugambar
nak kawen ke..
tunang ke..
outdoor photoshoot ker..
tetibe nak merase jadik model gitew...
sila lah contact montek die eh..

ni contoh gambar yang die dah edit..
more piccas...



nota kaki halim tokey gas : 10% eh..!! muahahahhaa..




Monday, January 19, 2009

over time

ok kul 5.00ptg.. sat lagi nak buat OT..
ari ni rase cam rajin lak nak wat OT..!!

bile citer pasal OT nie..
sian plak rasenyer ngan member2 yang keje kat sector perindustrian ni..

baru2 ni balik kampung ..
jumpe ngan budak2 kilang yang pernah 1 sekolah ngan makcik..
dieorang ni ade yang di'cuti'kan sebulan,2 minggu..
ade tu OT dah kene cut..ade yang lagi parah tu..
dah larr OT takde pastu keje 4 hari je seminggu..

ade sorang tu terpaksa tolong kakak dia niaga sik lemak..
alahai..
yek larr nak bayar kete,insurance..bla bla bla itu ini semua..
so kene carik alternative lain tuk survive..
sian larr ko kan..
seb baek bukan calon laki aku.. muahahahahhaa...
**yan..ko jangan report kat tin tin plak eh..!

















OT kat tempat makcik nih..
skang boleh amek cuti jek..
yang menjadi masalahnyer..
pesal orang cam aku ni tak sedar diuntung..!!
dah ade OT pas tu malas nak buat.......
ngaaaaaaaaa....

dah .. boss dah pekik tu..
yek boss.. 5 minit lagik..!!

[tajuk dah terjun laut]

mesej untuk incik tokey ikan keli..

wahai incik tokey ikan keli..
naper awak takder weekend nie..
saya nak tengok matahari terbit gak..
tak kira..!!
mersing..im coming..yeehaaaaaaaa....!

Friday, January 16, 2009

kelas kecantikan

ah sedap..
lame tak makan..
tak ku sangka ginseng tu pahit rupenye...

Bird's Nest from a Clinical Experimental Point of View

According to a recent medical research reported by Hong Kong Chinese University, the cell division enzymeand hormone of bird's nest can promote reproduction and rebirth of human cells. The Glycoprotein content directly stimulates cell growth in human’s immune system. As a result, body metabolism is enhanced and functional effects are greatly improved. Effective results of bird's nest are observed when they are consumed by children, elders, feedle and sick people.


Bird's Nest from Traditional and Modern Chinese Medication's Point of View.(Chinese Medication Dictionary)

Bird's Nest is used as restorative and remedial food since the Ching dynasty as recorded in (Major Herbs Guidebook) and (Major Herbs Digest). Previous clinical researches have concluded that bird's nest has a (sweet and calm) character. Bird's nest contributed medical benefits to lung, stomach and kidney neural system. Several ancient medicine books such as (New Major Herbs), (Southern Mountain Chronicle) and (New Herbs Revised) all recorded plenty of detail of bird's nest remedial benefits.


Bird's Nest from a Nutrition Point of View

The main nutrition contents of bird's nest are carbohydrate (30%) and protein (5%) although its protein content can be compare to that of milk or eggs. Bird’s nest also contains plenty of calcium and phosphorus, as well as some iron and iodine. There are still some other untraced compositions that may have medical benefits; hence we can not judge its value by the main nutrition contents alone.


Bird's Nest from a Biochemical Point of View

The book (Evaluate Bird's Nest) written by a biochemist has also proven that protein contained in bird's nest have some bioactive elements which might have nourishing and replenishing effects on humans body.

The experts conclude that bird's nest has three main functions:

  • Enhances the rebirth of cells and tissues.
  • Improves the immune system functions of our body
  • Improves the body's tolerance toward the damage done by X-rays or other radioactive reagents.
Bird's nest is an excellent restorative food with a sweet and calm character; it is good for any age or gender

  • Ladies: Frequent consumption result in fairer skin, helps to stay young and look radiant.
  • Pregnant Women: Consumption during pregnancy will improve immune functions of the fetus and the mothers will be able to recover easily after giving birth.
  • Elders: Clears phlegm, strengthen lungs and kidneys, improves spleen as well as enhances appetite.
  • Children: Enhances immune ability, not inclined to get colds or flu
  • Men: Improves kidney and strengthens lungs, so not inclined to get weak.

source : http://www.naturalnest.com/

notakakiburung : makcik terase muda plak hari ni..!





Thursday, January 15, 2009

[tak jumpe tajuk]


pagi tadi opismate tunjuk kan gambar kaweng dier..
arr bosannyer...

tengahari tadi opismate lain puji kakak yang title 2nd hand tu pandai masak...
arr boring nye..

petang tadi exhousemate crite die baru beli kete baru pesen bontot terlebih..
arghhh nyamfah nye..

me?
still duduk kat partition opis ni dan ngah sebuk carik idea nak letak tajuk ape kat entry ni..
ha ha ha ha...........

arghhhhhhhhhhh...
rindu kat mak..
balik kampung kang nak blaja buat kek pisang.....
dah lar..nak balik..
papai

Wednesday, January 14, 2009

beringat-ingatlah diantara kamu

Hadith : Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya:

"Siapa yang keluar untuk menuntut ilmu maka ia berjuang fisabilillah hingga ia kembali".

Riwayat At-Tarmizi dan Ad-Darimi




klas start ahad nie..
buku tak bace lagik..
so makna nye nota pon takdak lagik larr..

result pon tak kuar lagik..
so tak tau lar perasaan ke klas tu macamane nanti coz jumpe balik tutor yg sama ngan sem lepas..
agak2 kalau dekan tu leh arr purak2 riak gitew..
kalau pointer jatuh purak2 rajin arr masuk library..
adeh..

Tuesday, January 13, 2009

niena minah dangdut

pasaipa suara kat karaoke box tak sesedap karaoke dalam kete sendirik..? sila jawab dalam kertas kajang..jangan lupe letak angka giliran key..

minah ni layan lagu ...

cubit cubitan hoiii...

cubit cubitan..

senggol senggolan hoii...

senggol senggolan...hahahahhahahaha......

makcik layan lappy coz wifi free situ..


umeko nomiya

Your Japanese Name Is:

Umeko Nomiya

Banzai!
hahahaha...... **tak glemer sey name umeko nomiya.. makcik rokiah gak yang besh..

Monday, January 12, 2009

aku yang sesat di shah alam..

phewwww........ seb baek ..!


seorang pengawas peperiksaan membawa kertas peperiksaan yang sesat masuk kedewan peperiksaan 15minit sebelum peperiksaan bermula..!.. **baper banyak peperiksaan daa..

hahaha...kelam kabut jgn cakap arr.. tapi sempat beb.. berani ar report boss cik kiah.. silat jurus lima cik kiah kasik.!

ni semua gara2 operasi membuat muffin dan tido secara berjemaah depan tibi semalam..!

makcik ayu itew... CAMAT ARI TUA..!

nota kaki untuk kak sawa : macamane nak bagi muffin gebu gebas ar kak..?

Thursday, January 8, 2009

B.U.N.G.A. ... orked lah...

pada cuti sekolah yang lepas saya dan rakan2 pergi ke taman orked ..
sebelom masuk pakcik sponsor telah membayarkan duet tiket dengan harga $5.. **time kaseh kepada pakcik sponsor..
waktu itu ramai pengunjung2 lain yang datang untuk menikmati keindahan bunga orked disini..

kalau mak saya nampak tentu die nak buat rumah dalam taman ni..

semua bunga dalam taman ni cantek..!

saya soker sebab kaler purple..!

ni kawan saya dari nepal.. **hahahaha...

ni lagi sorang kawan saya yang terencat ngan kumpulan Boney M.. ** sangat oldskul..!

saya tak kenal dier.. tapi dier lawa.. lagi lawa bergambar ngan orked pink itew.!

ini pakcik sponsor.. maceh pada pakcik sponsor.. nanti saya suruh cekgu pengetua saya belanja kamu sop bangi..!
sekian karangan saya.. sila muntah dalam bas burokklang-banting..!

Wednesday, January 7, 2009

kejadian pada suatu hari

korang pernah tak gie kedai beli top-up selamber kambeng jerk pakai baju tido kelawar dengan rambut megi mengerbang pastu terserempak ngan mamat hensem gilos yang pernah admire ngan korang mase zaman sekolah dolu2..??


cik kiah pernah..


hahaha **gelak guling2...mase tu rase cam nak terbang jek ngan baju kelawar tu..



agak2 dier dah kawen blom ar skang..?? pesal lar ko hensem sangat weih....??

ok dah..balik alam nyata...!!

saya makcik rokiah selambe rock kapak balak nak welcome to ah pak choo aka ah pak pengetua akademi **** yang baru nak can mali can o oi dalam arena blogspot ini..pas ni leh ar kite mencarutz kat blog lelain secara berjemaah.. jangan lupe pesan pada naib pengetua yang lupe jalan balik tu.. sedar2 lar diri yg dah tua tu balik lar kepangkal jalan..dah larr buat blog pastu lupe password..hahahaha!!!! i mish u nenek..!!

Tuesday, January 6, 2009

saya nak balik..

kalau semalam blur..hari nih double double blur.. ari nih punch card merah lagik.. tapi ari ni sempat masak telor dadar sama brokoli campur..nyummi nyummi..so takder arr cam ayam berak kapor jerk kat cafe.. 5 ari seminggu 4 minggu sebulan 12 bulan setahun asek2 lauk yg same jerk..

tadi sempat kene tegur pesal muker merah jerk petang2 nih.. ni sebab tahan marah lar.. sengal ...baldi..mangkuk 2 ringgit..berus jamban tol sama itew mangkok2.. huh.. tettttttt........... arr malas ar..!!


boss kicik pon ade tegor.. 'cik kiah **bukan nama sebenar.. dah kul 5 ni pesal tak balik lagik..??' 'ari ni punch card saya merah boss..so saya balik lambat kaber yang lambat pagi tadi'....hahaha sangat larr jujur lagi insaniah tol makcik rokiah nih.. skali dier reply 'ala selalunya 4.30 dah takde..' cilakak!!.. dasar orang brutal ni kalau buat baek pon orang pandang jahat kan??..huh!.. takpe redha jerk ..


skang dah kul 5.40petang sayer nak balik.. semalam nek lif sorang2 rase semacam jerk..adios..

kalau engkau masih muda

beruntunglah engkau

kerana engkau masih mempunyai banyak masa

untuk membuat mimpi jadi nyata..

kalau engkau sudah tua

bergembiralah engkau

kerana engkau telah melalui

semua payah dan getir kehidupan ini...

sumber : IKIM.fm ** cik kiah layan IKIM beb..!!

Monday, January 5, 2009

argghhh.....

sangat lar kelam kabut nyer di pagi isnin ini...memo selambe jerk terabur atas meja.. sabor jerk lar aku kan.. kalau cuti bersalin kang camner lar gamaknyer..arghhh mintak nyawa..mintak nyawa..sangat kasihan sama ini makcik rokiah..
11 ari coti yg sgt lar berisi.. 4 hari cuti2 sgpore .. 4 ari lagik duk umah melayan kenduri kendarat sepupu sepapat sana sini.. belen lagik 3 ari melayan adek ku yang demam.. tak pasal2 kene balik awal coz mak oyah tak sabo2 nak ikut sekali ke kl telek anak kesayangan die tu..huh.. seb baek mak oyah dah balik segamat semalam .. so ari ni gie keje cam budak darjah 1 M sek.keb. seri bali chaah .. BLURR habes??.. standard kalau ari isnin punch card kaler merah.. hahaha.. boss lunch esok i belanje u sop bangi occay..??
selama 11 ari ni pon tak sempat nak bawak bujal gie car wash.. esok2 ar kalau sempat.. tak per larr setakat taik burung tu ok lagik aper..hak hak hak..
yan toyek sekarang tengah berjinak2 dalam dunia belogspok ni.. welcome3 .. pesanan tuk yan toyek .. jangan lupe perjanjian kite mase ngeteh kat warung awe mlm tu.. hang kalau lupe leh recall sama tintin.. wahh beshnyer bercanda kat kebun teh sambil2 makan strawberry cokelet kan yan..kan?kan?...
tadi ingat cam sempat nak upload pic masa kat orchid garden ari tu.. sekali pandang kiri kanan member sumer dah blah..adeh dah kul 6.45 petang..err doa aper lak aku nak bace dalam lif sorang2 nanti kang.. adios...

alahai..

" takkan kau berasa gundah walau sekali jika kau tahu apa yang dicari "


malangnya..aku tak tau ape yang dicari..
malangnya..bile dah tau buat2 tak faham pulak..
malangnya..bile dah tak faham tak nak tanya orang..
malangnya..sampai bila aku nak macam ni...






nota kaki kuda : maceh yan ingat kan aku...