Thursday, February 26, 2009

ahli2 akademi semua..

class for today :
di fetik oleh :
setelah diskodeng oleh :


sekian

pengetua : berapa markah boleh bagi tuk klas ari ni?
naib pengetua : agak2 leh dapat dekan tak?


Tuesday, February 24, 2009

korang pernah mengalaminya tak?

situasi 1

kak, teh ais satu
teh ais panas ke sejuk dik?
????

situasi 2

abang die kerja dekat jek ngan aku..
abang die yang laki ke perempuan?
???

situasi 3

kite jumpe krismas nanti eh
brape ari bulan?
???

berikut ialah contoh2 jawapan balas yang tak berapa nak cerdik..yang kekadang aku tak tau nak balas macamana..kalau korang???

Sunday, February 22, 2009

entry gatal

planning wedding??

1. How old are you?
- Going to be 2* dis aug

2.Are you single?
- single mingle muda remaja lagik..hahaha

3.At what age do you think you'll get married?
-B4 30... kalau ikut firasat larr.. muahahah

4.Do you think you'll marry the person you are with now?
- Refer to the answer number 2.

5.If not, whom do you want to marry?
-d guy who really into me.. ade ke???
kalau takde anuar zain yang nenek penne amek gambar tu pon ok.. pas ni nenek leh amek gambar puas2 eh.. kasik can..

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
- adek saya yang 2 ekor tu.. or my beshfren pon 2 ekor tu..muahahaha..
ye saya mmg tamak nak 2

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- traditional maybe.. ala simple jek..
nak feeling garden or beach tggu cik kiah kawen artist lar kan..

8.Where do you plan to go on honeymoon?
- anywhere.. refer go to beach... feeling mat salleh lar kan..

9.How many guests do you think you'll invite?
- ermmmmmmmmmm...rase2 nye kan.. biar lar yang dtg tu sanak saudara,member kamceng ngan jiran tertangga jek.. senang nak layan kalau tak ramai nih..

10.Will that include your exes?
- my exes?? semua tu pon dikalangan kawan2 aku.. apa kes? takkan tak jemput kan...

11.How many layers of cake do you want?
-3 kot... pastu wat cuppies 4 dozen.. waahhh aku tamak.. takpe lebeh kang korang bawak balik eh buat berkat..

12.When do you want to get married, morning or evening?
- morning... ceria sket..

13.Name the song/tune you'd like to play at your wedding
- joget lambak... kampung jawa baru chaah larr kate kan..

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- biase2 jek.. makan nasik ambeng ngan tempe kan..
takkan nak pakai sudu pisau segala bagai..

15.Champagne or red wine?
- sirap bandung sudah...

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after .. tak pasal2 kene sumpah seranah orang kampong kalau pengantin ilang lepas majlis.. sape nak gosok periok tu weihh...

17.Money or household items?
- 2 2 bley??

18.How many kids would you like to have?
- disebabkan keluarga saya ni sedikit kuantiti nya..maka saya berazam nak ramaiiii anak..
baru padan muke mak saya.. hahahha..

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- agak bahaya di situ...

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- sapa lagi yang nak kawen dalam mase terdekat ni kan..
makcik bas burok aka 'hidup biar sedap' *wink wink*..
hah jawab naz..

Friday, February 20, 2009

gila cheese


blueberry cheese cake


makaroni cheese

arghh.. temvam aku weihh..



Wednesday, February 18, 2009

cam hampeh

ari ni gua rock abes..
gie keje dengan contact lense mata kanan jek..
had kiri dah ilang semalam..
pastu carik spek tak jumpe..
cam hampeh..!


tapi ade feel cam malika dalam drama anak bentong..
muahahhahaha..
[sape hon incik bujal ari nih kem salam jek larr.. gua tak layan..]
amacam cukup rock tak??

Monday, February 16, 2009

tak leh pikir tajuk

ari nie pose..
pas tu keje banyak gedegang..
ape kes?

Sunday, February 15, 2009

rajin tahap melampau

bile rajin tahap melampau ..
ni lar hasil nyer..
semalam gie sambut besdey adeq 2..
actually besdey dia on 1st feb..
disebabkan masa dan kemalasan tahap dewa..
so postponed..
semalam baru ade napsu nak celebrate..
beli terompah jek tuk die..
die yang nak..layankannnnn...

beli coklet skali.. terpengaruh ngan ke-cute-tan bear cumel tu sebenarnye..
cute kan..?

masak mihun..

aku expert masak bende nih..

tak caye tanya bas burok...muahahahha..

muffin cokelet ..

resepi dari kak sawa..

sila abaikan bentuk die ..yg penting rase sedap..!

blueberry cheese cake..

1st time buat..

sedap2.. tapi agak keras sket..

kalau nak feeling2 cam secret recipe kene makan bawah matahari terik..

so tak berape nak keras sangat..agagagaggaga...

hantar incik bujal gie service..

best2.. pas ni leh jalan jauh..

amek cik lappy kat time square..

pastu jalan2 skali kat low yatt .. belikan die baju baru..

adeq 2 kate ..'ko beli gambar ni cam jiwa kacau jek..?'

[kacau sangat lar....!!!!]

beli dvd-r ..

nie nak burn gambar ms kat sgpore ari tu..

seblom kene pekik ngan arie baek aku buat...

nie adeq 2..

hepi 21st besdey darling..!!!

Thursday, February 12, 2009

penne pasta


ber flying fox di felda tekam resort..
best..
tak takot pon..
rase nak cuba lagik skali..
agak2 pasang dari umah sampai opis pon cara gak ni kan?
takdak jem ..
takyah susah2 carik parking..
takyah sondol2 kete orang lain
takde lar asek nak hon orang jek..
kan?


gambar di atas menunjukkan betapa rindu nya saya pada nenek penne..!

Tuesday, February 10, 2009

jum layan

2 minggu lepas boss 3 tegur cik kiah pasang lagu kuat sangat..
tu lar gatal nak duk dekat ngan boss.. hambekkk...
so minggu lepas cik kiah paw headset adek 2 ...
bawak gie opis dengor sorang2...
puas hati den..!!
kawan opis 1 : cik kiah macam operator tepon .. [sengal ko halim..!]
kawan opis 2 : gelak guling2 tanda setuju kawan opis 1..
boss 3 : aik .. saya tengok dah macam doktor plak ..?
[cik kiah pakai headset tu kebawah]
celaka tak statement ???????
harus tak cik kiah pasang lagi kuat daripada 2 minggu lepas..harus tak???
angkat monitor kalau setuju.. sekian

Friday, February 6, 2009

Dan Sebenarnya by Yuna


Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku

Pabila kau bersama yang lain
Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu

Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku
Ku enggan berpura pura ku bahagia

Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri

Pabila kau bersama yang lain
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu

Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku
Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi

Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu

Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku
Oh...

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..

Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..

Aku tak mampu ..
tanpamu..

nota kaki : maceh adeq manis.. lagu nie best..

Thursday, February 5, 2009

ON MEON


ini ialah hasil kerja saya bersama incik halim tokey gas [kalau tak kenal leh refer entry yg lepas]
cantek tak..? [gambar ok.. bukan orang baju kuning itew.. ahakss]
kebetulan nafsu ON MEON tak berape nak ade ari nih..
so saye purak2 rajin meng-edit gambar..
sekian..

spa chocolate truffle shower milk in d house !

checklist :

BBTP 3103 - done
EBTQ 3203 - done
EBTM 4303 - 40%

seeee................???
rajin kan saye ??? [saper lagik nak puji weih..]
kang dah settle semua nak wat note kaler2 plak..
kasik bling2... highlight merah purple biru...
ngeeeeee...
doakan saye cemerlang dan terbilang sem ni eh kawan2..

at last!
singapore - puncak jalil [betol ke?..keke] - ukay perdana - bdr tun hussein onn - putrajaya
sket punyer berliku perjalanan shower milk ku ini..

pape pong..
rumber thangs sama ini pakcik...

sekian dari tuan punye blog aku dier dan kaler cokelet yang berbau cokelet skang nih.. ahakss..

nota kaki : maceh pade kakak cadar pepel, pakcik eQ skru cermin mata tertanggal dan incik shah .. maceh daun keladi eh..

Tuesday, February 3, 2009

aku buhsan

lokasi : opis yang kucintaik
suhu : setaraf bilik mayat
mood : terjun laut
taraf kesihatan : virus jerawat sedang menyerang dengan ganas nye..
nafsu makan : ahh malas nak cakap
lagu : selawat syifa' by hijjaz [mood anak betong tv3] [huhuhu percayalah wahai pengetua..!]
posisi : mengadap kiblat
chasis : mantapzz..
kete kuda 1 : ngah menjerit2 nak kene hantar gie servis
kete kuda 2 : tenang jek kat kampong.. [ jaga ko aku balik kang kiter gie pahang plak eh..]
pakcik : mampos agaknya.!
pakcik skandal : dah insap weihh..takde scandal dah
keje opis : so far ade satu lagik tak siap .. due date lame lagik..
keje sekolah : argghhh..!!! mintak nyawa.!!
mak abah : sihat jek.. mummy baru dapat bonus..senyap2 nak beli gelang baru
adek 2 : ngah fenen nak carik keje .. rase larr ape yang aku rase dulu..!
adek 3 : ngah kemaruk main netball .. [beliau adalah orang yang paling kaya dalam keluarga kami..! mummy baru jek kate lesen kete die sket jam lagik nak settle.. dan semua nye di sponsor..!! cilakak..!]
adek angkat : dijangka akan balik kepangkal jalan bulan 3 ni.. [rindu nyer ngan budak nih..]
kawan baek 1 : skang ngah gile nak blaja wat kek ngan roti
kawan baek 2 : tak tau dan tak nak amek tau .. **siak tak statement??
kawan baek 3 : sebuk ngan projek ikan keli beliau .. dengar kate nak bukak bengkel plak.. ermm
kawan baek 4 : arghhhh.. kawan aku ramai sangat arr..
kawan cyber 1 : selalu buat teka teki yang aku tak pernah jawab betol
kawan cyber 2 : mood aku bukan superstar
kawan cyber 3 : mood ngah pikir nak bg hadiah besdey ape kat husband.. [cadar pepel itew.. ahakss..
kawan cyber 4 : mood br jadik tunangan orang
kawan cyber 5,6,7,8 & 9 : mood kejap ade .. lame bebenor takde
nenek cyber 10 : dah hilang ingatan kot..muahahhaha
kawan cyber 11 12 13 14 : korang bukak lar link kat sebelah kiri ni eh.. panjang plak nak taip satu2...
boss 1 : gie taklimat
boss 2 : tengah fenen ngan projek gile
boss 3 : tadi takde .. skang ade plak.. kalau takde teros kan bagus..!
boss 4 : gie taklimat ikut boss 1 [banyak tak boss cik kiah? nampak sangat aku ni balaci kan?]
kawan opis 1 : sebuk
kawan opis 2 : sebuk kuasa 2
kawan opis 3 : ngah dengar lagu
kawan opis yang lain : tak dikenal pasti ..! [semua muke serius jek.. masalah rumahtangga kot..!]
aku : purak2 sebuk [muahahahhahaha..]

sekian..