Thursday, July 30, 2009

undi anda adalah rahsia!

tutup kedai sekejap..
amek mood nak jawab exam isnin ni..
wish me luck eh kengkawan..
seblom tu..sudilah kiranye jika para kengkawang semua undi nama yg sesuai kat side bar tu tuk aku ni ok..
pas ni aku tak lar fening kepala..
kejap cik kiah, makcik rokiah, MK atau CK ...........
owh...demimu nenek penne........
undi anda adalah rahsia !!
nah.. layan gambar sedas..
smpi buntal bijik mata mengedit nak jadikan lomo ..hahaha


Sunday, July 26, 2009

pelabuhan kukup, pontian








ni kat kukup pontian, johor.
gambar dari atas feri nak ke tg.karimun indonesia.
nota kaki : pc dah lembab nie.. byk sgt gmbr kot.. ade sape2 nak sponsor external HD..?? huhu..
amaran kepada adeq 3 : pastikan anda benar2 free H1N1 seblom balik ke cha'ah hokey..!

Monday, July 20, 2009

children see children do



renung renung kan dan selamat beramal =)

Thursday, July 16, 2009

sila ambil perhatian, sebab ianya jarang terjadi...!!

undi majoriti telah memihak kepada cik kiah membuat kuih muih dan puding untuk sesi makan2 sambil 'mengular' di opis hari ini .. ;)
so cik kiah buat blueberry cheese cake..
bahan2nya :
750gm cream cheese (philadelphia)
200gm whipping cream
130gm sugar castor
3 eggs
1 tspn vanilla essence
250gm blueberry fruit filling
for crust:
10-15 chipsmore
1/2 cup melted margerine
cara2nya :
  • hancurkan chipsmore dan gaul dengan melted margerine or butter
  • bakar dalam 10 min
  • dalam bekas yg lain putar cream cheese dgn gula , sampai hancur
  • masukkan telur satu persatu
  • whipping cream
  • vanilla essence
  • campurkan blueberry filling dengan sudu
  • bakar 160 deg cel dalam masa 40-45min

senang kan..



owh.. selain itu cik kiah juga telah 'terlebih' rajin untuk membuat puding koktail dan pecal..

cheese cake.. chesee cake jugak ... skali ko bedal pecal tak hengat donia..camne??
hahaha... lidah jawa ni nak tempe jugak.. adeh..!
nota kaki pecal : adeq 3 ... hang jgn pengsan plak nampak cheese aku ni..hokey..!!

Tuesday, July 14, 2009

damia





damia yang suke makan telur.. ;)


Saturday, July 11, 2009

mak dan abah saya ;)









so saya ikot muka mak ke abah???

hehe..

Tuesday, July 7, 2009

lagu untuk adeq 3..


Wali Band-Cari Jodoh (HD Video Clip) - For more funny movies, click here



Lirik Lagu Wali - Cari Jodoh

Apa salahku Apa salah ibuku
Hidupku dirundung pilu
Tak ada yang mau dan menginginkan aku
Tuk jadi pengobat pilu
Tuk jadi penawar rindu
Tuk jadi kekasih hatiku

Timur Ke Barat
Selatan ke utara
Tak juga aku berjumpa
Dari musim duren hingga musim rambutan
Tak kunjung aku dapatkan
Tak jua aku aku temukan
Oh tuhan inikah cobaan

Reff
Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak
Bilang aku
aku yang tengah malu
Sama teman-temanku
karena cuma diriku yang tak laku-laku

Pengumuman-Pengumuman
Siapa yang mau bantu
Tolong aku kasiani aku
Tolong cari diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau


nota kaki : lagu ni aku dapat masa paman aku kawen kat selat panjang, indonesia.. gambar takde plak nak tepek... tapi lagu ni mmg kiut giler... hahhaha.. layanzzzz..

nota kaki adeq 3 : dot ingat lagi lagu ni??? sian ko dengar lagu siam jek kat sana... ahaksss..

Friday, July 3, 2009

adeq 3 @ sintok, kedah

adeq 3 dapat sambung study ke UUM ..
course = Tech.Management ..
aku yg suruh die amek course tu sama cam aku.. hahaha..
padan muka ko..


bergerak dari kl kul 9 pagi..
lepak jap ngan adeq 2..
die tak dapat ikot coz keje ahad tu..




ntah mana punye malaun suruh aku kuar tol alor star utara..dah di bilang tol paling ujung skali...nak jugak keluar ke situ..

nak sekeh pale aku ke..sekeh pale orang tu???



dah sampaiiiiii... kul 4.30 ptg br sampai....

phewww... kejang vontot..



tempat orang kan...tak sah kalau tak sesat.. dalam uum pon bley sesat.. ape kes..?

so kiteorang sefamily menginap kat hostel jek..malas nak meronda ke bandar cari hotel segala bagai..



dah dapat kunci bilik terus carik makan.. lapor gedegang ok..



sajek jek mengatal nak dinner kat thailand .. orang kate dah alang2 sampai sintok tak sah kalau tak sampai bukit kayu hitam..
huhu..



comey2 orang siam ni larr..



wah abah aku girang semacam nampak??


tomyam die mmg 1st class.... mabelesssssssss.... semua sedap larr..!!!



ronggeng cik kiah jap..


ape kes mak oyah gewdik macam ni???tengok abah aku mengajor orang belakang tu..

cam dah biase jek gie siam bah..?? ahaksss..


adakah pokok getah ini adalah tempat kak Sawa dan incik tadza bermadu asmara?? ahaksss

hari pendaftaran..
kenangan mengusik kalbu tak kak sawa??

isk isk... senior mane lar yg mengjahanamkan kerusi nih??


seb baek adek 3 dapat bilik tingkat bawah skali..



blok E , kolej petronas

tu nampak tak bantal busuk tu...menjerit aku bile nampak die keluarkan dari beg... harus larr..buat berat kereta jek..!! dari selatan ke utara tu tau..!!

*sarung bantal busuk disponsor oleh baju uitm yg tak dipakai lagi* haha..

ok babaiiii..


odw balik baru leh menikmati alam sekeliling..
masa pegi kan mata melilau tengok singboard jek..haha..