Tuesday, September 29, 2009

kisah raya saya

malam 29 ramadhan - saya, adeq 2 dan cBujal terbabas di federal highway.. odw nak amek adeq 3 kat subang .. alhamdulillah semua selamat.. bujal jek tak berapa nak selamat...*gambar takde..mood trauma lagi*


29 ramadhan - terbang beberapa RM membaiki cBujal yg tenat itew, kalau tak ..tak leh balik raya =( .... *nanges kite senah! tu pun tak cat lagi.. tggu lar tabung ayam penuh dulu ...uwaaaaaaa.. nyesal plak tak claim insuran ari tu.. sorbb*




malam 30 ramadhan - kerahan tenaga oleh mak oyah kepada anak2 beliau yg balik lambat ke kampung... malam tu 3 jenis kueh sekali jalan... kijam kan mak oyah??




30 ramadhan - salah seorang buruh kasar dari philipina yg dipaksa rela untuk membersihkan rumah mak oyah... hahahahahaha



malam 1 syawal - last buka puasa 1 family @ chicken rice shop, BP Mall



1 syawal - sesi photogewdiks sementara menunggu rombongan marhaban ke rumah .. *mak oyah dipaksa buat peace.. hahahaha*



1 syawal - sedap air sirap mak oyah ni weih....



1 syawal - rombongan marhaban kg. jawa baru chaah



petang 1 syawal : operasi bermain meriam tin milo secara haram depan umah pak uda..



2 syawal - beraya dan beraya sampai lebam area benut pontian



2 syawal - dilla kawan adeq 3 bawak anak die yg super duper comey tembam...errgggghhh... aku geget gak anak orang ni kang...
3 syawal - beraya kat pontian lagik...

malam 4 syawal - beraya sakan ngan geng sepergonjengan .. baju purple tu nama die SITI NUR KASSEH anak nasa.. kiutttttttttttt kan???
5 syawal - raya kat ner ar?? aku pon lupe
6 syawal - open house umah nuex kat batu anam, segamat
malam 7 syawal - gerak ke kl
-sekian-

nota salam aidilfitri : camne nak berjimba2 kat temasik nie??? tabung ayam dah surut ..uwaaaaaaaaaaaa....

Sunday, September 27, 2009

cara2 mengambil foto raya

1 : pastikan kedudukan anda


2 : jika ragu2..sila dapatkan bantuan dari mereka yg pakar

3 : test sedas


4 : sila pastikan tudung dan cermin mata target terletak dengan betol


5 : pastikan semua anggota badan kelihatan... GAGAL!! ...cube sedas lagi


6 : owh santek.. cube sedas lagi


7 : chup !! panggilan ketua marhaban wajib di jawab dahulu.. kalau tak rombongan marhaban tak naik rumah ini tahun..


8 : sematkan sifat sabar dalam diri.. seblom model2 lain tak sabar BERTUKAR menjadi beskut raya..


9 : hasil yg sangat memuaskan.. terima kaseh kepada para model semua ..


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN =)

Wednesday, September 16, 2009

tag lucah

kene jawab tag ni.. kang kate anti sosial mcm pengetua tu...hahahaha


Write five (5) interesting facts about the person who gave you this award :
1- she lurve tasmanian Devil..
2- fotogediks..
3- histeria klu tgk kasut..
4- lg histeria tgk pink..jgk putih!!
5- hantu raye bernyawa bile dpt yong tau foo @ keow teaw esp. keow teow ladna
*ni copy paste*

Jot down ten (10) interesting facts about yourself or your hobbies :
1- saya suka ketik gambar
2- saya suka tengok gambar2 cantik
3- saya suka bertenet
4- saya suka ciskek
5- saya suka lagu yuna
6- saya suka tido
7- saya suka biskut raya
8- saya suka mee bandung
9- saya suka rambutan
10- saya suka cakap "sepak kang !"

Pick your ten (10) most deserving receipients & describe them (tak bole..bahaya!):
1- menteri pengangkutan
2- menteri kewangan kedua malaysia
3- menteri dalam negeri
4- menteri besar johor
5- duta negara korea di malaysia
6- ADUN parlimen labis-chaah-bekok
7- ketua kampung, kg. jawa baru
8- ketua pemuda pas chaah
9- bendahari umno chaah
10- pak imam chaah *i heart u!!*

Saturday, September 12, 2009

aku dia dan coklat

berbekalkan kepada status cik zaza di facebook beliau pada 13 ogos yg lalu dan juga entry INI..



gigih lar cik kiah mencarik di MPH, Alamanda minggu lepas..
sila cari di bahagian Bahan Bancaan Kanak2 yer cos kalau cari di bahagian Novel mmg tak jumpe..
baru tadi abes bace.. over all cerita menarik sesuai untuk remaja *mcm saya* dan orang dewasa juga.. watak Zaza dan Fariz sangat cute, jalan cerita yang ringkas dan 'bersih'.
amaran : jangan baca masa puasa takut korang ngences !
nota coklat : kak lily, bile nak buat aku dia dan kaler coklat pulak? ;)

Thursday, September 10, 2009

facebook


katanyer 'social networking' ..


tapi kalau dah bdk2 opis, kawan2 sek rendah, kawan2 sekolah menengah, kawan2 uitm, bdk2 kampung dusun, budak2 kampung sebelah semua pun ade.. camne aku nak bersoSIAL??
camne?

Wednesday, September 9, 2009

raya memang lambat lagi... amek mood dulu =)




*gambar raye tahun lepas*

5 perkara yang saya suka bila raya :

01 sudah semestinya dapat duet raya ... *walaupun banyak memberi daripada menerima*

02 jumpe sanak saudara, sepupu sepapat, wak lanang wak wedok, nyaei, mbah, buyut, kawan2, laki/bini kpd kawan2, anak2 kepada kawan2...fuhhhhh..

03 dapat ngumpat2 *almaklum lar lame tak beramas mesra .. wah peah pakai beg bonia, soot baru angkat pesona, limah kawen ngan anak ketua kampung...bla bla bla selang seli dengan petir ngan kilat semua bagai..*

04 cerita ceriti kat tibi yg besh.. *anak2 ramadhan, anak2 syawal, pondok burok, batang burok, bas burok (hahahahahahaahha).. segala yg burok dihari raya semua ade..*

05 bende paling besh dan terbaek dari ladang of cos lar tido makan tido makan tido makan pastu tido terbongkang...huhu

5 perkara yang saya tak suka bila raya :

01 basuh pinggan, cawan, mangkuk, periok belanga, kete aku, kete bapak aku, moto mak oyah.. fuhhh... *thn ni aku nak bukak tender lar*

02 bubuh minyak pelita... korang ingat keje ni best...??? aku leh gado ngan adeq 2 dan adeq 3 tau tak pasal bende ni.. pasang pelita nak semenggah.. keliling umah sampai jalan raya... tapi sape nak bubuh minyak tanah tu semua? huh dot com dot my

03 acara berkenalan dgn sanak saudara yg raya jek baru jumpe.... *oooooooooo ni sedaranye ni belah nyaei belah cik milah punya ipar punyer sepupu yang duduk kat bla bla bla...... vavavavava... arrghhhh... semak aku nak ingat.*
04 cirit birit... *raya kalau tak cirit birit bermakna aku antisosial lar tu*
05 dah balik raya 7-8 hari pastu nak balik putrajaya balik...... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nyamfah !!!
******************
disebabkan kak sawa kate leh tag orang, maka dengan ini saya berbesar lar sik lemak yg ade nih untuk menge-tag :
01 cik puan sawa
sila lar berlapang dada untuk menyahut seruan tag saya ini dan tag lar rakan2 yang anda suke.. ingat yang anda suke jek... tak suke bole blah..sekian.

Tuesday, September 8, 2009

ape kes?

saya mmg ade rase cam nak mencarut jek sekarang ni... sungguh!

Sunday, September 6, 2009

adeq 3 : sila jangan jeles =)

*sedang bermanjamanja dengan mak oyah*

Wednesday, September 2, 2009

lagi lagi village view

lokasi : village view, jalan reko, kajang

kita mmg selalu lepak sini pas kelas.. tempat cantek, parking senang dan yg penting makanan nyer pon sedap *ikut tekak aku lar kan*

dulu cik naz nenaz selalu ajak yg kat belakang petronas bangi dekat ngan rimba klasik tu.. now dah ada kat jln reko ni lagi dekat lar...

mana2 member yg dtg umah aku mmg bawak gie sini jek... senang.*selain sop bangi famos amos tu*




ni gambar masa berbuka beberapa hari yang lepas ..






dan ni yang beberape ari sebelum sambut puasa..


terima kaseh belanje kami yang jauh diperantauan nie...........
tapi takpe coz besok mak oyah datang sini yeayyyy.......!!
nota kaki hati gumbira : ye saya tau gambar blur... errrrrrrrr.... fail!
nota kaki geli lintah bulan purnama : had ni ade cam terliur dok?

Tuesday, September 1, 2009

edisi buka puasa bersama rakan2 ku yg mengong =)

lokasi : Ayam Penyet AP, Bandar Baru Bangi
*model tidak berbayar 2 orang itew*

k.nieta, naz nenaz, cik niena nenong


cik kasut pink, cik kiah

abg azik, azik's wifey, azik's junior =)



bagus anak2 ramadhan..



lime juice, cappocino, vanilla, ntah ape ntah tu... keke


jus avocado ni tak sedap sebab rasa avocado.. huh?



the ayam penyet wif sambal pedas gedegang nak mampos api berasap..pheww..










si azik yg poyo.. errrr..



lagi model tak berbayar di gerai pengetua.. PAKCU usual pet shop

lagi model tak berbayar =)