Friday, March 26, 2010

uncle jilli's jacket potato

hasil rembatan pasar malam putrajaya hari ini ...


sedap ke? sebagai seorang hantu cheese **kejap hantu kejap orang? :D**
sedap jer.. sebab dia cheese + kentang semata2..
minggu depan nak test meat cheese plak..

Monday, March 22, 2010

putrajaya hot air balloon fiesta 2010

datang seawal 0720 dengan 2 tujuan
tujuan utama : amek gambar
tujuan lain : naik belon

malangnya *eceh* tak dapat nak naik.. kelam kabut lar pagi tu.. mane nak masuk dalam kandang yang had dibuka kepada photog pehtu kene masuk kandang lain yang dibuka pada public which is korang kene lar beli tiket rm10 tapi pukul 8 kata dah sold out! haihhhh..

ade kisah tragis yang lain .. malas plak nak menaip.. *sila refer blog nenet yer*

apaapahal pun kalau aku jumpa mak guard yang halau aku keluar masa tu.. siap ko! aku bogelkan ko! ini warning yer.. kan net kan?

mula2 kasik masuk angin dulu

yang cik kiah tengok time tu, bila angin dah dimasukkan secukup rasa.. pehtu dieorang terus pasang api atas bakul dalam masa yang sama crew akan tarik tali dari setiap sudut nak bagi belon naik dan stabil.






tapi belon levi's ni sikit punya lar susah nak stabilkan dia.. jenuh minah saleh ni buat kesudahannya lipat jeans masuk dalam jeep.. habes!


star wars
had ni scary sket cos bkn duduk dalam bakul






tak semua orang bole naik belon yang had berlegar2 sekitar putrajaya tu yer..
tak tau lar hari lain... hari yang cik kiah pegi tu public cuma bole naik setinggi bangunan 5 tingkat kot yang diikat then turun balik.. selama 15min.. kate nya lar.. nape tengok macam 5 min je? ke kira dari naik smpi turun 15min? haihhh..


ni kira marah tak abes lagi kat mak guard tu.. tu yg keluar api!


seb baek lepas tengok hot air balloon tu terus ke alamanda - tgk wayang - main bowling - makan2 - gosip2 ... sejuk sket ati..


nenet dan cucu akademi :))

Saturday, March 20, 2010

saya dapat baju :)

kuiz teka saiz kasut cBen/cPG/cKrik *potong mana yg berkenaan* aritu..
takde orang dapat bagi jawapan yang betul
walaupun salah tapi cik kiah jawab mengikut format yang diberikan
so saya dapat hadiah t-shirt.. yeaaaaaa..

sekali keluar nama surat beranak daaaa...


terasa muda bila memakai..
bole pakai tapi benjolan lemak adalah sangat ketara..
muahahahaa... nak suh cik kiah diet ke?...

tapi kan tangan aku gataaaaaalllllllllll jek nak bukak had ni....
lambat kalu bik aku pakai terusss..!
budak oren = cBen/cPG/cKrik itew
mekaseh yer pak inchik :)

lately ni cam ketagih plak makan megi rebus..
haiyooooooo...!

Wednesday, March 17, 2010

cinta tak mengenal usia~ *with 'baikbaiksayang' as a music background*

kompang dipalu..
pengantin malu..
lala~~
adeq 2 with pengantin perempuan..
cantek mata die :)
togetherness
amacam? ada tokoh jadi cekgu tadika dok?

Sunday, March 14, 2010

trip to cameron highland

brape kali asek dok tunda je trip ke cameron ni..
cik kiah free kawan cik kiah tak free..
bile semua dah get ready nak pegi ade exam lar plak..
huhuuu..
akhirnya jadi juga.. so kiteorang pegi pd 25feb yang lepas ..
citer dah lame kan??
hahahaaa...

sampai2 je terus masuk strawberry farm
farm ni adalah sangat berbahaya kepada amatur driver cos parking area dia nunnnnnn di atas bukit yang sgt cerun...
naik dan turun bukit adalah sangat ngeri oke!
habes semua skill pemanduan berhemah!
cik kiah dah pangkah tempat ni..






had ni beli.. 3 peket rm10




@ cameron valley

heaven!!!!
mint tea dan strawberry cheesecake itu adalah sangat terbaekkkkk!!!!


@ rose valley

ek.. ni rose ke?


@ mardi .. memborong pokok bunga untuk mak oyah

@ kea farm ..
sedang menunggu jagung rebusssssssssss...

@ strawberry farm lagik..
tapi yang ni lain dari tempat yang pertama tadi..
bole mimpi ngeri oke kalau naik farm yang sama.!
hasil fetikkan

@cameron valley
datang sini nak amek gambar je..
kalau naik dari tapah jumpa sini dulu..
tapi tiada mint tea yang sedap disini.. harap maklum.

budak comel :)


country lodge resort ..

a budget hotel with a private parking.. oke duk sini cos bole jln kaki jek ke night market brinchang..


@ night market brinchang

Sunday, March 7, 2010

umbai

saje je nak makan2 kat umbai mase cuti raya cina hari tu..
sikit punya ramai lar orang!
kete pon memasing plat W,S,J,B..
haihhhh.. semua pon pakat2 nak makan ikan bakar ke?


gerak dari rumah kul 7malam
sampai umbai kul 9malam
campur jem darab sesat samadengan lapar kuasa kebulur.!
dapat meja kul 10..
makanan sampai kul 11
balik kul 1230am
sampai rumah 2am

phewww.....

bosan


sama bosan

suka sebab adeq 2 yang kene beratur..

segar

kenyang

Friday, March 5, 2010

ngetek.

seb baek di-tek, so berupdate lar blog cik kiah kanzzzz..

No.1
Aperkah jenama Deodorant yg korang pakai skang.
cik kiah guna rexona yang pink kaler yu... supaya kekal remaja kekdahnya ..


No.2
Brand ikan Sardin dalam tin yang paling digemari?
cap hayam..
tapi lagi suka ikan sardin fresh goreng yang dah direbus dengan asam keping tu..
terbaekkkkkkkk...!!



No.3
Apalah bahagian badan anda yg paling anda rasa SEKSI & SEKSA!
benjolan2 lemak... bley? hahahahaa..



No.4
Aper hadiah yg paling 'HAMPEH' yg korang penah terima dr yg tersayang?
takde.. cik kiah mengamalkan konsep redho dan pasrah jek.


No.5
Korang akan rasa diri disayangi bila.........???
sentiasa didahulukan.. ok nexttt..



No.6
Apakah hadiah yg korang akan kasik pada bakal mak mentua pd kali pertama berjumpa?
tggu lar bile ade kang .. nexttt..



No.7
Antara Belacan, Cencalok & Budu...yang mana lebih wangi n sesuai dibuat perfume?
huh?
euwwww..



No.8
Jenama kasut paling banyak yg anda miliki?
brengsek.



No.9
Sekiranya anda menjadi Menteri Pembangunan Masyarakat & Perancang Keluarga apakah yg akan anda lakukan demi meramaikan rakyat Mesia?Sekiranya ditawarkan anda berminat utk memegang jawatan menteri aper?
bagi subsidi bagi mereka yang nak kawen.. sure ramai nak kawen kang.. kira bole meramaikan umat la tu kan?

menteri pengangkutan bole? hahahahaaaa...
elo boss.. ai menteri skang oke!
pitam!



No.10
Sila Tag kepada 5 orang yang sangat anda rasa sesuai menjadi menteri di atas!

cik senah
cik lie
cik nab
cik ah
cik pap

Monday, March 1, 2010

batu belah

gigih tak cik kiah melepaskan diri?
lepas ok!
haha..
** cilok dari buku laporan tahunan 2008 **