Wednesday, March 30, 2011

tukar

makcik : boss mintak sain surat tukar saya
boss : aik belum apa2 lagi nak tukar
makcik : macamane nak apa2 kalau tak ikut tukar
boss : owh ok

hahahaaa

status update 30.3.2011 : "disokong"

yessszaaa :)

Wednesday, March 23, 2011

:))


orang tua2 kabo jgn makan leher ayam kan kan kan..
haaaa ni lar jadik nya :D

Tuesday, March 8, 2011

satu kali cerita!

tajuk yang poyo..hahaaa
ok start dengan hari rewang 19 feb 2011
mase ni dah memang tak dan nak jenguk2 kat luar, mak oyah sket2 suh pi kedai, itu tak cukup ni tak cukup, ade sedara mara yg nak kene jemput plak..pengantin plak larik pegi amek kek, pegi carik bunga..hohohooo penat seyyy..
-rewang day-
-berzanji-
malam berzanji, masa ni mak oyah dah slow kan 'gear' sebab pinggang die sakit sangat, b4 majlis pun kiteorang dua memang dah mengurut secara berjemaah tapi ape leh buat dah kata orang kuat kan so memang kene keje kuat... sian mak oyah :(
-bernikah-
-20 feb 2011-
nampak saya cool kan? hehee
setitik air mata pun tak keluar..sebab masa tu mak oyah tengah sakit dan sedang berhiba kalau saya start meraung confirm susah nak berenti. silap2 masa bersanding kalau terasa sikit pun bole banjir..huhuu
cayalah tabek doblas kali kat diri sendiri :))
ni lar bunga manggar yang ber-DIY tu
hahahahhaaaa...
giler kelakar, tapi saya sukerrrrrrrrrrr giler sebab ade gula2 situ
so budak2 bole rebut2 ahaksss..memang nak kasik jahanam.

-bersanding-
psssttttt bunga ros tu beli kat kedai india kat chaah je beb.. had beli kat labis kaler putih tu tak kembang pun cett..cantek tau! huhuu
-fotong keks-
satu layer saye potong, lagi 20 cuppies tu letak dalam bekas plastik ikan reben so kalau yang malu nak makan kat meja beradap bole bawak balik.. tapi mana gambar cuppies saya??? cameraman kamu ade amek tak?
bunga rozek untuk orang kendarat dan budak kompang.
last minute ade orang nak sponsor cabutan bertuah, adek pengantin memandai jek tulis pakai pen ketip kat reben bunga rozek...aduhaiii takpe lar still comel kan kan kan :D
time kaseh pada pihak penaja cabutan bertuah dan juga pasukan kompang.. owhh rasa macam selebriti plak kan kite yanggg?? :)))
had ni pun sponsor gak, amek persembahan kuda kepang malam tu percuma silat.
best kan? comel!!

ni pun last minute punya cerita, alkisah kampung sebelah nak promosi group kuda kepang dieorang so dieorang bagi gudddd price percuma silat comel tu. mula2 macam mengarut dan serammmm je ngan kuda kepang ni. bila dah ramai yang datang org kampung aka orang rewang pun suka rasa macam berbaloi plak...
masa ni memamg ada rase nak tendang budak3 yang 'mabuk' tu..serius!
pakcik tu kabo kene salam pengantin kalau tak dieorang tak leh ilang mabuk... seram siot.
orang baju biru tu tak sudah2 cakap 'takde pape..takde pape'. cool abes lar tu.. huhhh!