Thursday, May 31, 2012

beg ke hospital



memandangkan tempat keje dengan umah amek masa 45min dan hospital lagi dekat dengan tempat keje plus mak oyah pun dah bising2..aku memang dah siapkan awal2 segala keperluan yg nak di angkut ke hospital... TAPI disebabkan breastpump aku blom di 'rebus' lagi so niat nak sumbat dalam bonet kete terbantut macam tu je..

takpe esoklah! :D

Monday, May 28, 2012

lele penyet @ carrefour batu pahat



sambal tu mmg menyengat! aritu makan mintak extra sambal kicap..fuhh
*tapi still tak leh lupa wong solo :(



gado2 + sirap bandung soda beb!



si tukang bayar ... tq yayang ;)


Friday, May 18, 2012

UTI / kencing kotor

misi : cik kiah nanti balik singgah klinik amek ubat yer
ck : memang kene kencing kotor ke saya ni?
misi : haah teruk jugak bacaan ni...abg balik eh?
ck : ehhhh???


aptb lah!


baca info dari blog Dr zubaidi - BAHAYA KENCING KOTOR BAGI IBU HAMIL

Monday, May 14, 2012

sama tapi dah tak serupa


dulu



sekarang ;)


p.s. : pak inchik senyum still camtu ek :p

Tuesday, May 8, 2012

sandal oh sandal






sandal ke 4 sepanjang pregnancy
baru pakai 3 minggu
nampak sangat ketidakupayaan nye menanggung aku kans?
sampai hatimu!

p.s.: tadi shopping set tilam baby...yeayyyyy!!
rezeki baby :) mekaseh bebanyak yg bg hadiah tu!!

Monday, May 7, 2012

best!




sudah dapat!
senyum sampai telinga :)

Tuesday, May 1, 2012

27 minggu

update 27 minggu :

  • berat mummy dah naik lagi 6 kilo dlm mase sebulan! alhamdulillah :)
  • perut cepat senak dan cepat lapar. ada sekali makan jantung pisang masak lemak sampai 2 kali tambah..akibatnya sesak nafas sampai ke malam :(
  • fevret makan yang manis2 je skang... yang nak kene kurang tu lar yang plg suka..cenggane?
  • eh bacaan BSP terakhir 2 mggu lepas semua bawah 6 tau... so misi cakap BSP bole buat sebulan sekali je lepas ni :)
  • barang baby rase dah 85% kot.. still ade mase nak riki2
  • 2 hari lepas scan baby tak nak tunjuk muka... keciwa daddy, next time jgn malu2 yer baby ;)
  • baby skang aktif waktu pagi..bkn area 8 pagi yer...kul 3 pagi smpi waktu subuh! comel nye kamu baby :) *bersabar lar wahai mummy!*
  • daddy pun dah semakin gemuk skang...muahahhahaa
  • ok dah




adek 3 kate dah macam anak beruang panda gambar ni!
macam mak panda adalah! haihhh


p.s. : lepas ni pak inchik kabo kene guna ayah ngn ibu jek! lagi comel katenye.
baekkkkkkkk..