Thursday, June 28, 2012

36 minggu

update 36 minggu

  • badan makin berat! rase dah mcm sumo :(
  • miss V sangat sakit coz kepala baby dah kat laluannya *ni org ckp lar* ;'( menyucuk2, jln terkengkang2.. kalau boleh nak parking kete dalam ofis tak lar jln jauh :D
  • segala mak nenek ubat or susu dah tak amek sbb doc ckp berat dah lebih2 sgt ni takut BP naik plak mse nak bersalin...
  • tido? owh sadis nye..nak ke kiri salah,kanan tak selesa..terlentang apetah lg. bgn kencing ada lar 3/4 kali semalam :(
  • pagi2 sampai keje mesti ngantuk gilerrr.. zzZZZZzz
  • baby mengeras dh byk kali kadang2 konfius ni mengeras nak bersalin ke sbb sakit perut ke ape ke...selagi tak de tanda2 aku bertahan je lar
  • ong bak! baby buat ong bak smpi senget benget perot aku hahaha.. keluar besok mmg aku nak gigit2 bontot die! biase eh ni!
  • miss P dah kuo cecair kuning [colustrom].. mintak2 susu byk utk baby nanti amin...
  • kencing manis? time nak amek BSP je aku control, lain hari makan le ape pon janji aku puas..muahahhaaa
  • HB low pun aku wat dek je..aku tengok mkn ubat ke tak bacaan same je.huh
  • air akar siti fatimah pun aku dh minum.. cuma VCO tu je macam euwwww kenot lah!
  • ape lagi cara nak bg cepat bersalin? nak jalan2 pusing umah setakat seminggu sekali tu bole lar..nak hari2 mmg tak dapek lar kans..
  • tinggi perut dah 40cm..misi ckp dah terbabas dari graf ni..hahaaa ngeri tau tak!
  • sensitif sangat skang ni tau..tak leh nak gurau sket mula lar amukan tak tentu pasal pastu nanges sorang2 ....haihhhh buruk!
  • incas ckp bole blk awal kul 430pm tak yah nk tggu smpi kul 5 sian kt aku drive jauh sorang2.. tp aku tak smpi ati plak dh lar dtg ngam2 kul 8 blk 430 huhuu..
  • selalu sangat tersagat perut kat sinki dapur takpun kat meja ofis takpun kat stereng kete..sorry eh baby, ibu lupa perut dh boboiyot :(
  • dah bape kali mimpi beranak.. mimpi bedung baby ..petanda tak lame lg ke?
  • lepas kes leaking aritu baru aku nak gabra barang tak masuk kete lagi, suka tinggalkan duet beberapa sen dlm purse baru nak g cucuk..kat spital kang aku nak pakai ape? barang2 online ade yang tak confirm lg, baju baby ade yg tak basuh lagi..tau pun kau takut kan kiah! :)))) skang semua dah ok :) tggl one set go je!
  • dah sebulan baby tak jumpa ayah..bila bole balik? sobssss ;'(

Sunday, June 3, 2012

akar siti fatimah dan minyak kelapa dara



dah 9 bln nanti kot baru aku start minum 2 ni secara tawaduk..
chaiyuk kiah!

p.s. : orang kate kalau akar siti fatimah ni kita rendam kembang..
dah tak lama dah nak bersalin :)

Friday, June 1, 2012

shopping online :)


shopping mmg bestkan..



tilam comel dari Facebook Tilam Comel Sale



cooler bag, milk storage bottles and bags dan home and car warmer..
shopping di E-mumshopLink
best shopping kat sini..semalam order arini dh smpi walaupun parcel besar :)