Monday, October 15, 2012

ecah 4


aisyah 5 hari


aisyah 80 hari

p.s. : seploh hari lagi naik keje..... huarggggghhhhh lupa jalan lar :)))))))
p.s.2. : apesal lain benor muka ecah ni? 

Tuesday, October 9, 2012

lampin pakai buang




aku tak pernah guna satu2 jenama lampin tuk aisyah sebab aku nak ajar dia 'kebal' * read = ibu beli yang mane ade less je,jimat! :D* ... 
bila dah macam2 jenis aku guna ni memang dia selambe je lar. tak pernah lagi kene rashes. 
insyaAllah. 

buat masa ni yang paling best bila guna lampin kain ni
rase macam besttttt je kat vontot aisyah
lembut, serap, best lar!
1 je lar yang malasnya nak membasuh!
lagi2 kalau dia banyak poo-poo kan
ibu ngah mood cuti2 mesia ni bole lar nak layan cer dah naik keje kang?
hahahhaaa.. pampers jugak jadik pilihan.
nak jugak sebut pampers dari diapers kans?
dah terbiasa
macam makan megi kalau makan mee segera tu cam pelik je huhuu


ada ciri2 ibu2 kedek aku ni kans? hahahhahahahhaha


Monday, October 8, 2012

ecah 3





hobi terkini ecah : makan tangan!
sedap eh?
nak kene ikat lagi tangan tu kang!

Friday, October 5, 2012

ecah 2



masuk tangan dalam mulut lagi!
kan dah kene ikat tangan tu
biasa dia nih!


Wednesday, October 3, 2012

anak ayah


time membulatkan mata memang sebijik ikut ayah dia









semua orang kate muka ecah ikut ayah
abes ibu ni nak letak mane?
tergores tau!
seb baek susu ibu
kalau tak gi ikut ayah sana
huh!

Monday, October 1, 2012

botol susu



dari kiri cepat jalan!
hahaaa
kisahnya si ecah ni guna botol medela memula nak blaja memuting dulu..
botol ni sekali dalam pakej pam medela harmony
so far ok je bila tengok dia hisap

yang botol pigeon tu pun mmg dah beli masa mengandung dulu
nampak dia hisap ok je..

sekali dia but perangai masa ngah shopping kat kuantan parade daaa
ibunya pam 4oz tak hagak2 letak dalam botol
fresh lagik
bole plak dia meraung macam kene cubit dalam stroller
hadoiiiii...
nak tak nak selak lar jugak nyuruk2 kat tepi tiang *malu*

lepas kes meraung2 tu..
ibu dia pun search lar puting mana yang sesuai tuk baby baru nak blaja memuting ni

ade yang cadangkan NUK, MAM, disney,anakku bla bla bla
ibu pun beli lar NUK sebab tengok puting tu lembut dan ala2 cik N kans
tak moa jugak!

owh stress
beli MAM
tak mao jugak!

balik kampung
nenek dia kabo ajar time dia ngah lapo betul2
pastu time susu ajak kuo jln2 tepi umah...paksa sket dia minum..
sedih plak bila tengok dia nanges bila kene paksa
terpaksa sayang...ibu nak keje nanti takkan nak tinggal tek kat uma kot?

last2 ok jugak guna MAM...alhamdulillah
masalahnya skang... kat area kita ni susah nak carik puting tu nak oii..
sudahnya..sekali guna basuh.. keringkan..pastu guna lagi
alahai lenguh... berfikir2 nak beli online je ni
*wink2 kat ayah*