Saturday, January 12, 2013

tak brape nak 1st solid food for aisyah

aisyah start makan masa die 5 bulan seminggu
itupun lepas ibu dah tahan2 dah...sudahnya memang tak sampai 6bulan! huh!
tapi bila google cari info sket ...bole bagi baby yg tak cukup 6 bulan tapi bersyarat yer!
syarat nya korang carik sendiri hahahaa

tak berapa nak 1st solid food ni sebab dah banyak kali nenek ngn atok dia colet makanan kat mulut dia
penat dah ibu terangkan...tetaaapppppp jugak nak buat :(
 


1st solid for aisyah : apple puree


burp! alhamdulillah
esoknya 4 kali poo poo...hahahahaha
 ok next is carrot puree...so far aisyah ok ngan carrot :)
sedapkan sya?

1 comment:

nettoash said...

Huish kaki ketak2..rasa nak geget je..lepas makan solid food mesti lg gembam nnti..makin ramaila yg geram kat echa..termasukla auntie!!

Good luck cik Kiah!leh mintak Noura macam2 resepi die ada..hehe