Thursday, December 30, 2010

tahniah malaysia!

semua citer pasal bola
paling best ..... jumaat cuti yesssss :)
dan kita rasa khairul fahmi che mat HERO malam semalam
tahniahlah untuk semua player!!


esok cuti nak jumpa pakwe :D


nota kaki peah pinky : sudah dapat jual itew yassin dan paling best dapat berzanji dengan harga lagi murah dari pustaka mukmin :)

nota untuk gambar : teh tarik kedai lain dan kueh talam pak mail kg. gudang garam, segamat owh yeah



Tuesday, December 28, 2010

biru is blue

ni cerita 21.11.2010
dah lambat? tak kisah janji masuk blog :))

nak tanya skang ni ngah 'in' kaler biru ke?
ramai pengantin pilih kaler ni tuk nikah outfit
tapi sweet lar ;)

ni daq am, ex-housemate saya dulu
$20 yang dah tak jumpe lagi dah sekarang..


biru, biru dan biru


gitar karen ni nak suruh laki dodoi kan lagu sebelum tido eh am?
sweet kan? tengah berfikir2 harus tak aku tukar tema ni.. ermmmm

Wednesday, December 22, 2010

ym





lama tak YM ngan pak inchik :(


Sunday, December 19, 2010

cerita tema dan mak andam :)

tema sanding saya adalah biru
walaupun bukan pebret kaler saya
demi chenta hati, ai rela :P
*muntah!*

brown and baby blue


yellow and blue
* suka !*



purple and blue


navy blue




yang manakah? ikut hati memang malas nak ada warna tema
leceh ok nak pilih barang
nak kene pandang satu kaler je semua
bile ada barang yang nak dibeli tu warna lain lagi cantek
dahhhh makan ati...

sebagai langkah2 keselamatan sebelum saya meroyan sebab stress nak cari semua barang kaler biru so nanti segala macam biru adalah diterima
turqoise, baby blue, dark blue, navy blue, tiffany blue
apa lagi?
hahahahaaa senang bukan?








*copy dari Qaseh Bridal FB*


beberapa hari lepas dah jumpa mak andam pilihan mak oyah
tak kisah janji nampak cantik :))
ngah pilih2 baju terberkenan plak ngan kaler hijau
adessss
camne?
harus ke tukar kaler tema ni?
susah betul orang tak berpendirian tetap ni kan
ahaksss..


tapi tu tak finalise lagi yer
so korang nanti redha jer lar tengok saya sanding kaler campur2
hahaaaaaaaa

masa ngah sedap2 bergosip si mak andam ngan mak pengantin tetiba plak mak andam ni bole plak bukak cerita pernah satu pengantin tu dia mekap tak menjadi..bedak tak nak lekat kat muka, lipstic calit banyak kali pun warna tak naik. so mak andam cakap pengantin nanti baca2 lar ayat pendinding diri sebab kita tak tau kalau ade orang nak dengki kan. bende2 macam ni semua kita tak perasan.. seram plak ai dengar.. camtu punya orang pun ade ek ?

nota kaki ex-B2B : ada petua ke?


Sunday, December 12, 2010

haiyak!

gula : rm 2.10 sekilo
kelapa sebijik : rm1.80 (belum parut)
minyak : rm 30.00 tak sampai half tank (wira)
amarah nih!
kita minum dulu...kasik sejuk!

nota kaki b2b yang lain : belanja dengan bijak... banyak barang naik harga ni haihhhhh...

Thursday, December 9, 2010

kenduri kahwin

alhamdulillah, selamat dah majlis cicik terchenta
semoga bahagia sampai ke akhir hayat :)



nikah : 27.11.2010


majlis pihak perempuan : 28.11.2010


majlis pihak lelaki : 05.12.2010

nota kaki tukang petik gambar : penat ni, badan lenguh2, batuk, selsema ni nak demam plak.. tempat bermanja dah balik kontan.. :))

Tuesday, November 30, 2010

sakit

ramai orang yang cakap hiv test tak sakit
pesal aku pegi aritu sakit plak?
ke kulit aku dah makin nipis?
ke cik misi tu tak pandai cucuk?
ke aku ngade2 sangat ni?
ke semua jawapan yang di atas?
ke ape?
hahahaaa..


had ni memang sakit hati
dalam masa 6 bulan
dah 2 kali cermin kete aku kene batu
sabar yer sabariah!
biar lar cik isa buruk sekejap sementara menunggu insuran tahun depan
haihhh..

sekian berita orang sakit :(

Friday, November 26, 2010

tag dari peah

dulu dah pernah buat lar peah!
meh cek SINI
dulu kan.. pantang bukak klas kedatangan ahli2 akademi kompem penuh!
*dibuka pada yang paham sahaja ;)*

tapi peah kate kene buat lagik..
lagipun dulu tu entry gatal had ni betul2 punye eh..
poyos!


1. How old are you?
- lahir 1982 kira ar sendirik

2.Are you single?
- single but not available.. bak kate pak inchik orang bagi no tepon jangan amek tapi boleh berkenalan kat fesbuk..apakah? hahahaa

3.At what age do you think you'll get married?
- dua sembilan kot..insyAllah

4.Do you think you'll marry the person you are with now?
- mesti kang ai meroyan!

5.If not, whom do you want to marry?
- ermmmm.. tak leh bagitau, pak inchik baca ni kang.. bahaya woo!
muahahaaa..

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
- tak tau ar.. sape nak? ai kasik baju sepasang made in jakel!

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- traditional peah! kg. jawa baru ok!

8.Where do you plan to go on honeymoon?
- pantai, pulau dan segala macam berkenaan laut..
kalau orang sana tu nak gie hutan sila pegi sorang2 yer ai tunggu dalam kereta :))

9.How many guests do you think you'll invite?
- ntah.. tak ramai kot

10.Will that include your exes?
- next!

11.How many layers of cake do you want?
-nak kene tanya tokey kek kat sawah baru dulu .. die bole buat brape tingkat huhuu..

12.When do you want to get married, morning or evening?
- sesudah subuh..voley? bende baik tak elok dilambat2kan kan kan kan?

13.Name the song/tune you'd like to play at your wedding
- mau Gelora Jiwa versi Yuna!

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- sukatik lar korang nak pesen mane

15.Champagne or red wine?
- sirap bandung lar weih

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after

17.Money or household items?
- duet.. ai kan mata duetan hahaa

18.How many kids would you like to have?
- 4 cukup tak pak inchik?

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- agak bahaya di situ...

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- sape2 lar B2B yang sudi.. auwwww :P

Wednesday, November 24, 2010

bunga rozek dan kedai jajan

pakcik saya nak kahwin hujung minggu ni
so kiteorang semua tengah sebuk dan purak2 sebuk menolong ape yang fatut
memandang dia keje kat kl
so arahan2 yang berkaitan semua datang dari nyaei saya
bunga rozek dengan duet singgit untuk orang rewang
satu peket rm15 utk 50 pcs
beli reben sket, kain net sket letak duet singgit dah lawo
gambar bunga rozek yang dah siap lupa nak letak maafkan saya :D
sabtu lepas nyaei ajak carik jajan utk di isi dalam goodie beg
1st time masuk kedai borong2 macam ni giler kejap eh
macam nak bukak payung depan umah jual jajan jak!
murah2 semua, dah lar murah beli banyak dapat lagi murah
suka3 :)

gula2 satu peket rm5/6 je dalam 4++ biji
murah tak?



cokelet!!!



mak oyah dan kaum kerabat ngah buat kunci kira2 :))
kedai ni kat bandar Batu Pahat, dari arah bus stand jumpa KFC sebelah kanan terus jek lepas traffic light yang ke dua belok kanan
kedai kecik biasa je bukan cam gudang yer puan-puan :)
sape2 b2b area BP bole lar riki2 ek.
nota bukan org jawa : jajan = makanan ringan, nyaei = nenek

Saturday, November 20, 2010

musim kahwin sana sini

selamat pengantin baru puan yan :)
14 november 2010 lepas.
yan kawan masa blaja kat jengka dulu duluuuuuu kala
:D


hasil rembatan di jakel jumaat lepas utk my W-day
promosi separuh harga ko..
kain baju melayu abah, kain mak oyah dan kain adek veradek dan sedara2 terdekat saya termasuk sofea.. ape kes ntah sofea pun nak kene same warna huh :p

mekaseh pd mak oyah yang sponsor huhuu.. saya soke!


wedding card for daq am bakal puan am
kawan gado baek gado baek dan gado lagi dan baek lagi sejak zaman sekolah menengah..
hehee..
esok saya bz layan pengantin dan tetamu pengantin
pak inchik jangan nakal2 yer :p

Thursday, November 11, 2010

bukan keputusan UPSR

scary plak tengok gambar ni weihh..
pak meon dulu2 dating kat sini kan??
haaaa baik ngaku!
C-


chicken chop
C+



ayam goreng B-


air asam boi *ape tah name aku tak ingat*
B+

keputusan juri : 2B 2C


nota kaki : kakak rempit mesti tau kat mane ni..hahahaa..

Monday, November 1, 2010

cerita kosong!


2, 3 menjak ni mak oyah dah start bising2 kat anak dia nih
kejap2.. keeyah jom kita tanya2 kedai kad kawen belakang bank tu..
kejap2.. jom tengok2 baju pengantin kat kedai mak andam sana tu..
kejap2 dia cerita pasal ayam, daging bla bla bla..
pastu bole plak tanya musim hujan bulan bila?
hahaha.. layanzzz
keeyah? kene cool .. sama macam tunang dia tu :P
tapi dalam pale otak dok pikir mane satu aku nak mula dulu
ok mari kite buat bende yang TAK nak buat dulu..
????
yang aku rasa, tak yah lar buat sebab aku tak suka
aci tak?
contoh macam :


time kaseh mat google
  • bunga tangan ni - comelkan? tapi aku rimas so takda pun takpe.. melainkan kalau mak andam hentak2 kaki paksa aku pegang huhuu :)) well kak penne yu know me... hahahaa
  • majlis berinai - owh malas nak tukar2 baju, tunggu2 orang datang renjis2.. so baik tak payah, kang aku rebel kang kalau lambat sangat tunggu orang.. orang tunggu aku takpe kehkehkeh..
  • majlis khatam quran - mau brape kali daaa.. dulu kecit2 khatam siap arak pakai kompang bagai.. haishhh malu ai taw! part ni mmg dah bagitau mak oyah awal2..
  • tukar2 baju - tak nak yer.. ai malas! satu baju tu je lar sampai sudah mejelis.. huhuu
  • DJ/karaoke - tak mau bising2, nak2 kang dapat dj syok sendiri... takpe2 kawan2 ai yg selalu buat majlis tu macam majlis dieorang ramai, so hopefully semua datang untuk memeriahkan suasana .. *teringat tragedi katil itew.. sape ingat angkat keyboard! :D tapi mungkin akan diganti dengan sumthing yang aku rasa bole lar.. kang senyap jek tak best plak ek?

amacam? banyak bole cut cost ni!

hehee.. perbelanjaan adalah secara berhemah kan peah?

wink wink kat pak inchik ;)

Saturday, October 30, 2010

ikan stim versi catz cafe

resepi ikut macam dalam blog catz
tapi lebih kepada ape yg ade dalam peti ais tu
huhuu..
buruk plak letak tomato ek.. hahahaa
menu sempena orang sakit perut :D

Thursday, October 28, 2010

mood : terjun laut!

susulan cerita jerawat yang melantun2 keluar lepas raya..
ada orang suruh saya cuba sabun ni..


siap ada pesanan penaja!
time kaseh kepada penaja yang berkenaan.. :)



ni pun orang bagi, tapi dia lupa dia yang bagi
ermm..

photo taken by sony alpha 200

Wednesday, October 27, 2010

kesian kera takde periuk!


ketupat periuk kera
sumber dari SINI
sedap tak tipu punye!
saya makan 2 :))

Thursday, October 21, 2010

birthday adeq 3 percuma award

happy birthday adeq 3
kamu tua sudah!
time kaseh membuatkan saya FREE meksis to meksis hari ni :))
happy birthday akudiedankalercokelet jugak..
weeee... dah 2 tahun blogging di blogspot
owh pejam celik dah 5 tahun kot ber-blogging start dari ekawan lagi
kan peah?

award dari si peah pinky :




(1) Thanks the persons who give the you this award ;

maceh peah pinky ! lawa saya pada jerawatnya kekee..



(2) Link that person at your blogroll ;

lama sudah!



(3) Spread 15 blogger wish you think awesome ;


tak nak saya kan tamak..hahahhaaa..



(4) Tell 7 things about yourself:

saya?

1. kuat makan

2. kuat tido

3. kuat nanges

4. aku bukan superstar :))

5. sukati aku lah

6. sayang kawan2 saya

7. sayang semua

ok 7 sudah! :D

Tuesday, October 19, 2010

di penghujung raya



selamat hari raya semua
entry basi! :))

Thursday, October 14, 2010

tercipta untukku by Ungu

Tercipta Untukku
Artist: Ungu

Menatap indahnya senyuman diwajahmu
Membuat ku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cinta terindah
Saat kau peluk mesra tubuhku

Banyak kata
Yang tak mampu kuungkapkan
Kepada dirimu

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu
Sepanjang hidupku

Aku ingin engkau slalu
Hadir dan temani aku
Disetiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh ragaku
Ku ingin kau tau
Kuslalu milikmu
Yang mencintaimu


lagu untuk pak inchik ai ;)
auwwwwww.. lempangkan! hahaaa..


nota kaki cik yan bakal puan yan : tak sangka dah 2 tahun kau jadik silent reader blog ni eh? habes lar rahsia aku semua :D time kaseh lar yer..

Tuesday, October 12, 2010

juliet


happy birthday darling!
happy birthday to you cik julia sa'ri
moga persahabatan kita kekal sampai bila2
muah muah muah ..
dia yg baju biru belang cokelet :)

Monday, October 11, 2010

muffin coklat tanpa resepi





nape tak gebu eh kak sawa??
sukatan yg akak bg tu saya bahagi 2 then bahagi lagi 2..
tapi sedap!
ermm....
kak rempit, ko jgn senyum2 kambeng plak eh :P

Friday, October 8, 2010

mood hari jumaat :)

jalan2 di pagi jumaat jumpa ni : agar berpisah tidak gelisah
sambil dengar lagu2 maher zain


mood sepah2 jadi tenang je...

salam jumaat tuk semua :)

Wednesday, October 6, 2010

my baby you !






ehhh ni bukan baby saye yer..
ni baby jiran saye :D
kenalkan.. AHMAD name die
ahmad ape? tak ingat hahaa..
*tanda2 penuaan semakin terserlah di situ*

Wednesday, September 29, 2010

jerawat

ada petua nak ilangkan jerawat?
scary betul tengok jerawat aku skang ni?
dulu kat area dagu je
skang merebak2 sampai dahi, hidung
owh sangat tak gojes utk berfoto gediks!
skang aku guna loreal
tonner je guna natasya
ke ade brand lain yang tak mengelupas
atau buat kulit muka jadi merah?
tolong eh ;)
thnx in advance!
xoxo :)

Sunday, September 26, 2010

owh alahai


time kaseh pada si pinky peah yang sudi bertukar2 link ngan kami..
baru tau B2B dan DIY tu ape die..
haihhh punya lar jakun :D
satu ape tak masuk kepala kami skang ni peah
even kursus kawen pun tak decide nak gie bile..
apatah lagi list-to-do yang kamu letak comel2 dalam buku nota tu
owh saya belom sampai ke tahap itu lagi :(
tapi dulu zaman baru nak blaja meng-edit gamba
kami suka betul sorang photographer ni
agak2 dia charge mahal tak eh?


smart kan?
kami ngan si chenta hati suka ketik2 gambo
rasa berbaloi lar kot letak bajet lebih sket kat photog
nota kaki inchik tunang : bole tak ni yang? :P

Wednesday, September 15, 2010

entry untuk dia ......


saya dan arwah..
kawan baik susah senang mase mula2 nak mula hidup kat putrajaya dulu..
kawan baik yang kongsi megi satu mangkuk..
kawan baik satu katil mase kursus induksi..
kawan baik nanges sama2 masa kene tinggal boipren..
kawan baik pegi beli brekfes kat cafe bawah ofis..
kawan baik kutuk boss sama2..
kawan baik kalau takde duit nak bayar utang tudung so dia bayarkan dulu..
kawan baik pegi carik kedai sup satu bangi..

dia kawan baik saya..

tapi sekarang dia dah takde :(

semalam 14 september 2010 , jam 4.30 ptg, meninggal dunia di hospital kuala pilah..

al-fatihah untuk dia