Saturday, December 26, 2009

anak soleh



video dari youtube : aeman - anak soleh

hai mak oyah, anda model saya pada hari ini ;)

Sunday, December 20, 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest


tuan penganjur kate jangan byk cakap..
janji buat syarat2 yg diberi..huhu~



p.s.: salam maal hijrah 1431H

Sunday, December 13, 2009

nek : jum jimba sama !

yeay... abes utk semester ini....
another 2 semester to go!!!!



jauh lagi nak sampai..
takut masa je yang tak nak tunggu... =(

Wednesday, December 9, 2009

dipetang yang sejuk~

roti + bubur kacang durian + kopi O
menu petang seblom aidil adha 1430H

Wednesday, December 2, 2009

comel =)

model : khaleesya khalid
lokasi : chaah
penyibuk : adek 2 dan 3
tukang ketik : akak 1







Sunday, November 29, 2009

menu hari ni *sambil wink2 kat adeq 3*

puyuh goreng

kacang botol + paru goreng



lemak pucuk ubi
ubi rebus sira !!!!
sekian melaporkan dari kg jawa baru, chaah .. :D

Tuesday, November 24, 2009

satey seksyen 7, bandar baru bangi


lame dah sebenarnyer nak cuba try test pandu uji satey kat Restoren sup urat ketin tu..setiap kali datang pon ter-order sup daging, tak pon sup ketin campur.. cenggane? dah lar semalam ade orang kate nak makan satey kampung baru katenyer..ngences aku tau!

sedap beb.. tadi agak malu2 meow nak meng-order 5 cucuk..
ingat kan ngam2 anak tekak..
sampai umah cam tak cukup gitu.. haihhhh *hantuk kepala kat lappy!
had spesel nyer of cos lar satey yg amat terasa tu.. dan jugak lontong daun pisang..mak aiii lembut dan wangi lontong tu.. eh lontong ke tu? ke ade nama lain..hahaha.. mati lar aku ikot suke bagi nama kan...
kuah kacang cik kiah rase hj samuri lagi champion kot...


seperti yg dijanjikan.. map ke kedai abang oblong dan jugak ke restoren sup urat ketin tu..tak nampak jugak jalan yg benar tu .. tak dapek den nolong eh..

***** update !! google map dari tuan pengetua.. katenyer klas tambahan akan dibuka disini sebagai persiapan terakhir naz nenaz..

Sunday, November 22, 2009

disebalik tabir..



lain2 gambar ade di FB yer.. sesekali keluar mengetik gambar camni BEST betol lar..

nak2 model semua sporting.. model? ahakss..

korang sangaaaaat lar BEST!!

Friday, November 20, 2009

to whom it may concern

*oblong taman sepakat indah, kajang*
ai nak yang ni 2 ketul... cheese double ok!


ingat kasih2 tu bole kenyang?


ha ha ha.. keji!

Tuesday, November 10, 2009

burger

pagi2 aku terjah blog kakak ni .. menjerit2 cacing belaan aku tengok.. nangessss ..ape lagi.. bising lar mulut aku kat ofis mencarik taman sepakat indah II, kajang tu kat mana..riki punye riki dekat jek ngan umah aku..
adeh!
alkisah nak mencarik restoren ikhlas (direction nak ke gerai burger ni) pun satu kes gak.. leh plak aku masuk taman sepakat indah I .. pusing2 tak jumpe senah! ape tah lagi kedai burger... mmg takde..
rupe2nye gerai burger tu berhadapan ngan apartmen cempaka ria.. taman kajang indah II ok! bukan taman kajang indah I... sesat barat di tempat sendiri kekdahnya! kat sini leh feeling cam kat arab eh.. pak arab ramai sini..
kalau tak kerana burger ni.. mmg tak tau lar taman kajang indah II tu kat mane.. hahahaha
sangat cheezy!! vah vah vanggeee..
daging double cheese pon double !
*******************
besh nyer dapat berendam dalam pool tu!

nota kaki burger : kawan cik kiah kate dah dapat housemate baru.. so sila abaikan iklan yang terdahulu.. hahahaha..

Saturday, November 7, 2009

masjid tuanku mizan zainal abidin @ masjid besi, putrajaya

rombongan cik kiah ke sini selepas convo adeq 2 aritu..
besar sekali ganda dari masjid Putra dan tersergam indah dengan 70% keluli sebagai bahan utama pembinaan masjid ni selain dapat menampung seramai 20,000 jemaah pada satu2 masa.




ok ni my fave cos yang tengah sujud tu ialah mak oyah =)

Saturday, October 31, 2009

adeq 2's convo day @ PICC

update ringkas buat adeq 3 ;) yang jauh dimata itew..
congrates buat adeq 2 !


aku tengok kat tv jek ..


with shipa's parent


dengan si tukang tolong amek robe tertinggal dalam kereta yg jauh nak mampus tu.. haha


mak oyah muka tak puas hati .. apesal?

disudahi dengan sesi lawatan ke masjid besi, putrajaya

Sunday, October 25, 2009

deeparaya hari tu...

lokasi : taman melawati
tarikh : 17 okt 2009

sampai2 jek semua dah terhidang.. tapi ok lar kan tak cam orang doyan tunggal tu yg kuar statement " achoo.. lapar tak breakfast lagi ni".. Allah.. sedih tol ambe mendengar nyer..


menu 1 : 'buffalo horn' rebus katenye.. sambil2 gossip sambil2 mengetuk 'buffalo horn' .. kesinambunagan dari ENTRY ini..
terima kasih kepada yg sudi membeli itew.. huhu~~



ok ni menu 2 : muffin labu .. sedap makan panas2 ngan butter



menu 3 : nasi goreng pedas berapi dari cik Ang .. wat mengalas perut ketika menonton PAPADOM malam tu..



menu mamak : nan cheese .. kekdahnye dah makan nasik goreng tapi berebut jugak ape kes??
sharing is caring kan... hahahaha..



menu 4 : roti bakar, baked bean, onion ring, apple .. sungguh western pagi itew..



menu 5 : ni tak tau ape nama .. pastry + sosej



menu 6 : had yg ni pon tak tau nama .. potato+onion+ tak ingat..haha sebab tau2 jek dah masak
haih... ketat betol perot ari tu.. time kaseh ACHOO =D


owh ini kat gerai MESRARIA, pantai puteri melaka
gerai yong tau foo.. sempena ada orang tu mengidam kan..


owh tak lupe.. SELAMAT PENGANTIN BARU kepada HONEY dan hubby
semoga bahagia ke anak cucu .. =D

Wednesday, October 21, 2009

happy birthday to adeq 3 and addkc

gambar ehsan mr google

happy 20th birthday to you my deary adeq 3

terima kasih kerana membuatkan hari saya FREE maxis-to-maxis pada hari ini..

anda sangat cute!!!.. kekeke..




owh tidak lupa pada blog saya =)... happy birthday also to akudiedankalercokelet.blogspot yang pertama..!! setahun dah berblogging..... dah macam2 jenis blog dah saya jumpa.. dah ramai blogger yang saya kenal.. dah macam2 info yg saya dapat..
pada si blogger tegar.. happy blogging!! bkn saja dapat release tension tapi juga sebagai kenangkenagan dihari tua nanti.. cheersssss.......

tapi buat kamu yang dah stop blogging tu.. cepat2 lar pulang ke pangkal jalan.. huhu..

ni 1st entry dulu..