Sunday, December 30, 2012

gaya!





dah tak payah pakai belt dah kalau mcm ni punya pesen!
macam2 gaya!

Thursday, December 27, 2012

meniarap..


 aisyah 1st meniarap masa dia umur 3 bulan..
masa mula2 tu setiap kali meniarap mesti merenggek nak angkat
sakit kot dapat skill baru
 
skang ni dah blaja nak mengundur plak ...
ngundur pun ngundur lar sya..ibu so proud of u!





nak tido lagi mau meniarap kah? haihhhh..kemaruk!


Wednesday, December 19, 2012

aisyah is 5 months old today!


aisyah with her bibiks!



aisyah dah 5 bulan... ibu dah boleh start study solid food tuk aisyah.
walaupun nenek ngan atuk dah banyak kali colet makanan kat mulut dia *haihhhhhhh..... tak tau nak kate ape dah :(*


tengok ape yg ibu dapat dari blog Dr Halina ni!
sabar yer aisyah...kita tunggu ayah balik nanti kita makan sama2 yer :)

ibu luv u!! happy 5 months old sayang!






Thursday, November 29, 2012

aisyah 4 bulan

aisyah dah 4 bulan 11 hari. dah pandai meniarap sambil angkat2 vontot.. sekian update ;-)

Monday, October 15, 2012

ecah 4


aisyah 5 hari


aisyah 80 hari

p.s. : seploh hari lagi naik keje..... huarggggghhhhh lupa jalan lar :)))))))
p.s.2. : apesal lain benor muka ecah ni? 

Tuesday, October 9, 2012

lampin pakai buang




aku tak pernah guna satu2 jenama lampin tuk aisyah sebab aku nak ajar dia 'kebal' * read = ibu beli yang mane ade less je,jimat! :D* ... 
bila dah macam2 jenis aku guna ni memang dia selambe je lar. tak pernah lagi kene rashes. 
insyaAllah. 

buat masa ni yang paling best bila guna lampin kain ni
rase macam besttttt je kat vontot aisyah
lembut, serap, best lar!
1 je lar yang malasnya nak membasuh!
lagi2 kalau dia banyak poo-poo kan
ibu ngah mood cuti2 mesia ni bole lar nak layan cer dah naik keje kang?
hahahhaaa.. pampers jugak jadik pilihan.
nak jugak sebut pampers dari diapers kans?
dah terbiasa
macam makan megi kalau makan mee segera tu cam pelik je huhuu


ada ciri2 ibu2 kedek aku ni kans? hahahhahahahhaha


Monday, October 8, 2012

ecah 3





hobi terkini ecah : makan tangan!
sedap eh?
nak kene ikat lagi tangan tu kang!

Friday, October 5, 2012

ecah 2



masuk tangan dalam mulut lagi!
kan dah kene ikat tangan tu
biasa dia nih!


Wednesday, October 3, 2012

anak ayah


time membulatkan mata memang sebijik ikut ayah dia









semua orang kate muka ecah ikut ayah
abes ibu ni nak letak mane?
tergores tau!
seb baek susu ibu
kalau tak gi ikut ayah sana
huh!

Monday, October 1, 2012

botol susu



dari kiri cepat jalan!
hahaaa
kisahnya si ecah ni guna botol medela memula nak blaja memuting dulu..
botol ni sekali dalam pakej pam medela harmony
so far ok je bila tengok dia hisap

yang botol pigeon tu pun mmg dah beli masa mengandung dulu
nampak dia hisap ok je..

sekali dia but perangai masa ngah shopping kat kuantan parade daaa
ibunya pam 4oz tak hagak2 letak dalam botol
fresh lagik
bole plak dia meraung macam kene cubit dalam stroller
hadoiiiii...
nak tak nak selak lar jugak nyuruk2 kat tepi tiang *malu*

lepas kes meraung2 tu..
ibu dia pun search lar puting mana yang sesuai tuk baby baru nak blaja memuting ni

ade yang cadangkan NUK, MAM, disney,anakku bla bla bla
ibu pun beli lar NUK sebab tengok puting tu lembut dan ala2 cik N kans
tak moa jugak!

owh stress
beli MAM
tak mao jugak!

balik kampung
nenek dia kabo ajar time dia ngah lapo betul2
pastu time susu ajak kuo jln2 tepi umah...paksa sket dia minum..
sedih plak bila tengok dia nanges bila kene paksa
terpaksa sayang...ibu nak keje nanti takkan nak tinggal tek kat uma kot?

last2 ok jugak guna MAM...alhamdulillah
masalahnya skang... kat area kita ni susah nak carik puting tu nak oii..
sudahnya..sekali guna basuh.. keringkan..pastu guna lagi
alahai lenguh... berfikir2 nak beli online je ni
*wink2 kat ayah*

Saturday, September 29, 2012

susu

ibu terlebih semangat..
gajet mengepam dah ade 2
cooler bag, storage bottles..bla bla bla
kira dah lengkap lar untuk breast feeding journey si ecah ni
siap beli deep freezer ko tak hagak2!



tengok lar stock yang ade sekarang
4 botol je yang ade kat chiller!
stress ngah minah kecit kuat ngempeng tu
ntah bila lar ibu dia bole buat stock
haihhh..



chaiyuk ibu! bln depan je lagi nak naik keje!

Friday, September 28, 2012

ecah




alahai anak ibu!
geget kang!


Wednesday, September 26, 2012

senget

baby aisyah kalau tido tak bedung gini lar gayanye!







senget!
haihhhhh...

Monday, September 24, 2012

cloth diaper

cloth diaper si ecah
sebab ibu kamu ngah cuti lagi bole lar layan kan..
harap kan nenek kamu nak guna mau nye die campak lampin2 ni semua
huhuu..






comel jek kat vuntut si ecah ni...
waktu siang guna dalam 4 helai..kalau dia banyak poo poo
5 helai tu abes lar kene topup pampers dalam sehelai dua je..
dalam minggu ni baru start pakai rase macam best plak
jimat pun jimat
bijak kan ibu :)))

Saturday, September 22, 2012

Thursday, September 20, 2012

update 2 bulan


percubaan si ibu mengambil gambar si kecit ni..
punya lar gediks kejap ketawa, kejap ke kiri kejap ke kanan..
last2 1 je gambar yg elok nye...
alahai anak..
nenek dia kate anak orang memang lar macam tu
lain lar anak patung :)









aisyah dah 2 bulan semalam yeayyyyyy!!
perkembangan terbaru : dah pandai masuk 2 2 tangan dalam mulut!

Wednesday, September 12, 2012

pengantin cik ma'e

1st time bawak aisyah gi kenduri kawen..
nampak elok je.. kat dalam kete dah isi minyak penuh2..


so dari mula sampai balik dia tidooooooo je
gud girl! lain kali ibu bawak lagi yer :)


maisarah hamzah @ panching , kuantan

Wednesday, August 29, 2012

anak ayah


budak busyuk!

rindu lar kat ayah!


Monday, August 27, 2012

ngempeng


dua dua pun nak ngempeng ngan ibu!
huh!

Saturday, August 25, 2012

raya


selamat hari raya semua!
kita dapat banyakkkkkkkk duet raya.. yeayyyyyyyy!!


chup!
kita dah cukup sebulan raya pertama aritu
double yeayyyyyyyyy!!


Tuesday, August 14, 2012

ayah aisyah



we love u AYAH !!

Monday, August 13, 2012

dragon baby



hadiah pertama yang Aisyah dapat..
tak silap awal tahun aritu kan uncle PG?
mekaseh uncle :)
Aisyah tak pandai main lagi tp dah pandai fotogediks dulu hehee..

Saturday, August 11, 2012

mabuk susu



susu pertama untuk aisyah..
terpaksa perah sebab aisyah kene tahan bawah lampu biru time tu




saya 'mabuk susu' :D

alhamdulillah Aisyah minum susu ibu je skang ni..

p.s.: suka betul tengok Aisyah 'lalok' pas nenen dengan mata kuyu..senyum sorang2 hahahhaa :))


Thursday, August 9, 2012

kuning



cara2 menjemur 'budak kuning' :D

aku takde lah nak jemur sangat si aisyah ni ..disebabkan kuning die tinggi lepas keluar hospital haritu pastu mak oyah dan kroni paksa suruh jemur lar, minum air anggur hijau lar..tawakal je lar kans..

sebab yang aku tau dan misi KK ajar cuma kene selalu DF baby sejam sekali nanti baby akan verak kerap so kuning pun akan hilang cepat. tak sanggup tengok aisyah kene cucuk hari2 :'(
alhamdulillah so far takde ape..

aisyah kental macam ibu kans :)

Wednesday, August 1, 2012

alhamdulillah



bercukur, bertahnik dan menamakan baby pada hari ke 7 mengikut sunah dah pun selesai.
tinggal nak sunat dan buat aqiqah aisyah je.. insyaAllah.


p.s. : 1 entry ni aku buat dr pg smpi ke ptg.. kejap taip kejap tgk aisyah. kejap taip kejap aisyah merengek nak nenen. taip sket, aisyah dh berak plak...fuhhhh mencabar betul lar

p.s.2.: rambut aisyah mmg lebat+kerinting+halus.. ayah ngn yaei die puas mengerjakan smpai lentok2 member..tu pun tak licin sgt. ok lar tu.

Monday, July 30, 2012

Aisyah Humaira



baby aisyah - hari kelima

:)

Nama : Aisyah Humaira Bt Mohd Reduwan
DOB : 19 Julai 2012
Masa : 8.24pm
Berat : 4.15kg
Tinggi : 56cm

Alhamdulillah yang ditunggu2 dah pun keluar :)
Aisyah Humaira [si pipi merah yang berbahagia] dilahirkan secara normal [vacuum] di Hospital Segamat.

p.s.: ade mase kita cite saat2 bersalinkan si pipi merah ibu ni yer :)



Tuesday, July 10, 2012

update 37 minggu

Update 37 minggu

minggu depan cuti sampai EDD 28.7....yahoooo!!!!
Bole bersenang lenang sambil usap2 feruts :-)

Thursday, June 28, 2012

36 minggu

update 36 minggu

  • badan makin berat! rase dah mcm sumo :(
  • miss V sangat sakit coz kepala baby dah kat laluannya *ni org ckp lar* ;'( menyucuk2, jln terkengkang2.. kalau boleh nak parking kete dalam ofis tak lar jln jauh :D
  • segala mak nenek ubat or susu dah tak amek sbb doc ckp berat dah lebih2 sgt ni takut BP naik plak mse nak bersalin...
  • tido? owh sadis nye..nak ke kiri salah,kanan tak selesa..terlentang apetah lg. bgn kencing ada lar 3/4 kali semalam :(
  • pagi2 sampai keje mesti ngantuk gilerrr.. zzZZZZzz
  • baby mengeras dh byk kali kadang2 konfius ni mengeras nak bersalin ke sbb sakit perut ke ape ke...selagi tak de tanda2 aku bertahan je lar
  • ong bak! baby buat ong bak smpi senget benget perot aku hahaha.. keluar besok mmg aku nak gigit2 bontot die! biase eh ni!
  • miss P dah kuo cecair kuning [colustrom].. mintak2 susu byk utk baby nanti amin...
  • kencing manis? time nak amek BSP je aku control, lain hari makan le ape pon janji aku puas..muahahhaaa
  • HB low pun aku wat dek je..aku tengok mkn ubat ke tak bacaan same je.huh
  • air akar siti fatimah pun aku dh minum.. cuma VCO tu je macam euwwww kenot lah!
  • ape lagi cara nak bg cepat bersalin? nak jalan2 pusing umah setakat seminggu sekali tu bole lar..nak hari2 mmg tak dapek lar kans..
  • tinggi perut dah 40cm..misi ckp dah terbabas dari graf ni..hahaaa ngeri tau tak!
  • sensitif sangat skang ni tau..tak leh nak gurau sket mula lar amukan tak tentu pasal pastu nanges sorang2 ....haihhhh buruk!
  • incas ckp bole blk awal kul 430pm tak yah nk tggu smpi kul 5 sian kt aku drive jauh sorang2.. tp aku tak smpi ati plak dh lar dtg ngam2 kul 8 blk 430 huhuu..
  • selalu sangat tersagat perut kat sinki dapur takpun kat meja ofis takpun kat stereng kete..sorry eh baby, ibu lupa perut dh boboiyot :(
  • dah bape kali mimpi beranak.. mimpi bedung baby ..petanda tak lame lg ke?
  • lepas kes leaking aritu baru aku nak gabra barang tak masuk kete lagi, suka tinggalkan duet beberapa sen dlm purse baru nak g cucuk..kat spital kang aku nak pakai ape? barang2 online ade yang tak confirm lg, baju baby ade yg tak basuh lagi..tau pun kau takut kan kiah! :)))) skang semua dah ok :) tggl one set go je!
  • dah sebulan baby tak jumpa ayah..bila bole balik? sobssss ;'(

Sunday, June 3, 2012

akar siti fatimah dan minyak kelapa dara



dah 9 bln nanti kot baru aku start minum 2 ni secara tawaduk..
chaiyuk kiah!

p.s. : orang kate kalau akar siti fatimah ni kita rendam kembang..
dah tak lama dah nak bersalin :)

Friday, June 1, 2012

shopping online :)


shopping mmg bestkan..



tilam comel dari Facebook Tilam Comel Sale



cooler bag, milk storage bottles and bags dan home and car warmer..
shopping di E-mumshopLink
best shopping kat sini..semalam order arini dh smpi walaupun parcel besar :)