Wednesday, June 5, 2013

mee racun batu pahat



kedai mee racun ni di bukit pasir, batu pahat.
sederet dengan england child specialist clinic, berdepan dengan pine tree hotel, batu pahat.

rasa mee ni macam makan mee bandung tapi takde kacang..aku rasa lar huhuu..

pukul rata : 3/5 bintang


Monday, June 3, 2013

kenangan

tengok apa yang aku jumpa dalam beg laptop aku yang dah buruk tu....jeng jeng jeng
 
 persiapan nak menyambut aisyah...hahahhaa!
kenangan betul !


 burukkan tulisan aku!..time ni dah siap2 nama tuk baby boy sekali haha..



 keperluan bersalin yang aku dapat dari hanisamin.com/blog


kiraan time waktu perut 'mengeras'...seploh minit sekali rasanya ni
*tetiba teringat kisah di labour room....scary!*

Thursday, May 30, 2013

gaya tido aisyah


kuak lentang style, mata tutup separuh :D

Tuesday, May 28, 2013

ahkak!


aisyah...mana kakak?


 laju jer tunjuk 'queen' ni..hahhahahaaa



saya beli tikar ni kat blog : aku bukan bidadari :)

Sunday, May 26, 2013

minuman tanpa ais



terputus nafsu makan aku tau!

Thursday, May 23, 2013

khas untuk ayah ;)








dengan pesanan : balik lah cepat !!!


Wednesday, March 20, 2013

time kaseh maksu!

 weekend yang lalu kami di Popular BP Mall bagi perabeh voucher buku maksu..



boss besar mengamuk sebab lame sangat pilih buku, orang pun ramai giler..
*kaki tetaaaaaaap satu kat atas! sekali pandang memang mcm boboi!


 

hasil rembatan untuk ibu dan aisyah...
mekaseh mak su! :)


Monday, March 18, 2013

like mother like daughter!



dulu2 time takde aisyah satu buku bole abes dalam 2 hari..
sekarang............................ dah seminggu tak habes2..hehehe
chaiyuk ibu!

Thursday, March 14, 2013

telur masin idaman kalbu :)


 ini sedap!
kat kantin Balai Polis Segamat je :)



itu walaupun sedap tapi takleh makan yer! hehehee


p.s.: pesal tajuk camtu?

Wednesday, March 13, 2013

Cuppacake B'licious Batu Pahat


choclate ice


pavlova yang tak kedekut buah!
ini memang sedap!


laksa johor

macam ada yang kurang tapi tak tau ape.. 
mungkin aku dah biasa dengan rase laksa shack kot..ahaks

pukul rata : 3.5/5 bintang :)


atau datang terus ke cafe mereka di sebelah bangunan carrefour Batu Pahat..betul2 belakang tutti frutti


Monday, March 11, 2013

aisyah dan belon


 badut : nak belon ape?
ayah : bunga :)




aisyah : ushaaaa baik je badut tu..



ushaaa lagik!


badut : ok bunga dah siap!!!
aisyah : uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ayah : larik!!!!


yeay dapat bunga belon yang cantik!!
aptb!

Wednesday, February 20, 2013

selsema



aisyah selsema masa genap 6 bulan hari tu...sian anak ibu.
so far die dah demam sekali, selsema 2 kali sepanjang 6 bulan ni.
selsema pun nak mengempeng ! walaupun nak nafas susah..mulut tetap nyonyot nenen..gigih!

Monday, February 18, 2013

LYS


psssttt ibu saya dah tukar nama yer LYS
nama penuh tu tau muahahahhahaha

Tuesday, February 12, 2013

5 bulan dah tumbuh gigi :)



tau tak aisyah dah tumbuh gigi masa dia nak masuk 5 bulan?
selanjutnya adalah kisah ngeri untuk ibu masa menyusukan dia...uwaaaaaaaa ;(

info lanjut mengenai pertumbuhan gigi bayi bole baca kat blog Dr Zubaidi ni


Sunday, February 10, 2013

gambar passport



2 jumaat lepas.....
seb baik kerusi hijau tu bole sandar... kalau tak jenuh gak ibu nak pegang

Thursday, February 7, 2013

fotomasam

aisyah kalau mood takde cenggini ler rupanya
haihhh...keturunan! hahahahaa



fine!




Tuesday, January 15, 2013

kereta baru :)




helo yer..
ape... nak tumpang?
tak bleh! ibu tak kasik sape2 tumpang kita...bye!




Saturday, January 12, 2013

tak brape nak 1st solid food for aisyah

aisyah start makan masa die 5 bulan seminggu
itupun lepas ibu dah tahan2 dah...sudahnya memang tak sampai 6bulan! huh!
tapi bila google cari info sket ...bole bagi baby yg tak cukup 6 bulan tapi bersyarat yer!
syarat nya korang carik sendiri hahahaa

tak berapa nak 1st solid food ni sebab dah banyak kali nenek ngn atok dia colet makanan kat mulut dia
penat dah ibu terangkan...tetaaapppppp jugak nak buat :(
 


1st solid for aisyah : apple puree


burp! alhamdulillah
esoknya 4 kali poo poo...hahahahaha
 ok next is carrot puree...so far aisyah ok ngan carrot :)
sedapkan sya?

Friday, January 4, 2013

mom's milk is the best!



kan aisyah? 
semoga sentiasa ada rezeki untuk aisyah sampai 2 tahun...amin

Tuesday, January 1, 2013

ke Melaka :)

kami ke melaka 20 Dis lepas! besttttt tau! kiteorang stay kat The Explorer Hotel. betul2 sebelah mahkota Parade berdepan dengan Dataran Pahlawan. senang nak jalan2 tak yah keluar kereta, semua tempat yg nak berjalan tu tepi2 hotel je :) best kan?
mekaseh ayah! nanti ayah bawak aisyah jalan2 lagi yer huhuuuuuu..... 



taming sari





Jonker street



di tepian sungai... kiteorang tak naik pun sebab panas kang mengamuk si kecit ni!
lagipun ibu dah pernah naik dulu huhuu..




Muzium Samudera


odw balik kiteorang singgah jenguk aunty mary kat anfield road..muahahhaha
ni aunty ayu duk durian tunggal..kawan ibu disaat gonjeng dahulu  :)))))))



mekaseh sudi singgah blog kita!
Happy New Year semua!!!!
Welcome 2013 :)