Friday, December 16, 2011

best!



alhamdulillah ;)

Tuesday, November 29, 2011

tutti frutti




dpt jugak!! Senyum sampai telinga :)

Thursday, November 17, 2011

contoh gubahan hantaran

lagi contoh gubahan hantaran untuk bakal pengantin



















Wednesday, November 16, 2011

contoh gubahan sirih junjung




antara contoh gubahan sirih junjung 
gambar dapat masa membeli belah kat kedai barang2 kahwen di ayer hitam
tokey tu bagi softcopy gambar ni tuk rujukan katenye
sharing is caring kansss 


Tuesday, November 15, 2011

nasi kukus Restoren Suria Perdana, Kuantan


 satu untuk awak, satu untuk saya :)


nasi kukus Restoren Suria Perdana, Indera Mahkota, Kuantan.
jalan dr bandar kuantan - kolej shahputra 
restoren di sebelah kiri.

sedap..kuah die kick! ayam aritu masin sket, tukang masak lupa kot *bersangka baek*

Monday, November 14, 2011

cendol yong peng




cendol terbaek! 
bersebelahan bangunan MARA dari chaah sebelah kiri, belakang gerai cina jual buah.







berkerut2 muka :)


Friday, November 11, 2011

ubat tahan ngantuk


bekalan perjalanan ke pejabat..
jgn nak buat spekulasi eh..ni 'ubat' tahan ngantuks ok :p
almaklumlah opis jauh, kabus tebal, lori banyak tu semua mmg sebab kukuh buat aku kuyu mata haihh.

Friday, November 4, 2011

kad nikah pintar, negeri johor






dengan bayaran rm50.00, tunggu sehingga dapat surat pengambilan lebih kurang 2 ke 3 bulan pastu dah boleh simpan sijil nikah korang baik2 dalam peti besi.... weheeeeeeeeeeee :)








nota kaki : bukan sepatutnya kiah ke di situ?


Thursday, November 3, 2011

roti jala!




segamat musim ujan skang ni...

layan FB bersama roti jala adalah sgt heaven!

dpt kopi O kaw mesti lagi lagi best ho ho :D


ps : ko ingat ofis ni pak inchik punya eh kiah???





Wednesday, November 2, 2011

alahai







kemaruk!

Monday, October 31, 2011

cuci mata




ikan pekasam goreng terbaek wooo!




nota kaki : pesal lemau je kalau ari isnin eks?

Wednesday, October 26, 2011

pesanan buat pak inchik



saya mau ke sini!




chup! time kasih pada c yeat atas gambar yg gojes nih! pehhh!


Sunday, October 23, 2011

aktiviti riadah orang dah kawen

weekend saya di sg. pandan, kuantan (jln ke panching)
ape beza org bujang dengan org dah berfamily pegi riadah?
see the rantang aka mangkuk tingkat tu?
haaa tu lar beza dia hahahaaa..
org bujang gi air terjun pegang tangan pun dah kenyang kans :p






sg. pandan camp site







jambatan gantung diri





konon! cettt..









bubur nasik dan rakan2
juga air oren isi aloe vera (perlu kah dibagitau?)





tiada aksi dengan pakaian mandi..maaf
ok masuk sini sorang rm2..sekian.
ok tak update cenggini net?

Wednesday, October 12, 2011

sabar

penawar kepada kesabaran :

1. berpuasa
2. membaca al quran
3. menjauhi diri dari orang ramai


ada manis di hujung sabar...

Tuesday, September 13, 2011

dialog suami isteri

pak inchik : tak bestnye esok dah blk kontan..

mak inchik : eleeeee...

pak inchik : tak bole nak pelok2 mcm ni ...

mak inchik : bantal kan ada

pak inchik : ai mane ade bantal beso macam ni *sambil pelok sekuat mungkin*

mak inchik : siot!!!!!!!

Monday, August 22, 2011

mambang raya versi geng perabeh beras!





2009



2010
.
.
.
.
.
.
2011?
di melaka kah?
;)

Friday, August 19, 2011

mambang raya dah nak mari!



raya 2009





raya 2010

.
.
.
2011?
dah jadi 6 orang :)


Tuesday, August 9, 2011

kitaran haid dan waktu subur






Info menarik di ---> Jurnal Alkiram



ps : siap ade calculator tolong kirakan :)
pss : pak inchik kalau tak faham bole hubungi saya yer ;)



Friday, August 5, 2011

tenda biru



scallop *camni ka eja?* kaler biru ni mak oyah sewa kat felda maokil 1..
masa mak ngan abah duk riki2 kaler tuan empunya ni ade banyak kaler biru rupenye, biru tua,muda, turquoise, blue black haihhh tu baru kaler biru je...

selalu orang sewa khemah sekali pakej ngan scallop ni kan...disebabkan kat kampung ai ade persatuan mak bedah so khemah adalah percuma tp scallop dan alas meja kene carik sendiri yer cik puan..

mak ngan abah puas hati betul ngan pakcik tukang pasang ni sebab orangnye peramah, harga bole runding dengan details sekali..dan yang paling best dieorang pasang malam2 time kegiatan rewang dah selesai..kiteorg sefamily memang sah2 lar tak tau ape kisah kan..sedar2 pagi nak nikah tu semua dah siap pasang...berseri2 khemah giteww.










harga rm50.00 / khemah... murahkansss?? :)

itu pun nak cite ke?
suka ar :P



Wednesday, August 3, 2011

mata kucing kampung





kalau tak puasa aku main baling2 je..
skang....awat terliur plak nihhhhh!!!!!
huh!

Monday, August 1, 2011

saje nak tunjuk terer :P





tekan seploh minit





ting!
taraaaaaa... sedapppppppp
pau inti jagung!
tak caya tanya pak inchik ;)





beli frozen daaaaa hehee..
saja nak test steamer hadiah kahwen aritu
time kaseh kat kawan2 semua yang bg hadiah kat kiteorg
dengan ucapan dah kahwen pon kiteorang bole terima hadiah lagi :))







Wednesday, July 20, 2011

:(



di kuantan tanpa 'orang kuantan' yang dirindu ;'(

Friday, July 15, 2011

syahdu

syahdu selepas baca ini :








luv yu sayang.....





Ari Lasso - Cintailah Aku Sepenuh Hati

Di dalam hatimu
T’lah aku temukan
Arti kebahagian

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

Reff:
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

Back to Reff
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi




Monday, July 11, 2011

bebel kosong 2

pok pek pok pek...
bla bla bla...

tetiba...

anjelina : cik nak tanyalar kalau perempuan belum mengandung, orang suh pi urut lar, makan jamu lar, makan vitamin lar... lelaki buat ape?

cik bajet pandai : cari perempuan lain *muka selambe tak bley blah*

celaka!

Friday, July 8, 2011

bebel kosong




bdk ade ijajah : vodo punya boss setakat spm nak berlagak!

bos ade spm : pedulik ape ko ade ijajah..aku boss!



owhhhh donia!

Tuesday, July 5, 2011

busyuk!




suka benor wat aksi muka macam tu ..huh!

bile lar dapat ke kontan ni haiyakkkkkkk!

Monday, July 4, 2011

pengapit




lanjutan cerita si peah pinky jadi pengapit tetibe teringat kat pengapit kita yang comey itew.. ms julia sa'ri aka besfren kita sanggup stay up dari majlis khatam dan bersengkang mata siapkan hantaran sampai sesi outdoor sebelah petang.. takkan ku lupakan! TQ darling!




tapiiiiiiiiiiiiii... had citer klakanye time pak inchik sampai mase tu aku kene sambut mana ko pegi?? halfway nak menuju ke pak inchik... dengan bising kompang,dengan orang nak salam, member nak bergambor , pak inchik nak kene sambut.... minah ni bole ilang carik kerusi wat pengantin LELAKI duduk.. sedangkan aku ni carik dia tanya kat adeq, "pengapit aku mane??? pengapit2!" dgn muka kulat2 jln sorang2..hahahaa.. sabo je lar pengantin! walau apepon terjadi pengantin kene senyum yer ahakss..




nota kaki biru : motip pak inchik tonjet kaki?? hahaha

Saturday, July 2, 2011

photog pilihan








saya suka SAM RAIS huhuuuuu


manis :)

Friday, May 20, 2011

huhuu..




3 bulan sudah :)

Friday, May 6, 2011

ape ntah

tak tau nak update ape lar net... hahaaa... update cenggini je aci tak? ke minachi? ke aci2 bukak pintu? ke nak kene lempang sekali ni? huhuhuuu.. miss my nenet yg hot n spicy tu :)

Wednesday, March 30, 2011

tukar

makcik : boss mintak sain surat tukar saya
boss : aik belum apa2 lagi nak tukar
makcik : macamane nak apa2 kalau tak ikut tukar
boss : owh ok

hahahaaa

status update 30.3.2011 : "disokong"

yessszaaa :)

Wednesday, March 23, 2011

:))


orang tua2 kabo jgn makan leher ayam kan kan kan..
haaaa ni lar jadik nya :D

Tuesday, March 8, 2011

satu kali cerita!

tajuk yang poyo..hahaaa
ok start dengan hari rewang 19 feb 2011
mase ni dah memang tak dan nak jenguk2 kat luar, mak oyah sket2 suh pi kedai, itu tak cukup ni tak cukup, ade sedara mara yg nak kene jemput plak..pengantin plak larik pegi amek kek, pegi carik bunga..hohohooo penat seyyy..
-rewang day-
-berzanji-
malam berzanji, masa ni mak oyah dah slow kan 'gear' sebab pinggang die sakit sangat, b4 majlis pun kiteorang dua memang dah mengurut secara berjemaah tapi ape leh buat dah kata orang kuat kan so memang kene keje kuat... sian mak oyah :(
-bernikah-
-20 feb 2011-
nampak saya cool kan? hehee
setitik air mata pun tak keluar..sebab masa tu mak oyah tengah sakit dan sedang berhiba kalau saya start meraung confirm susah nak berenti. silap2 masa bersanding kalau terasa sikit pun bole banjir..huhuu
cayalah tabek doblas kali kat diri sendiri :))
ni lar bunga manggar yang ber-DIY tu
hahahahhaaaa...
giler kelakar, tapi saya sukerrrrrrrrrrr giler sebab ade gula2 situ
so budak2 bole rebut2 ahaksss..memang nak kasik jahanam.

-bersanding-
psssttttt bunga ros tu beli kat kedai india kat chaah je beb.. had beli kat labis kaler putih tu tak kembang pun cett..cantek tau! huhuu
-fotong keks-
satu layer saye potong, lagi 20 cuppies tu letak dalam bekas plastik ikan reben so kalau yang malu nak makan kat meja beradap bole bawak balik.. tapi mana gambar cuppies saya??? cameraman kamu ade amek tak?
bunga rozek untuk orang kendarat dan budak kompang.
last minute ade orang nak sponsor cabutan bertuah, adek pengantin memandai jek tulis pakai pen ketip kat reben bunga rozek...aduhaiii takpe lar still comel kan kan kan :D
time kaseh pada pihak penaja cabutan bertuah dan juga pasukan kompang.. owhh rasa macam selebriti plak kan kite yanggg?? :)))
had ni pun sponsor gak, amek persembahan kuda kepang malam tu percuma silat.
best kan? comel!!

ni pun last minute punya cerita, alkisah kampung sebelah nak promosi group kuda kepang dieorang so dieorang bagi gudddd price percuma silat comel tu. mula2 macam mengarut dan serammmm je ngan kuda kepang ni. bila dah ramai yang datang org kampung aka orang rewang pun suka rasa macam berbaloi plak...
masa ni memamg ada rase nak tendang budak3 yang 'mabuk' tu..serius!
pakcik tu kabo kene salam pengantin kalau tak dieorang tak leh ilang mabuk... seram siot.
orang baju biru tu tak sudah2 cakap 'takde pape..takde pape'. cool abes lar tu.. huhhh!