Monday, October 1, 2012

botol susu



dari kiri cepat jalan!
hahaaa
kisahnya si ecah ni guna botol medela memula nak blaja memuting dulu..
botol ni sekali dalam pakej pam medela harmony
so far ok je bila tengok dia hisap

yang botol pigeon tu pun mmg dah beli masa mengandung dulu
nampak dia hisap ok je..

sekali dia but perangai masa ngah shopping kat kuantan parade daaa
ibunya pam 4oz tak hagak2 letak dalam botol
fresh lagik
bole plak dia meraung macam kene cubit dalam stroller
hadoiiiii...
nak tak nak selak lar jugak nyuruk2 kat tepi tiang *malu*

lepas kes meraung2 tu..
ibu dia pun search lar puting mana yang sesuai tuk baby baru nak blaja memuting ni

ade yang cadangkan NUK, MAM, disney,anakku bla bla bla
ibu pun beli lar NUK sebab tengok puting tu lembut dan ala2 cik N kans
tak moa jugak!

owh stress
beli MAM
tak mao jugak!

balik kampung
nenek dia kabo ajar time dia ngah lapo betul2
pastu time susu ajak kuo jln2 tepi umah...paksa sket dia minum..
sedih plak bila tengok dia nanges bila kene paksa
terpaksa sayang...ibu nak keje nanti takkan nak tinggal tek kat uma kot?

last2 ok jugak guna MAM...alhamdulillah
masalahnya skang... kat area kita ni susah nak carik puting tu nak oii..
sudahnya..sekali guna basuh.. keringkan..pastu guna lagi
alahai lenguh... berfikir2 nak beli online je ni
*wink2 kat ayah*

4 comments:

NettoAsh said...

Beli online je cik kiah.kat littlewhiz ke..onebabyworld pun ada. kalau nak beli kat kedai boleh jugak.ada kat manjaku. aku pun dilema jugak masa memula nak keje. suri nak tek je..takmo puting.last2 dah anta ke pengasuh pandai je die minum..cuma kalau kite ada (cuti) mmg takmau la die puting tiruan tu..die nak yg asli sajee..hehehe

Sara said...

Yakin bolehhh!! cuba amik supplement utk byk kan susu. mcm2 petua/
supplement ada ko bc kat blog mummy2 yg bagi EBM. K Sawa dulu minum air longan yg direbus sendiri tiap2 hari

makcik rokiah said...

Net : kat chaah no manjaku pun xde huhuu..mak cr kene ke batu pahat nunn..

K.sawa : linda ade mnum jugak plus lobak puti horlicks semua..rse mcm sme je sbb bby dah kuat mnum skang

Auntie Sawa said...

Baby kuat minum baguss... BF ni lg byk demand lg byk supply. Insyallah. Bg jer aisyah minum smpai kenyang & tiap kali lepas die minum ko pam smpai kosong .. Bl dah naik keje try buat mcm jadual tetap. katakan sebelum kuar pg office dah bg Aisyah minum smpai kenyang dlm pkul 7pg. Pastu pukul 10.30pg pam sekali & lps solat zohor dlm pukul 3.00ptg pam lg. Nanti bdn akan auto ikut jadual tu. Akak ada bc kat internet ada ibu2 yg mampu pam smpai 3x kat office tau. Tu memang kental sggh semangat