Friday, April 2, 2010

big plate, kampung melayu subang

jalan2 cari makan jauh gedegang @ kampung melayu subang
dengar2 mushroom soup dia sedap!

big plate ni seingat cik kiah, ada lalu politeknik shah alam
pehtu berdepan dengan Monterez Golf Club..

mushroom soup letak dalam roti @ bun besar gabak.. kene makan cepat, kalau lambat dah resap kat roti tu dah tak sedap...

sedap!

chicken banting.. chicken chop tapi kuah dia tu cam ade rasa kari..

kambing banting kot?



nama tak ingat? tapi sangat seimbang .. dah lar portion banyak gilos, ade jagung, nenas, epal hijau, pisang, cauiliflower, ayam dia pun sedap!



had ni pon best! chicken picatta ... giler cheese!!! teka sape punya??



licin!
jus rm3.80 adalah sangat besar gabak.. elok share berdua yer adek2
semua pon besar2 belaka :)

8 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

besar arh roti mushrum dia tuh..
mst kenyang tuh...

ezam said...

mak aiiiiiii cik kiah.....sunggoh menggiurkannnnn...mengghairahkan dan menyelerakan sekali.....

Selalu nampak kedai ni tapi xpernah singgah...on diet katanya...lol...

rege caner???bley tawar2????hahahaha...

Tetibe ku rasakan lapar!!!!

makcik rokiah said...

adreynieelisya: pjgnye nama weih.. makan sekali semua roti tu mmg kenyang..

exam : big plate.. so rege pon BIG jugak lar.. chicken picatta tu 22 hengget.. phewww.. tp leh makan tuk 2 orang.. cik kiah bela saka tu yg makan sorang..muahahaha..

NenekPenne said...

telah pegi dan secara tak bila tengok ni langsung menggamit kenangan silam ..

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

pernah gi sini masa bulan posa tau bila tah.. makan sampai pengsannn... tp mcm membazir sbb mkn sikit tp portion besar..

parkmeon said...

pastikan bila dtg sini kena puasa pat hari pat malam. Portion dia mmg besar gedabak..

The food is ok tp klu keadaan kedai tu dia upgrade kasi nampak bombastik, ai rasa mesti ramai org dtg lg.

Sawa said...

wahhh.. tp jauh nyer laa nak pg

*Miss Geli^ said...

kak sawa, jom pegi sesama...