Wednesday, September 29, 2010

jerawat

ada petua nak ilangkan jerawat?
scary betul tengok jerawat aku skang ni?
dulu kat area dagu je
skang merebak2 sampai dahi, hidung
owh sangat tak gojes utk berfoto gediks!
skang aku guna loreal
tonner je guna natasya
ke ade brand lain yang tak mengelupas
atau buat kulit muka jadi merah?
tolong eh ;)
thnx in advance!
xoxo :)

15 comments:

eqbalzack said...

abg eq pernah jd mcm tu masa guna bodyshop (yg kaler hijau)...
lepas guna mak aiii...muka terus!

so skrg dah tukar loreal...muka dah serasi balik...

nak tgk muka abg eq? sila ke blog...hehe

makcik rokiah said...

nape ngn saye x elok eh?
ke nak kene guna body shop terbalik dr abg? huhuuu

Benedict Bernard said...

kulit ai cuma berminyak jek.. jerawat tak pernah ada masalah..

NenekPenne said...

guna clinique mcm akak...
tak pun pegi jumpa doktor pakar...

ezam said...

gunalah produk SIMPLYSITI....alang2 dah posing ala2 tok iti..


hikhikhik...


p.s:bukan kolo tgh peried mmg berjerawat ke????

Anonymous said...

jerawat di muka tanda permasalahan dalaman badan kite. org kata kalau jerawat byk tumbuh di bhgn dagu/bwh dagu..kite ada masalah ngan hormon badan. cuba la riki kot2 ada info di tenet. bodyshop yg seaweed tu utk kulit berminyak, ada trial set..blh la kalau nk cuba. kak zean try ok cuma kzean x pakai night cream saje dlm set dia.

(dah lupa password - terpaksa guna Anonymous..huhu)

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

huu...akak tk tau nk komen...sbb tk de guna produk...jerawat? hurmm...mkn peyek byk beno kut ...

makcik rokiah said...

ben : ko mkn ape jek maintain ek?

net : mahal lar net.. beli sekali mampu nak beli bulan2 x mampu.. :(

ezam : takkan lar peyed jek 30 hari! iskk kamu ni!

kak ya : ye ke? yg ade trial set ni yg best ni.. thnx for the info :)

kak lia : haaa tu lar.. rase2 ni hormon raya kot .. abes raya abes lar agaknya... alaaaa stress tgk jerawat!

Anonymous said...

ada member guna dermalogica. Muka memang teruk gila. Tapi after few use, tengok ada kurang. Skrg dah cantik :-)

Kasut Pink said...

kiah, kite terblk.. muke kami plk yg da xde jerawat (Alhamdulillah). Nnt kami gtau kami pakai ape eh.. murah & berkesan.. Nnt citer kat blog eh..

Kasut Pink said...
This comment has been removed by the author.
NenekPenne said...

makcik..clinique tahan 6 bulan laaa... no need to buy everymonth..dia ada trial pack...trylah yang trial pack dulu.. pegi kounter dan beautician akan buat analisis muka terlebih dahulu..

Cantik Photography said...

Salam cik kiah, petuanya masa ambil air sembahyang, selawat dan nie dalam hati.. selamat mencuba...

parkmeon said...

apak guna sabun yg dibuat dr minyak zaitun n laurel (daun yg org rom purba letak atas kepala tu). made in syria. sebuku bole tahan berbulan2.

bak meh alamat ko, apak hantar sebiji.

Bai said...

baru nak komen =D. try hilamaya. by dah cuba.. sebab masalah sama.. so far ok.. then bila dah ok try mederma utk buangkan parut.