Tuesday, September 7, 2010

sedang meyeru mood raya..

mood raya kejap ade pastu ilang.. pastu ade pastu ilang balik..
haiyo!
mari kite carik entry lepas2 kasik up itew mood!

ni enrty raya tahun lepas
huhuuu..

so kira dah cukup setahun lar kenangan si bujal accident..
ok jom flashback.

start dari hati yang berbunga riang sebab nak balik kampung petang tu..petang 28 ramadhan..
on the way nak pick up adeq 3 kat lcct, hujan renyai2, laju around 80/90 km/j jer..
tapi duk kat fast lane..ermmmm

lepas je lorong nak ke mid valley tu.. time tu dah dengar azan so tangan kiri merayap ke seat belakang nak capai buah mangga ngan air.. ntah macamana tetiba *owhh sungguh drama!* langgar lopak air dan bangggggg divider batu kanan ...

pemandu sangat berhemah tak pakai seat belt, so terhentak ke cermin kanan dan stereng, adeq 2 kat sebelah dah hentam cermin depan..barang2, beg, makanan, barang shooping, laptop semua terpelanting ke depan.. lepas bujal hit divider kanan tangan automatic pusing stereng ke kiri, seb baik viva kat sebelah kiri boleh elak.. kalau tak both side memang dah kene.. alhamdulillah

tapi sakit atinye kete belakang hon panjang giler... oi tak nampak ke kete tengah kelam kabut.. bagi hon lagi tambah panic... so no school punya orang!!

masa tengah panic sempat pasang lampu kecemasan.. tak berani nak turun cos kereta kiri kanan adalah sangat laju..errr.. adeq 2 kat sebelah dah mengucap tak berenti2.. terus air mata turun berjurai.. serius takut !!!

dalam kepala otak ni yg terlintas muka si penjual insurans ..hahahahaa.. giler!
panic tuu.. cuma bole pikir bujal bole gerak lagi tak pasni.. bole claim insurance ke tak, kene report ke ape ke..

lepas tu semua settle secara berhemah cuma duet raya terpaksa dikorbankan untuk baiki si bujal hari tu jugak.. kalau tak teman tak boleh balik raya weihh...huhuu
sedih teman.. tapi syukur semua selamat alhamdulillah.




tahun ni CK tak balik raya.. ye lar nak balik mana lagikan? hahaa..
so pada kawan2 yang nak jalan jauh tu..
bawak kete elok2, patuhi arahan keselamatan jalanraya, ingat lar orang tersayang *wink*


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN



nota kaki : pesal entry panjang2 padahal keje adalah sangat banyak? ape hal? ok bubai :))

3 comments:

Benedict Bernard said...

saya sebagai ahli jawatan tak kuasa yg berdaftar ingin mengucapkan selamat hari raya buat bujal dan keluarga dgn ucapan.. agar CK cepat kurus untuk naik pelamin nanti yer..

parkmeon said...

byk jasa bujal kt ko kan kiah.. jg la dia lek lok supaya dia bole jg ko blk.

camat hari raya, klu pengetua lalu segamat raya nnt kita koling2.. ada sedara mara kt batu anam n buluh kasap.

NenekPenne said...

camat hari raya makcik....
dok kampung elok2, jangan main mercun kang nanti tak ada pulak tempat nak sarung cincin nanti... tak kan nak sarung kat jari kaki? hik hik....