Wednesday, November 24, 2010

bunga rozek dan kedai jajan

pakcik saya nak kahwin hujung minggu ni
so kiteorang semua tengah sebuk dan purak2 sebuk menolong ape yang fatut
memandang dia keje kat kl
so arahan2 yang berkaitan semua datang dari nyaei saya
bunga rozek dengan duet singgit untuk orang rewang
satu peket rm15 utk 50 pcs
beli reben sket, kain net sket letak duet singgit dah lawo
gambar bunga rozek yang dah siap lupa nak letak maafkan saya :D
sabtu lepas nyaei ajak carik jajan utk di isi dalam goodie beg
1st time masuk kedai borong2 macam ni giler kejap eh
macam nak bukak payung depan umah jual jajan jak!
murah2 semua, dah lar murah beli banyak dapat lagi murah
suka3 :)

gula2 satu peket rm5/6 je dalam 4++ biji
murah tak?



cokelet!!!



mak oyah dan kaum kerabat ngah buat kunci kira2 :))
kedai ni kat bandar Batu Pahat, dari arah bus stand jumpa KFC sebelah kanan terus jek lepas traffic light yang ke dua belok kanan
kedai kecik biasa je bukan cam gudang yer puan-puan :)
sape2 b2b area BP bole lar riki2 ek.
nota bukan org jawa : jajan = makanan ringan, nyaei = nenek

18 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

ko kiah, da bk payung jual jajan klu nk bk cawangan bangi roger2 kami wei.. kami pon nk same kaya mcm kamu...

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

waaa....sudah hampir ye....gulpp....macik nye turn...pun dh dekat2

makcik rokiah said...

peah : bole3.. bisnes ayam carik pak meon yer.

kak lia : saya lame lagi lar kak.. :D

NenekPenne said...

kat tempat pun ada...nama kedai..kedai borong SIN CHAN...betul!!!!!!!! tak tipu....

kucingorengemok said...

tak suka kan gi kedai gini... rasa nak makan jajan forever pun takpe, sungguh gizi tak seimbang

Benedict Bernard said...

aku dah gi kfc batu pahat tu.. waaaahhh *bangga mode on*

parkmeon said...

weih kiah, nan ado nak bukak kedai ayam takat bukak payung tefi jalan.. x kelas yu!
tp kt area segamat/BP tu mungkin kot, celah2 pokok getah atau kelapa sawit pun bole niaga.. **kinky mode on**

kt PJ Old Town ada gak kedai borong jual jajan ni tp mahal sket brg2nya.. kalu masuk dept asam2, mau banjir ngan air liur gamaknya!

anaztasias aira said...

alaaaaaaaaaaaa saya bukan orang BP :(

makcik rokiah said...

net : caye3 hahahaa..

KOG : jual lar kak..makan wat sakit gigi je :P

ben : pehhh aku pun x pernah sampai weihh

PM : wahhhhhh i like! share 50% eh..psstttt ayam mane? kalau bidor ai tak nak :))

anz : heheee.. tak dapek nak nolong :)

CikSyafa said...

blogwalking jumpa blog u yeay!

i linked u ya ^__^

Sawa said...

kedai borong jan2 adalah lokasi wajib akak bl tiba time besday dak2 kenik.. parah gak kalu yg nak disumbat dlm goody bag tu mcm2 jenis..

parkmeon said...

kiah, ko penah nampak x org jual rangka ayam goreng kt pasar malam?





haaa... tu la ayam bidor! HAHAHAHA...

ZurainiSwarnoD'Amor said...

pewhhh.
sumpah jeles ~~!!!!

Sawa said...

kakakahhh... kang ada org darah manis ni tetiba jd darah tinggi kang

makcik rokiah said...

cik syafa : sila2 wat cam umah sendiri :)

k.sawa : ehhhhhhhh k.sawa mencemar duli... hehee.. lame x nampak weih?

PM: hahahhahahhahahhahahahhaaa... gile byk cawangan ayam bidor ek..kat chaah je ade 2..:))

zuraini : ???? apekah??

Jaaja said...

waah. murahnya gula2 tu. boleh la beli~

Anonymous said...

trima kasih bg info pasal kdai jajan murah tu..esk nk p tgk..

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡