Monday, November 1, 2010

cerita kosong!


2, 3 menjak ni mak oyah dah start bising2 kat anak dia nih
kejap2.. keeyah jom kita tanya2 kedai kad kawen belakang bank tu..
kejap2.. jom tengok2 baju pengantin kat kedai mak andam sana tu..
kejap2 dia cerita pasal ayam, daging bla bla bla..
pastu bole plak tanya musim hujan bulan bila?
hahaha.. layanzzz
keeyah? kene cool .. sama macam tunang dia tu :P
tapi dalam pale otak dok pikir mane satu aku nak mula dulu
ok mari kite buat bende yang TAK nak buat dulu..
????
yang aku rasa, tak yah lar buat sebab aku tak suka
aci tak?
contoh macam :


time kaseh mat google
  • bunga tangan ni - comelkan? tapi aku rimas so takda pun takpe.. melainkan kalau mak andam hentak2 kaki paksa aku pegang huhuu :)) well kak penne yu know me... hahahaa
  • majlis berinai - owh malas nak tukar2 baju, tunggu2 orang datang renjis2.. so baik tak payah, kang aku rebel kang kalau lambat sangat tunggu orang.. orang tunggu aku takpe kehkehkeh..
  • majlis khatam quran - mau brape kali daaa.. dulu kecit2 khatam siap arak pakai kompang bagai.. haishhh malu ai taw! part ni mmg dah bagitau mak oyah awal2..
  • tukar2 baju - tak nak yer.. ai malas! satu baju tu je lar sampai sudah mejelis.. huhuu
  • DJ/karaoke - tak mau bising2, nak2 kang dapat dj syok sendiri... takpe2 kawan2 ai yg selalu buat majlis tu macam majlis dieorang ramai, so hopefully semua datang untuk memeriahkan suasana .. *teringat tragedi katil itew.. sape ingat angkat keyboard! :D tapi mungkin akan diganti dengan sumthing yang aku rasa bole lar.. kang senyap jek tak best plak ek?

amacam? banyak bole cut cost ni!

hehee.. perbelanjaan adalah secara berhemah kan peah?

wink wink kat pak inchik ;)

19 comments:

Kasut Pink said...

Bile da "mula" hemah tu mcm da hilang kiah.. Tapi persediaan awal mungkin membantu.. Malam berinai la besh kiah, boleh feeling retis..hakhak

-w@xest- said...

ikutlah nak ape pun..jnji mak oyah gumbira:D kecuali pink merah ahahahaha

NenekPenne said...

time akak kahwin dulu pun sempoi jer. berinai pun tidak..tukar baju pat puluh pasang pun idak... pakai jer satu baju tu sebab nikah pun malam pukul 10..maklumlah time tu ramai yang bernikah... tok kadi pun tak larat nak pegang tangan pengantin...ahaks...

ahak..well i know u... alah, pegang ler bunga tangan tu..pastu kasi campak2 kat bakang ala2 omputeh gituh... hik hik...

oh kenangan katil tu tak dapat dilupakan...best gilosss...

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

DJ memang salu syok sndiri....
ko psg je lagu maher zain spi sudah mejelis....sekian....

bagi org2 chaah feeling mat salleh kejap

Sawa said...

(angkat keyboard tinggi, smbil urut dada).. sib baik laa akak tgh sibuk2 nak ketik gmbo..

mata coklatbiru said...

wah..
sangat lorr menjimatkan dan simple dan classic ye perkahwinan cik kiah oi..
ape2 pun, confirm gempak punye kan..
wahaha...
tak yah order dj syok sendiri, tempah je paskukan kompang...
lagi ler sakan gamaknye...
hahaha... :)

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

keyboard saya terangkat sendirik!!...MUAHAHAHAHAHA...

ezam said...

memang bajet abessss neh!!!!!

iedayah said...

wa...ini sudah bagus dear..budget yg terbaik skali..btul tu..berhemah sungguh kamu berbelanja..

Sawa said...

LIBL (Needa).. ko bayangkan laa kalu akak yg melabuhkan vontot kat katil tu.. konpem laa akak t'tuduh utama kan kan kann

NenekPenne said...

@sawa: ha ha ha..tak syak lagi.... ahaks...

NenekPenne said...

opss satu lagi, kalau ada DJ tu pastikan lagu2 gumbira sajork, jangan la pulak pasang lagu sedih mendayu2..ooooh hazab bak kata achoo masa gi kenduri kahwin si honey last time...

Benedict Bernard said...

aiyoo.. cakap pasal dj.. hari tu aku jemputan, dj main lagu yg tah apa apa je tah.. siap ada lagu cenggeng untuk majlis kawin.. bodo nak mampos..

kiah, kalau kau kawin, nak aku sponsor apa apa cakap k.. demi kau aku sanggup pecahkan tabung vavi aku yg kecik molek comey tu.. jarang pun aku letak duit dlm tu.. kalau kau nak semua pun aku kasi.. kekekee.. !

parkmeon said...

tp ko kena berbelanja lebih untuk katil besi dan pelamin besi, maklumlah kawan2 ko ni havoc tp tetap hawt dan gorjes.
klu dj main lagu2 disko ok gak, bole ronggeng. niknem ko dulu kan kiah ronggeng.

Sawa said...

hawt & gorjes pun takde makna kalu ko tu tak pernah turun pun pak meonnn woiiiiiiiiii

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

sudah bercerita tentang kawen...

best2 hehehhehe

anaztasias aira said...

cantik !!!!

Cantik Photography said...

Ck... cayalah... tarik nafas. hembus silo-silo...

parkmeon said...

sentap kejap dgn statemeng sawa sambil dgr lagu One Nation Emcees - Apa Ku Kisah.