Tuesday, November 30, 2010

sakit

ramai orang yang cakap hiv test tak sakit
pesal aku pegi aritu sakit plak?
ke kulit aku dah makin nipis?
ke cik misi tu tak pandai cucuk?
ke aku ngade2 sangat ni?
ke semua jawapan yang di atas?
ke ape?
hahahaaa..


had ni memang sakit hati
dalam masa 6 bulan
dah 2 kali cermin kete aku kene batu
sabar yer sabariah!
biar lar cik isa buruk sekejap sementara menunggu insuran tahun depan
haihhh..

sekian berita orang sakit :(

Friday, November 26, 2010

tag dari peah

dulu dah pernah buat lar peah!
meh cek SINI
dulu kan.. pantang bukak klas kedatangan ahli2 akademi kompem penuh!
*dibuka pada yang paham sahaja ;)*

tapi peah kate kene buat lagik..
lagipun dulu tu entry gatal had ni betul2 punye eh..
poyos!


1. How old are you?
- lahir 1982 kira ar sendirik

2.Are you single?
- single but not available.. bak kate pak inchik orang bagi no tepon jangan amek tapi boleh berkenalan kat fesbuk..apakah? hahahaa

3.At what age do you think you'll get married?
- dua sembilan kot..insyAllah

4.Do you think you'll marry the person you are with now?
- mesti kang ai meroyan!

5.If not, whom do you want to marry?
- ermmmm.. tak leh bagitau, pak inchik baca ni kang.. bahaya woo!
muahahaaa..

6.Who will be your bridesmaid & bestman?
- tak tau ar.. sape nak? ai kasik baju sepasang made in jakel!

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding?
- traditional peah! kg. jawa baru ok!

8.Where do you plan to go on honeymoon?
- pantai, pulau dan segala macam berkenaan laut..
kalau orang sana tu nak gie hutan sila pegi sorang2 yer ai tunggu dalam kereta :))

9.How many guests do you think you'll invite?
- ntah.. tak ramai kot

10.Will that include your exes?
- next!

11.How many layers of cake do you want?
-nak kene tanya tokey kek kat sawah baru dulu .. die bole buat brape tingkat huhuu..

12.When do you want to get married, morning or evening?
- sesudah subuh..voley? bende baik tak elok dilambat2kan kan kan kan?

13.Name the song/tune you'd like to play at your wedding
- mau Gelora Jiwa versi Yuna!

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
- sukatik lar korang nak pesen mane

15.Champagne or red wine?
- sirap bandung lar weih

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after

17.Money or household items?
- duet.. ai kan mata duetan hahaa

18.How many kids would you like to have?
- 4 cukup tak pak inchik?

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD?
- agak bahaya di situ...

20. Whose wedding plan would you like to know next?
- sape2 lar B2B yang sudi.. auwwww :P

Wednesday, November 24, 2010

bunga rozek dan kedai jajan

pakcik saya nak kahwin hujung minggu ni
so kiteorang semua tengah sebuk dan purak2 sebuk menolong ape yang fatut
memandang dia keje kat kl
so arahan2 yang berkaitan semua datang dari nyaei saya
bunga rozek dengan duet singgit untuk orang rewang
satu peket rm15 utk 50 pcs
beli reben sket, kain net sket letak duet singgit dah lawo
gambar bunga rozek yang dah siap lupa nak letak maafkan saya :D
sabtu lepas nyaei ajak carik jajan utk di isi dalam goodie beg
1st time masuk kedai borong2 macam ni giler kejap eh
macam nak bukak payung depan umah jual jajan jak!
murah2 semua, dah lar murah beli banyak dapat lagi murah
suka3 :)

gula2 satu peket rm5/6 je dalam 4++ biji
murah tak?



cokelet!!!



mak oyah dan kaum kerabat ngah buat kunci kira2 :))
kedai ni kat bandar Batu Pahat, dari arah bus stand jumpa KFC sebelah kanan terus jek lepas traffic light yang ke dua belok kanan
kedai kecik biasa je bukan cam gudang yer puan-puan :)
sape2 b2b area BP bole lar riki2 ek.
nota bukan org jawa : jajan = makanan ringan, nyaei = nenek

Saturday, November 20, 2010

musim kahwin sana sini

selamat pengantin baru puan yan :)
14 november 2010 lepas.
yan kawan masa blaja kat jengka dulu duluuuuuu kala
:D


hasil rembatan di jakel jumaat lepas utk my W-day
promosi separuh harga ko..
kain baju melayu abah, kain mak oyah dan kain adek veradek dan sedara2 terdekat saya termasuk sofea.. ape kes ntah sofea pun nak kene same warna huh :p

mekaseh pd mak oyah yang sponsor huhuu.. saya soke!


wedding card for daq am bakal puan am
kawan gado baek gado baek dan gado lagi dan baek lagi sejak zaman sekolah menengah..
hehee..
esok saya bz layan pengantin dan tetamu pengantin
pak inchik jangan nakal2 yer :p

Thursday, November 11, 2010

bukan keputusan UPSR

scary plak tengok gambar ni weihh..
pak meon dulu2 dating kat sini kan??
haaaa baik ngaku!
C-


chicken chop
C+



ayam goreng B-


air asam boi *ape tah name aku tak ingat*
B+

keputusan juri : 2B 2C


nota kaki : kakak rempit mesti tau kat mane ni..hahahaa..

Monday, November 1, 2010

cerita kosong!


2, 3 menjak ni mak oyah dah start bising2 kat anak dia nih
kejap2.. keeyah jom kita tanya2 kedai kad kawen belakang bank tu..
kejap2.. jom tengok2 baju pengantin kat kedai mak andam sana tu..
kejap2 dia cerita pasal ayam, daging bla bla bla..
pastu bole plak tanya musim hujan bulan bila?
hahaha.. layanzzz
keeyah? kene cool .. sama macam tunang dia tu :P
tapi dalam pale otak dok pikir mane satu aku nak mula dulu
ok mari kite buat bende yang TAK nak buat dulu..
????
yang aku rasa, tak yah lar buat sebab aku tak suka
aci tak?
contoh macam :


time kaseh mat google
  • bunga tangan ni - comelkan? tapi aku rimas so takda pun takpe.. melainkan kalau mak andam hentak2 kaki paksa aku pegang huhuu :)) well kak penne yu know me... hahahaa
  • majlis berinai - owh malas nak tukar2 baju, tunggu2 orang datang renjis2.. so baik tak payah, kang aku rebel kang kalau lambat sangat tunggu orang.. orang tunggu aku takpe kehkehkeh..
  • majlis khatam quran - mau brape kali daaa.. dulu kecit2 khatam siap arak pakai kompang bagai.. haishhh malu ai taw! part ni mmg dah bagitau mak oyah awal2..
  • tukar2 baju - tak nak yer.. ai malas! satu baju tu je lar sampai sudah mejelis.. huhuu
  • DJ/karaoke - tak mau bising2, nak2 kang dapat dj syok sendiri... takpe2 kawan2 ai yg selalu buat majlis tu macam majlis dieorang ramai, so hopefully semua datang untuk memeriahkan suasana .. *teringat tragedi katil itew.. sape ingat angkat keyboard! :D tapi mungkin akan diganti dengan sumthing yang aku rasa bole lar.. kang senyap jek tak best plak ek?

amacam? banyak bole cut cost ni!

hehee.. perbelanjaan adalah secara berhemah kan peah?

wink wink kat pak inchik ;)