Tuesday, September 29, 2009

kisah raya saya

malam 29 ramadhan - saya, adeq 2 dan cBujal terbabas di federal highway.. odw nak amek adeq 3 kat subang .. alhamdulillah semua selamat.. bujal jek tak berapa nak selamat...*gambar takde..mood trauma lagi*


29 ramadhan - terbang beberapa RM membaiki cBujal yg tenat itew, kalau tak ..tak leh balik raya =( .... *nanges kite senah! tu pun tak cat lagi.. tggu lar tabung ayam penuh dulu ...uwaaaaaaa.. nyesal plak tak claim insuran ari tu.. sorbb*




malam 30 ramadhan - kerahan tenaga oleh mak oyah kepada anak2 beliau yg balik lambat ke kampung... malam tu 3 jenis kueh sekali jalan... kijam kan mak oyah??




30 ramadhan - salah seorang buruh kasar dari philipina yg dipaksa rela untuk membersihkan rumah mak oyah... hahahahahaha



malam 1 syawal - last buka puasa 1 family @ chicken rice shop, BP Mall



1 syawal - sesi photogewdiks sementara menunggu rombongan marhaban ke rumah .. *mak oyah dipaksa buat peace.. hahahaha*



1 syawal - sedap air sirap mak oyah ni weih....



1 syawal - rombongan marhaban kg. jawa baru chaah



petang 1 syawal : operasi bermain meriam tin milo secara haram depan umah pak uda..



2 syawal - beraya dan beraya sampai lebam area benut pontian



2 syawal - dilla kawan adeq 3 bawak anak die yg super duper comey tembam...errgggghhh... aku geget gak anak orang ni kang...
3 syawal - beraya kat pontian lagik...

malam 4 syawal - beraya sakan ngan geng sepergonjengan .. baju purple tu nama die SITI NUR KASSEH anak nasa.. kiutttttttttttt kan???
5 syawal - raya kat ner ar?? aku pon lupe
6 syawal - open house umah nuex kat batu anam, segamat
malam 7 syawal - gerak ke kl
-sekian-

nota salam aidilfitri : camne nak berjimba2 kat temasik nie??? tabung ayam dah surut ..uwaaaaaaaaaaaa....

11 comments:

Sawa said...

glerr temvan laa baby tu eakk.. siap ketul2 tgn die... eiii gerammm

Kasut Pink said...

Mak aii.. susu cap ape le mak die kasik anak jd super duper tembam tu...

Ade lg rombongan marhaban ek, kwsn umah kami time raye haji dedulu je ade buat.. skrg da xde..

makcik rokiah said...

tau tak umo mak die 20tahun...
sebaya adeq 3...agagagagaga...

tercabar tak kamu cik pinky?? kekeke

*Miss Geli^ said...

dia bagi susu f&n tu...tu yang nembam jek tu...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kejam giler saper yg ambik gambar budak angkut timba tu....

hahhahhahha

NenekPenne said...

bestnya kampung kamu MK
kampung akak...errr bandar akak tak ada mcm tu ..

masa kamu anak dara, sronok semua berkumpul time raya, bila dah kahwin, sorang ke sana, sorang ke sini..cian mak ayah..

NenekPenne said...

tak kira..nak berjimba2 kat temasik gak...jadi ok!

Benedict Bernard said...

aku dan diari ku ke ni cik kiah?? mana adegan solat subuh kau tak tulis.. hehe..

eh bujal kau apasat?? cian plak dia..

makcik rokiah said...

cik geli : susu cap gantung lorr

yanie : tu adeq 3 punyer keje..hahaha

nek : tu yg tak kawen2 lagi smpi skang ni..muahahhaaaaa...

part jimba2 kene hold lar kak =(

ben : diari raya... bujal aku dah cacat dah... aku ngan die sama2 senak dan sesak skang nie..huhu

NenekPenne said...

had berjimba2 tu kena hold? uwaaaaaaaa... uwaaaaaaa........

makcik rokiah said...

ala nek proceed lar .. sy jek kene wat check n balance ni..