Wednesday, September 29, 2010

jerawat

ada petua nak ilangkan jerawat?
scary betul tengok jerawat aku skang ni?
dulu kat area dagu je
skang merebak2 sampai dahi, hidung
owh sangat tak gojes utk berfoto gediks!
skang aku guna loreal
tonner je guna natasya
ke ade brand lain yang tak mengelupas
atau buat kulit muka jadi merah?
tolong eh ;)
thnx in advance!
xoxo :)

Sunday, September 26, 2010

owh alahai


time kaseh pada si pinky peah yang sudi bertukar2 link ngan kami..
baru tau B2B dan DIY tu ape die..
haihhh punya lar jakun :D
satu ape tak masuk kepala kami skang ni peah
even kursus kawen pun tak decide nak gie bile..
apatah lagi list-to-do yang kamu letak comel2 dalam buku nota tu
owh saya belom sampai ke tahap itu lagi :(
tapi dulu zaman baru nak blaja meng-edit gamba
kami suka betul sorang photographer ni
agak2 dia charge mahal tak eh?


smart kan?
kami ngan si chenta hati suka ketik2 gambo
rasa berbaloi lar kot letak bajet lebih sket kat photog
nota kaki inchik tunang : bole tak ni yang? :P

Wednesday, September 15, 2010

entry untuk dia ......


saya dan arwah..
kawan baik susah senang mase mula2 nak mula hidup kat putrajaya dulu..
kawan baik yang kongsi megi satu mangkuk..
kawan baik satu katil mase kursus induksi..
kawan baik nanges sama2 masa kene tinggal boipren..
kawan baik pegi beli brekfes kat cafe bawah ofis..
kawan baik kutuk boss sama2..
kawan baik kalau takde duit nak bayar utang tudung so dia bayarkan dulu..
kawan baik pegi carik kedai sup satu bangi..

dia kawan baik saya..

tapi sekarang dia dah takde :(

semalam 14 september 2010 , jam 4.30 ptg, meninggal dunia di hospital kuala pilah..

al-fatihah untuk dia

Tuesday, September 7, 2010

sedang meyeru mood raya..

mood raya kejap ade pastu ilang.. pastu ade pastu ilang balik..
haiyo!
mari kite carik entry lepas2 kasik up itew mood!

ni enrty raya tahun lepas
huhuuu..

so kira dah cukup setahun lar kenangan si bujal accident..
ok jom flashback.

start dari hati yang berbunga riang sebab nak balik kampung petang tu..petang 28 ramadhan..
on the way nak pick up adeq 3 kat lcct, hujan renyai2, laju around 80/90 km/j jer..
tapi duk kat fast lane..ermmmm

lepas je lorong nak ke mid valley tu.. time tu dah dengar azan so tangan kiri merayap ke seat belakang nak capai buah mangga ngan air.. ntah macamana tetiba *owhh sungguh drama!* langgar lopak air dan bangggggg divider batu kanan ...

pemandu sangat berhemah tak pakai seat belt, so terhentak ke cermin kanan dan stereng, adeq 2 kat sebelah dah hentam cermin depan..barang2, beg, makanan, barang shooping, laptop semua terpelanting ke depan.. lepas bujal hit divider kanan tangan automatic pusing stereng ke kiri, seb baik viva kat sebelah kiri boleh elak.. kalau tak both side memang dah kene.. alhamdulillah

tapi sakit atinye kete belakang hon panjang giler... oi tak nampak ke kete tengah kelam kabut.. bagi hon lagi tambah panic... so no school punya orang!!

masa tengah panic sempat pasang lampu kecemasan.. tak berani nak turun cos kereta kiri kanan adalah sangat laju..errr.. adeq 2 kat sebelah dah mengucap tak berenti2.. terus air mata turun berjurai.. serius takut !!!

dalam kepala otak ni yg terlintas muka si penjual insurans ..hahahahaa.. giler!
panic tuu.. cuma bole pikir bujal bole gerak lagi tak pasni.. bole claim insurance ke tak, kene report ke ape ke..

lepas tu semua settle secara berhemah cuma duet raya terpaksa dikorbankan untuk baiki si bujal hari tu jugak.. kalau tak teman tak boleh balik raya weihh...huhuu
sedih teman.. tapi syukur semua selamat alhamdulillah.




tahun ni CK tak balik raya.. ye lar nak balik mana lagikan? hahaa..
so pada kawan2 yang nak jalan jauh tu..
bawak kete elok2, patuhi arahan keselamatan jalanraya, ingat lar orang tersayang *wink*


SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN



nota kaki : pesal entry panjang2 padahal keje adalah sangat banyak? ape hal? ok bubai :))

Thursday, September 2, 2010

update ringkas

jalan2 jumpe secret resepi (tulisan jawi) dan mc'dota (ala2 mc'd) di bandar segamat huhuu..
pic akan diupload kemudian bagi mengelakkan gangguan di bulan puasa kekee..
zassssss..