Monday, December 15, 2008

memory of Dafi......

Iklan berbayar (harus ok!!..cik kiah bertenet dari starbuck nih..!!) : PC,Na,Adeq..Dafi dah mati….!!!.....................

Ok abes iklan….

Adek kat PJ sms : ‘kak..dafi dah mati..cik ros langgar..’


Sedeynyer..sian dafi..sempat manje brape hari jerk ngan dier..ermmm..


Beberapa minit pas tak di layan sms tu die call plak :

‘kak Dafi mati..cik ros langgar..adeq criter nanges2..sian larr kak..’
Kakak reply : ‘ dah tanam blom..ala nanti carik kucing lain..’ (mase tu gak rase nak meraung…huhuhuhu..tahan..akak larr katerkan..mesti kuat..padahal..airmata dah jurai2)


Then adeq kat kampong plak call.. citer ngan sedu sedan..sore ketar2 lagik… :

‘pagi tadi orang mandi kan dafi senyap jerk..dier tak bising2 pon cam selalu... pas tu satu hari dier main ngan orang…gigit2 rambut..jilat2 kaki..habes satu badan dia cium2…pas tu ptg sebelum dier kene langgar orang nampak mata dier berair jerk… ni semua gemok (kucing makcik depan umah) punye pasal arr..dier yang kejar dafi sampai jalan raya.. dafi kene langgar sampai kemek badan dier (tang ayat ni aku tak bleh blah..tang maner kemeknyer tu aku pon tak taw...ok sambung sedey..)..badan kemek tapi tak kuar darah pon…orang sedey arr kak..’


Kakak yang baek lagik solehah reply :
ala ..abis tu nak buat camner..bkn cik ros sengaja pon..cGemok tu jerk larr satu2nye kawan dafi kan..takper kang akak balik kampong kiter terajang dier sekor2.. .. dah larr ... kang carik kucing baru.’ (series gua tak reti pujuk beb…tu semua bab yang tak berape nak relevan ngan tatacara kehidupan sebagai seorang Makcik Rokiah..huhuhuhu..kalau bab nak hasad dengki tu..orait…leh jadik rakan kongsi… hahaha..)




Nama : Dafi

Nama manja : ek..( ni abah cik kiah yang bagi name..)

Umur : ntah ..but kompom blom setahun lagik..

Kegemaran : makan whiskes Tuna, tido kat mane2 jerk ikot soker dengan gaya kuak lentang, suke meng-ek kalau nak shi shi..

Ketidakupayaan : mengeow..die pandai ek..ek..ek..(series beb..sbb tu panggil ek..) , tak taw shi shi kat tanah..(yak taw plak kat tanah..x paham aku..) , tak pandai makan bende lain selain whiskes tuna, takut tengok ayam..(ape punyer kuceng daa), takut ngan ketinggian jugak..

**dafi nie adek cik kiah bawak dari PJ raye aji ari tu..jumper kat mane agaknyer..mase jumper tu dier baby lagik..skang dah besar sket kasik kat adeq cik kiah lagik sorang kat kampong tu..die baru abes STPM..so takde pape nak buat..kasik keje jage kuceng.. dafi nie chumel..putih gebu plak tu.. paling besh dier tak taw meng-meow.. pandai meng-ek jerk..sepanjang kat kampong mmg jadik bahan gomolan kami adek beradek..siap gadoh2 nak tido ngan sape..sian dier…moga dafi tenang kat ‘sana’..ermm………..

6 comments:

@LiYaNNuaR said...

uiks... mati ke tgh tido tuh??? komfius di situ... ape pun... sgt comel... nama pun secomel DAFI... huhuhu...

makcik rokiah said...

tu gambar arwahnye ngah tido arr kak....chumel kan...

antusabun said...

gila babi lucah kucing lu...ni spesies rare ni...

makcik rokiah said...

isk dak sabun nih..
mane ade babi... kuceng sekoq jerk tu..
adeh..

Benedict Bernard said...

cik kiah sadistnye kau. dafi mati terkangkang gitew.

Kau very the tak berperi kemanusiaan. Naper tak kapankan kucing tu ? isk.. dosa kiah ooi. .hehe..

Sara said...

kenduri arwah jgn lupe jmput. ahakzz