Tuesday, December 30, 2008

owh..uniknya3..singapura..

ni last minit nyer planning..
ntah ape mimpi cArie itew dapat coti lame terus ajak gie singapore..
since dah lame nak sangat2 gie sana dan kebetulan coti pon banyak...
cik kiah pon on kan jerk arr..
sangat besh occay.. !!
sila tengok gambar2 nie..sambil nyanyi..
owh... uniknya..uniknya..uniknya...singapura...
huhuhuhu...

1st day.. kat orchid garden..
hahaha..trademark harus dimana2..
lunch ayam penyet..
slalu tengok kat blog Ben jerk..
skang dah dapat rase sendiri...
sedap sambil tercungap2 perabih sambal dier..kaw habes..!!

ni anta kak yu balik kampong..hahaha..

ni kak yu jumpe sedara lame..syian dier..alalalala..



ape nama tempat ni ar Ben??
makcik lupe plak..

singapore flyer..tutup skang.. technical prob..

hahaha..orang kampung dtg bandar cenggini larr gayenyer..

cArie yang senggal..!!

shopping keychain jerk yang mampu..huk huk huk..

day two ke pulau sentosa plaks..

tersangat lar gayat naik menatang nih..

yerghhhhhhh.................

masuk tengok butterfly jap..

petang gie amek lagi sorang vip yang dah terlajak sampai jakarta..

alo bung..ole2 nya mana?

punye larr penting vip nih..sampai 4 orang pi jemput die kat changi airport nun..huhuhu..

maceh Ben .. jangan serik noh ..

Happy Birthday in advance... !!!

Monday, December 29, 2008

huh!

my lappy prob..
tak leh bace cd..
so gambar kat s'pore tak leh nak upload..
gambar kat my digital camera pon tak leh nak upload lagik.. cabel ngan card reader tertinggal kat kajang..
so ... arggggggggghhhhhhhhhh... mencik..!!!!

pape pon.. wanna say .. Thank You!! to pijot a.k.a PG a.k.a Ben itew yang dapat melayan 4 VIP sekaligus.. sian dier..baru baek demam..hahaha..thnx dude.!!.....


Friday, December 26, 2008

ahaksss..

tak..tak..tidak ..!!!
cik kiah beli key chain jerk....hahahahhaa....

Thursday, December 25, 2008

me at Boon Lay???

ape kehe nyer cik kiah kat Boon Lay nih???

nota kaki : pasaipa..roaming meksis mahal gedegang??..siot..!!
ibunda tercinta..anakanda baek2 saje occay..i lap u..

Wednesday, December 24, 2008

gud luck to me..

ari nih ade makan2 sket kat opis..
ermm.. ade rezeki sket.. so jemput larr bebudak opis makan2 ..
sok dah start coti.. tahun depan baru leh jumpe..takut tak sempat kan...**poyo siak..!!

cute tak.. special request tuk bdk2 opis cik kiah..kiut kan??
kaler purple itew wajib..ahaksss...
ramai tanye gud luck tuk ape.. cik kiah jawab ..for 2009..biar segala yang dihajatkan tu tertunai..
so GOOD LUCK..!!

cute lar kay ... rase pon sodap..
sape2 nak order leh gie sinie.. http://cupkays.blogspot.com/
** kay pas ni u leh bg i discount eh..promote dah nih..
ni cik kiah masak mlm tadi..
jelly buah..
1 bekas dah selamat tadi..
1 bekas tuk housemate ku tercayunk..
1 lagi tu tuk opismate merangkap bakal mak mentua..
**hahahaha.. kipas jgn tak kipas..agak2 dier rase cam kurang sodap tu..CANCEL!!..ni memain jerk arr..

menu lain.. roti jala+kari ayam,kueh cara ngan kueh seri muka..bla bla bla..
burrppp... alhamdulillah..
Cik kiah akan bercuti dari 25.12.08 sampai 4.1.09..
tengok ar nanti kalau ade line tenet kat kampong..akan cik kiah usahakan tuk menghupdate kan blog ambe nih..
seblom tu wat wish dulu boleh tak????.........

Saya berazam untuk :

1. Belajar bersungguh2 ..saya PASTI BOLEH..!!!.. bile orang lain boleh saya juga begitu..walaupun semangat dah macam terjun kelaut..saya akan terjun dan mendapatkannya semula…

2. Bekerja dengan setulus hati.. eventho cam takde keje..saya akan melakukan perkara2 yg lebih berfaedah bukan purak2 ada keje depan boss lagik hahahahha...bukan sebab nak kejar Pekerja Contoh atau naik gaji semata2 tapi..lebih kepada ‘kerja itu satu ibadah’..so kerja lar sebaik mungkin..

3. Kumpul harta byk sket.. walaupun tak banyak mana...tapi lebih dari tahun 2008..amen…

4. Berniaga..percubaan pertama saya gagal..tapi ‘gagal sekali tak bermakna gagal selamanya’..yerghhhh..

5. Kearah ‘itew’..insyaAllah kalau dipermudahkan oleh Nya ..

6. DOAKAN SAYA..!!


Nota kaki : abaikan ayat poyo itew..coz cik kiah bersemangat 2009 skang nih..!!
guys jaga diri baek2..papai….

Monday, December 22, 2008

sirih pulang ke ganggang...


cam dah lame tak hupdate kan..
kiter bz arr..
serius bz... ting tong jerk rasenyer..

jumaat lepas cik kiah gi Jengka, Pahang ade kursus a.k.a keje jugak larr..
penat sey..

rindu beb.. ade larr dekat 5 tahun tak jejak kaki ke bumi Jengka nih..

kursus kat sini..Felda Residence Tekam..
Ok..tempat cun..makan sedap..duk sini cam duk kat Felda..


ni menara tinjau..atas lobby jerk..ingat nak naik..tapi tak sempat..adeh..rugi lak rasenyer..kalau naik ni leh nampak satu perkampungan Tekam tu..
tak per..next time..


see.. resort die stail umah Felda taw.. nice..

ni ngah discuss tuk outdoor activity ngan pihak resort..
kiteorang sempat ber flying fox ngan jungle explorace jerk..tak sempat nak rafting..
tapi sape2 yang teringin nak masuk ke Gua Kota Gelanggi.. leh contact dieorang..
serius besh.. adventure sey..

yek ar selalu ber-explorace kat Alamanda..
sekali dapat masuk gua..
amek ko..sempot dot..

antara sebab saya pilih Jengka, Pahang .... ** jangan bagi taw ngan dak opis cik kiah taw..!!

ni larr die.. UiTM dihatiku..

rindu banget..!!


ni bangunan pentadbiran.. selalunyer datang sini tuk settle kan ptptn ngan wat pendaftaran.. **agak2 abg admin yg hensem tu ade lagik tak arr..??

ni larr duniaku.. makmal computer..
bebudak CS110 2000-2003 sila PM saye ok..i mish u lot!!


kak sawa.. ni larr tempat cik kiah wat kawad kaki mase kesatria..

kalau leh jumpe kakak senior yg memekik kat cik kiah dulu tu..
harus aku tengking die balik skang nie..boley gitew??

**padahal die yang tak pandai kawad ade ati nak tengking senior balik...hahahaha..

padang bola... tempat cuci mate petang2 ngan dak sebilik..hu hu hu..

pandai tak cik kiah amek gambar.. segala babat kat perut dapat disorokkan..hahaha...

tu kolej kami..kiteorang kire warga pertama yang dapat duk kolej baru mase tu..cantek.. malas nak masuk coz dh petang ms tu..

ni terminal Nadi Putra..nak dengar citer tak pasal pakcik drebar bas yang kerek.. time tu nak gie temerloh nak poya2..

cik kiah : pakcik bile bas nak bertolak ni?

pakcik bas kerek : tak yah tolak dek.. naik jerk ..

*** sengal nyer org tua!! .. *^#%&^Q^*E&...... tettttttttttttttt.. (tak lepas RTM)





**ala jauh lar plak gambar bangunan mak sapak nih..ni adalah tempat untuk warga uitm menghabeskan duet ptptn mereka ye tuan2 dan puan2..hahahaha..

dulu nama bangunan nih.. Pasaraya Mat Sapak..** jangan gelak..!!! haipp..!!!

skang nih.. dah tukar jadik Pasaraya Pronaz Sinaran Kota.. (sedap sket dengar..)

okey.. time tu work.. bye Jengka...


*****


gambar time kursus kang cik kiah upload..

kiteorang ade photographer profesional tapi tak bertauliah... hahahaha...

nanti cik kiah cilok...


Tuesday, December 16, 2008

TAG itew..

TAG dari mama auni..
** soker dier dapat hadiah ek..




1. Do you think u are hot?
tak pong...

2. Upload a pic of u..

3. Why do u like thus picture?
coz Ben kate kalau jumpe aku cam ni kat KL ..die nak bagi aku tujoh posen..
aku tuntut taw..!!


4. When was da last time you eat pizza?
sebulan yg lepas kot..beli frozen jerk panas kan kat oven..skali rentung..hahahahaha...
panaskan pizza pon tak pandai..ok gak sedap dan ranggup ..


5. The last song u listen to..
ku tunggu jandamu mu by irwansyah..


6. What r u doing right now besides doing this?
cetting ngan member satu sekolah dolu..
**padi...ngah ayat aku gie lunch.. i tak free lar darling..


7. What name u prefers beside yours?
erm.. panggil name penoh boleh??siap binti skali..kasik afdhal sket..hahahaha..


8. People to tag?
**saper ar..??

1. padi
2. rafi
3. yan toyanz
4. Ben
5. Adeq


9. Who is no.1?
kawan sepersekolahan kat chaah dolu..
padi cPenjual kotak..kekekeke


10. Who is no.3?
kawan sepersekolahan ku jugak..la ni dah jadik tokey... balik kampong kang aku paw topup tigaploh boley?


11. who is no.5?
budak kecik ngokngek tak cukup minum susu merangkap seketeri persatuan sop tulang bangi ...hahahahaha...


12.Who is no.4?
ntah saper ntah...
** Ben..... sakit tangan lagik??nak aku picit..??


13.Who is no.2?
kawan baik ku yang baru kehilangan wallet mase gie jogging kat shah alam mggu lepas..
**putrajaya tak leh wat lesen ok..renew kat pej.pos bole ar..

Monday, December 15, 2008

memory of Dafi......

Iklan berbayar (harus ok!!..cik kiah bertenet dari starbuck nih..!!) : PC,Na,Adeq..Dafi dah mati….!!!.....................

Ok abes iklan….

Adek kat PJ sms : ‘kak..dafi dah mati..cik ros langgar..’


Sedeynyer..sian dafi..sempat manje brape hari jerk ngan dier..ermmm..


Beberapa minit pas tak di layan sms tu die call plak :

‘kak Dafi mati..cik ros langgar..adeq criter nanges2..sian larr kak..’
Kakak reply : ‘ dah tanam blom..ala nanti carik kucing lain..’ (mase tu gak rase nak meraung…huhuhuhu..tahan..akak larr katerkan..mesti kuat..padahal..airmata dah jurai2)


Then adeq kat kampong plak call.. citer ngan sedu sedan..sore ketar2 lagik… :

‘pagi tadi orang mandi kan dafi senyap jerk..dier tak bising2 pon cam selalu... pas tu satu hari dier main ngan orang…gigit2 rambut..jilat2 kaki..habes satu badan dia cium2…pas tu ptg sebelum dier kene langgar orang nampak mata dier berair jerk… ni semua gemok (kucing makcik depan umah) punye pasal arr..dier yang kejar dafi sampai jalan raya.. dafi kene langgar sampai kemek badan dier (tang ayat ni aku tak bleh blah..tang maner kemeknyer tu aku pon tak taw...ok sambung sedey..)..badan kemek tapi tak kuar darah pon…orang sedey arr kak..’


Kakak yang baek lagik solehah reply :
ala ..abis tu nak buat camner..bkn cik ros sengaja pon..cGemok tu jerk larr satu2nye kawan dafi kan..takper kang akak balik kampong kiter terajang dier sekor2.. .. dah larr ... kang carik kucing baru.’ (series gua tak reti pujuk beb…tu semua bab yang tak berape nak relevan ngan tatacara kehidupan sebagai seorang Makcik Rokiah..huhuhuhu..kalau bab nak hasad dengki tu..orait…leh jadik rakan kongsi… hahaha..)




Nama : Dafi

Nama manja : ek..( ni abah cik kiah yang bagi name..)

Umur : ntah ..but kompom blom setahun lagik..

Kegemaran : makan whiskes Tuna, tido kat mane2 jerk ikot soker dengan gaya kuak lentang, suke meng-ek kalau nak shi shi..

Ketidakupayaan : mengeow..die pandai ek..ek..ek..(series beb..sbb tu panggil ek..) , tak taw shi shi kat tanah..(yak taw plak kat tanah..x paham aku..) , tak pandai makan bende lain selain whiskes tuna, takut tengok ayam..(ape punyer kuceng daa), takut ngan ketinggian jugak..

**dafi nie adek cik kiah bawak dari PJ raye aji ari tu..jumper kat mane agaknyer..mase jumper tu dier baby lagik..skang dah besar sket kasik kat adeq cik kiah lagik sorang kat kampong tu..die baru abes STPM..so takde pape nak buat..kasik keje jage kuceng.. dafi nie chumel..putih gebu plak tu.. paling besh dier tak taw meng-meow.. pandai meng-ek jerk..sepanjang kat kampong mmg jadik bahan gomolan kami adek beradek..siap gadoh2 nak tido ngan sape..sian dier…moga dafi tenang kat ‘sana’..ermm………..

Thursday, December 11, 2008

ku tunggu DUDA mu..

besh tak lagu nih deq..???

besh kan...??

ku tunggu DUDA mu.... wakakakkakakakaka...............

kalau bubuh ..'ku tunggu janda mu' kang.. ade org igt cik kiah lesbian plak..!!

muaaahhhhhhhhhaahahahahhahaa......................

nota kaki kuda : khas tuk Pengetua Akademi P*** dan Naib Pengetua tercayunk...hu hu hu...

Wednesday, December 10, 2008

ati ku di kampong......

sangat buhsan........** taw maner2 kedai celcom jual modem murah tak... kat alamanda tu kasik rm799....siak..!!!
hu hu hu..


sangat nervous....sabtu ni ade exam lagik...coz ari tu nyer paper wat cincai jerk...


1st time jawab pekse..gie jawab pastu rase hepi jerk kuar dewan...takde rase takut langsung....padahal buku tak bace pong...huarggggggghhhhh...bencik arr ........................ mane feeling debor2 aku nie weiiii..............?????.......


buhsan larr camnie... nak gie shupping fulus cam tak mengizinkan jerk... bln ni bajet shupping skali jerk...kang overdose ader gak cik kiah tido kat dlm kete trip ke melaka ujung bulan ni....tak sokerrrrr ar rase buhsan nie...............!!!!!!!!!!!!!!..


sebenarnyer kan kiter nyer ati tertinggal kat kampong arr...tu yg rase tak besh jerk nih...huuuuu.....haihhhhhhh....ermmmmmmmm............... ni kalau kat kampong ngah layan disney channel...uwaaaaaa........bencik....!!!!

Wednesday, December 3, 2008

kite exam larr wei...

sok kiter coti ... exam dot...
paper = law and technology management..
** ape kebendanyer tu?? ntah aku pon tak taw..!!..ahahahaahhhaa..
doakan kiter eh korang......
nota kaki kuda belang : sok saya coti sampai ari selase .. ape2 hal korang leh carik PA saye..ada paham..???..tu kat atas tu yg pakai spek cun melecun tu ialah bibik a.k.a PA saya.. ok blah..

kalau dah rezeki kite tu tak kemana.....

BERITA UTAMA

Turun 10 sen lagi

Oleh ZULKIFLI JALIL

PUTRAJAYA 2 Dis. – Kerajaan hari ini menurunkan lagi harga petrol dan diesel sebanyak 10 sen seliter berkuat kuasa tengah malam ini bagi membolehkan rakyat menikmati penurunan harga bahan api dunia yang turun secara ketara akhir-akhir ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dalam satu kenyataan berkata, petrol RON97 diturunkan daripada RM2 kepada RM1.90 seliter manakala petrol RON92 dan diesel masing-masing daripada RM1.90 kepada RM1.80 seliter.

‘‘Oleh kerana harga minyak dunia telah menurun secara ketara akhir-akhir ini, kerajaan telah membuat keputusan untuk sekali lagi mempercepatkan pengurangan harga runcit bagi membolehkan orang ramai menikmatinya,” kata beliau.

Ini merupakan penurunan harga minyak kali keenam sejak Ogos lalu sejajar dengan penurunan harga bahan api itu di pasaran dunia.

Penurunan harga petrol dan diesel itu dibuat ketika harga minyak mentah di pasaran dunia hari ini berlegar pada kadar AS$47.64 (RM172.93) setong.



********************************************************





ni criter semalam ok..
cam biase arr masuk2 opis bace paper dulu..nak layan berita kat tv..tak dapek nak nolong eh..bz sok ade exam...hu hu hu...



skali bace punyer bace..harga minyak turun lagik seposen...waaaaaaa..rugi woo isi full tank pagi tadi... ceh..mula larr nak menyumpah diri sendiri yg tak ikot perkembangan semase ni..ngah bising2 mengomel tu..** biase arr name pon MAKCIK ROKIAH...skali opismate datang...cube ko bace tarikh tu bile...???




ek..??




woo crite semalam eh..so..aku untung lagik arr aku isi full tank pg tadi..hahahahhahaa... sakai tol..kekkekekekekee... tak tahan sey...

patut pon isi lagi separuh rm34.67 jerk..kat resit pon dah tulis rm1.90/liter ....hahahahhaa....sengal!!.. ** sila jgn salahkan gambar di atas kerana cik kiah menggunakan handphone brand = 'brengsek'..

ni larr yg dikatekan..kalau dah rezeki kite tu tak ke mana...

ni kes kedua...opismate datang ajak bekpes dulu..die tak tahan cik kiah membebel pasal minyak tadi kot...hahahahha

cam malasssssss nak ke cafe..so ingat nak makan biskut ngan yogurt jerk pagi nih..malas..!!

sekali opismate yg lain datang bawak nasik lemak panas lagik....tengok nih...tak ke haru tu....

tu larr kan..KALAU DAH REZEKI KITA TU TAK KE MANA....ermm.. jempot makann......

sekian crite pagi 3 Disember 2008..


Tuesday, December 2, 2008

kasut ku yg busyuk..!!

tag kasut??? hahahha...
layan jerk larr cAnis itew...harap kamoo berpuas hati ok..

ARAHAN !!
  • snap gambar kasut anda,

  • dan ceritakan serba sedikit tentang kasut anda

baek bosss!!!!...........................

ni rak kasut saya yg ade kat umah sewa.. ade sket dalam kete..ade sket lagik kat kampong...ade sket lagik kat adeq saya yang soker merembat kasut akak dier yang cun nih.. huh...
kasut tuk sport jerk ade 3.. sukan nyer idak..cik kiah takde kaki arr nak men futsal... adeq .. bile nak men lagik nih???

ni kasut beli sendiri..takde sape yg sponsor..apatah lagik dibeli oleh dato' atau tan sri..hahahaha..
kasut ni beli kat primavera alamanda..sedap giler..selesa jerk.. pakai kalau nak merewang, shupping dan kekelas..amat tidak sesuai dipakai kalau nak mengedik coz tak berape nak sexy..
ini kasut.. adeq ku yg no 2 bagi..besdey 3 ogos yg lepas... ** sila take note ngan tarikh itew yerr kawan2....hu hu hu...ini kasut cik kiah dah lenjan pi kerja..
ni stock kasut dalam kete..biase arr..dh sampai opis baru mengatal nak tukar2 kasut ape leh matching ngan baju kan.....burok bebenor perangai nyerr..biar larr!..** selipar jamban pon ade..ahakss..

ni kategori kasut ke?.. 2 2 nih sedap pakai..selesa dan lembut.. lame tak lame gak ar beli..
brand = brengsek.. harga = kompom bawah rm 50.. ** saya tak mampu nak beli had mahal2..sob sob sob....
had ni kalau rase nak perasan dan 'teringin' cun habes cam miss world ..saya pakai..kalau tak ..tak kuase aku nak layan..hahahaha.. jenama = brengsek jugak kot.. harga = ntah arr.. cik kiah tak ingat..

ni baru kuar dari oven.. panas lagik...hehehehe... baru beli arr ahad lepas.. jualan jimat satu malaysia kan..
jenama = vincci .. harga = rm 19.95.. ** kan saya dah kate tak mampu had yg mahal2..!!

sekian criter kasut saya...
nak tag saper arr.. adeq bole?..kak ya??kak sawa?? nekPenne??? (**cPenne nih sure byk punyer..!!)...ok larr kan..kalau tak tag korang bukannye reti nak update blog memasing..hehehehe...papai..