Wednesday, September 9, 2009

raya memang lambat lagi... amek mood dulu =)




*gambar raye tahun lepas*

5 perkara yang saya suka bila raya :

01 sudah semestinya dapat duet raya ... *walaupun banyak memberi daripada menerima*

02 jumpe sanak saudara, sepupu sepapat, wak lanang wak wedok, nyaei, mbah, buyut, kawan2, laki/bini kpd kawan2, anak2 kepada kawan2...fuhhhhh..

03 dapat ngumpat2 *almaklum lar lame tak beramas mesra .. wah peah pakai beg bonia, soot baru angkat pesona, limah kawen ngan anak ketua kampung...bla bla bla selang seli dengan petir ngan kilat semua bagai..*

04 cerita ceriti kat tibi yg besh.. *anak2 ramadhan, anak2 syawal, pondok burok, batang burok, bas burok (hahahahahahaahha).. segala yg burok dihari raya semua ade..*

05 bende paling besh dan terbaek dari ladang of cos lar tido makan tido makan tido makan pastu tido terbongkang...huhu

5 perkara yang saya tak suka bila raya :

01 basuh pinggan, cawan, mangkuk, periok belanga, kete aku, kete bapak aku, moto mak oyah.. fuhhh... *thn ni aku nak bukak tender lar*

02 bubuh minyak pelita... korang ingat keje ni best...??? aku leh gado ngan adeq 2 dan adeq 3 tau tak pasal bende ni.. pasang pelita nak semenggah.. keliling umah sampai jalan raya... tapi sape nak bubuh minyak tanah tu semua? huh dot com dot my

03 acara berkenalan dgn sanak saudara yg raya jek baru jumpe.... *oooooooooo ni sedaranye ni belah nyaei belah cik milah punya ipar punyer sepupu yang duduk kat bla bla bla...... vavavavava... arrghhhh... semak aku nak ingat.*
04 cirit birit... *raya kalau tak cirit birit bermakna aku antisosial lar tu*
05 dah balik raya 7-8 hari pastu nak balik putrajaya balik...... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nyamfah !!!
******************
disebabkan kak sawa kate leh tag orang, maka dengan ini saya berbesar lar sik lemak yg ade nih untuk menge-tag :
01 cik puan sawa
sila lar berlapang dada untuk menyahut seruan tag saya ini dan tag lar rakan2 yang anda suke.. ingat yang anda suke jek... tak suke bole blah..sekian.

22 comments:

basburokklang-banting said...

e,eh..patut la aku tersedak2..sebut2 bas burok plak..
rase'y raye zaman kanak2 dulu lagi sonok..huhu

Sawa said...

T'gelak2 aku bc kiah woii..

Ehh ni mcm tagged jer kan.. ko tagged laa sume org plss... konpem best tgk diorg reply nnti

Kasut Pink said...

yg pst kami x sabor nk tunggu raye kali ni...sgt2!!!

kiah, nk wit raye...

*Miss Geli^ said...

bila raya aku suke main mercun..

crazy robot, mercun bola, mercun telur..

balik bukak poser tu ari pun main mercun...kak sawa, kedai ali jual mercun bola tau..

makcik rokiah said...

cik bas : kekeke..sian ko bik... tak leh over... kang over sedak kene buka...

k.sawa : kekeke... owhh leh tag eh? jap2..

cik pink : ye lar kami tau... pssstt kang kasik report secara bertulis kat kami tau..

cik geli : aku suke abes duet beli mercun jek.. nak main takut..bole? hahaa

parkchoo said...

sebijik sama ngan pakmeon! biasanya 3-4 hari raya tu reserve g rumah sedara mara SAHAJA! (org selatan mmg gitu kot, sedara mara nk tau ramai x tggu je la time raya. klu wat kenduri kawen jemput dorang je dh penuh 4-5 balai) pastu kena la jawab soklan2 kubo.. x gitu kiah?

tp yg best pakmeon suka mkn lapantat di hari raya ok.

shah said...

Waa...bestkan raya...meriah...ni yang buat tak sabar nak raya ni...

makcik rokiah said...

ye pak meon... sekali datang 5-6 kereta... dah macam tsunami kat umah tu... sekali tak datang leh bongkang depan tibi..

soklan kubo adalah soklan wajib dijawab..fuhhh...

tahun ni kite order lapantat perisa blueberry.. nyummm..

makcik rokiah said...

yer tok shah... tak sabar nak kutip duet dari atok..kekekkee

n0n0n said...

naseb aku tak kena....mana mau korek gambor raya?aku bukan ada gambor tyme raya....huhuhu...tp kn,kalo aku tak kene tagged,maknanya aku ni org yg tak disukai la kn?wakakakakaka...

terharu aku...giler ke hape?org tak suka pn terharu ke?wakakakakaka....(aku rasa aku akn masuk hospital jiwa someday)

Sawa said...

*Miss Geli^ said...
bila raya aku suke main mercun..
crazy robot, mercun bola, mercun telur..
balik bukak poser tu ari pun main mercun...kak sawa, kedai ali jual mercun bola tau..
<< ouhh lame dah tak gi kedai ali (apek yg name melayu). ehh nogha musa glerr tu idup lagik ke? xde keje lain die.. asyik nak meraba anak dara jerk.. ko pernah kena raba ngn die kan nogha?? ahakzz

makcik rokiah said...

owhhh.. kamu tak kene lagi eh.. tunggu tunggu next tag eh..

raya thn ni jgn lupe ketik bebanyak tau..

*Miss Geli^ said...

sape nye idea ni la suh jadikan tag ni..amarah tol aku..minum air aku ni kang!!

NenekPenne said...

raya ini tahun akak akan dapat duit raya... tak dapat kalu, akak mintak jugak dari abang, kakak, boss kakak akak...tak lupa dgn anak sedara... (apa? ko giler ker nenek oi) ... tak kira nak duit raya gak... ai kan belum kahwin lagi... ha ha ha...

haNA said...

yg bez rya dpt lek kmpong..
yuhuuuu~

Benedict Bernard said...

aku tahun ni raya kat tempat kerja..uwaaah..

*Miss Geli^ said...

nanti aku jawab la tag ko ni roki..sekarang mud takmari lagi..yek?

SiMpleSmArtErMe said...

yayay..raya taun nih vercotii kat Cameron Highland..

Feeling ala2 dok ober the sea..

NenekPenne said...

arlooo kiah.... kat mana nak jawab tag tu arr? he he he..nenek tak tau laaaa....

makcik rokiah said...

nek copy and paste kat blog nenek lar..

then jawab ikut versi nenek penne gituh..

NenekPenne said...

@MK: okeh okeh babeh...

erika said...

cane nk jwb tag weh?

manew taw dinde..

huuuuu

nti balik r akk ajar ek