Monday, March 22, 2010

putrajaya hot air balloon fiesta 2010

datang seawal 0720 dengan 2 tujuan
tujuan utama : amek gambar
tujuan lain : naik belon

malangnya *eceh* tak dapat nak naik.. kelam kabut lar pagi tu.. mane nak masuk dalam kandang yang had dibuka kepada photog pehtu kene masuk kandang lain yang dibuka pada public which is korang kene lar beli tiket rm10 tapi pukul 8 kata dah sold out! haihhhh..

ade kisah tragis yang lain .. malas plak nak menaip.. *sila refer blog nenet yer*

apaapahal pun kalau aku jumpa mak guard yang halau aku keluar masa tu.. siap ko! aku bogelkan ko! ini warning yer.. kan net kan?

mula2 kasik masuk angin dulu

yang cik kiah tengok time tu, bila angin dah dimasukkan secukup rasa.. pehtu dieorang terus pasang api atas bakul dalam masa yang sama crew akan tarik tali dari setiap sudut nak bagi belon naik dan stabil.






tapi belon levi's ni sikit punya lar susah nak stabilkan dia.. jenuh minah saleh ni buat kesudahannya lipat jeans masuk dalam jeep.. habes!


star wars
had ni scary sket cos bkn duduk dalam bakul






tak semua orang bole naik belon yang had berlegar2 sekitar putrajaya tu yer..
tak tau lar hari lain... hari yang cik kiah pegi tu public cuma bole naik setinggi bangunan 5 tingkat kot yang diikat then turun balik.. selama 15min.. kate nya lar.. nape tengok macam 5 min je? ke kira dari naik smpi turun 15min? haihhh..


ni kira marah tak abes lagi kat mak guard tu.. tu yg keluar api!


seb baek lepas tengok hot air balloon tu terus ke alamanda - tgk wayang - main bowling - makan2 - gosip2 ... sejuk sket ati..


nenet dan cucu akademi :))

8 comments:

ezam said...

panas giler..dh tu promote beriye riye tapi mcm takde ape....huhuhuhu..


kena halaw guard kah???

makcik rokiah said...

tak panas lg time tu.. ala2 mendung jer..

ade lar belon tu.. tapi untuk dipandang je.. huhuu..

uwaaaaaaaaaaaa... mencik mak guard!

NenekPenne said...

tulah..mak guard tu meamng nak kena tu...

mcm hapa entah.....geram jer...

comel pulak cucu akademi tu kan....

kiah!!! lawa pulak gambar2 tu yer especially gambar kamu yang ada api tu.... heeeee

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

cucu nenet no brapa tuh?

Sawa said...

mahal siot pic last tuhhh... chumey yaya yg very2 mke daddy

NenekPenne said...

@needa
cucu no.1, no. 2 plak tunggu si nenaz tu...aihhh lambat benor....

@xiM said...

hot balloon star wars tu aku paling suka..hehe

:)

makcik rokiah said...

net : lawo ke? ahakss.. terima kasih kepada mak guard itew :))

k.needa : no 1..

k.sawa : mmg anak ayah betol!

axim : yer sy juga!!