Sunday, March 14, 2010

trip to cameron highland

brape kali asek dok tunda je trip ke cameron ni..
cik kiah free kawan cik kiah tak free..
bile semua dah get ready nak pegi ade exam lar plak..
huhuuu..
akhirnya jadi juga.. so kiteorang pegi pd 25feb yang lepas ..
citer dah lame kan??
hahahaaa...

sampai2 je terus masuk strawberry farm
farm ni adalah sangat berbahaya kepada amatur driver cos parking area dia nunnnnnn di atas bukit yang sgt cerun...
naik dan turun bukit adalah sangat ngeri oke!
habes semua skill pemanduan berhemah!
cik kiah dah pangkah tempat ni..






had ni beli.. 3 peket rm10




@ cameron valley

heaven!!!!
mint tea dan strawberry cheesecake itu adalah sangat terbaekkkkk!!!!


@ rose valley

ek.. ni rose ke?


@ mardi .. memborong pokok bunga untuk mak oyah

@ kea farm ..
sedang menunggu jagung rebusssssssssss...

@ strawberry farm lagik..
tapi yang ni lain dari tempat yang pertama tadi..
bole mimpi ngeri oke kalau naik farm yang sama.!
hasil fetikkan

@cameron valley
datang sini nak amek gambar je..
kalau naik dari tapah jumpa sini dulu..
tapi tiada mint tea yang sedap disini.. harap maklum.

budak comel :)


country lodge resort ..

a budget hotel with a private parking.. oke duk sini cos bole jln kaki jek ke night market brinchang..


@ night market brinchang

13 comments:

ezam said...

semat gambornya...hehehe....menggiurkan....i mean the stroberry...hiihihihihi

makcik rokiah said...

kan?
tapi masammmmm...

NenekPenne said...

gila sewel kepala masa pegi cameroon highland, naik ikut tapah.... balik ikut simpang pulai

ianya mengingatkan nenet pada suatu ketika dulu yang indah time neneet ke sana bersama dia...

haishhhh....

Benedict Bernard said...

bestnye.. jelez tengok CK asyik berjalan jalang!

Sawa said...

santekk ahh gmbo ko...

makcik rokiah said...

net : haah.. sy pun aritu naik ikot tapah cam nak putus napas je.. baek ikot spg pulai lar walaupun jauh.. drive pun leh ber-sms.. hahaa

ben : ala sekali sekala jek ..

k.sawa : mekaseh.. dgn ucapan bile mau update?? hehehe..

ciEk NiENa said...

uishhh... sedap nyer stoberi.. terliur tengok.. hurm,.. bila la sya nk sampai sana yer??

Darab Dua said...

peh! gambo! kamera harga berapa puluh ribu lu pakai neh? mesti mahal macam kereta kancil 660cc. haha~

DrSinga said...

selambak mint leaves dalam mint tea itu!!!
glove stroberi pink yang comel untuk budak yang comel...
:)

catz said...

cik kiahhh,'
sedapnya tgk stoberi tuhhhh..
meliurkannn...
errr...mint tea tuh mmg pakai mint leaves selambak gitu kah?
wow...sejuk tak mulot..
budak tuh comel lah...

@xiM said...

thanks for dropping by!
sini pun meriah ngan gambor yang best!!
likes..

shah said...

bestnya kat cameron, lama dah tak sampai...nak gi la....

shah said...

bestnya kat cameron, lama dah tak sampai...nak gi la....