Wednesday, April 29, 2009

buah naga

selalu aku balik kampung..
dapat tengok putik bunga buah naga ni jek..
kali ni aku balik .. mak aku simpan 6 biji yg dah masak..
huhuhu .. manis beb..!



bunga buah naga kembang waktu malam jek.. cantek kan?

aku kene tunggu sampai pukul 1 pagi nak tengok bunga ni kembang...







ahh..sedap..!

17 comments:

Sawa said...

bunga buah naga kembang waktu malam jek.. cantek kan?

aku kene tunggu sampai pukul 1 pagi nak tengok bunga ni kembang...

... mak aii. koser lerr nak tggu die kembang

parkchoo said...

aah sawa mmg leceh nk tunggu dia kembang x mcm buah dada yg kembang setiap masa apabila disentuh, ahaks..

cik kiah - lempau ler brg sebiji dua kt pak meon ni. terlior kita tgk... menetek!

Cik AniS GalaxY said...

sedap betul buah naga
terluir tgk

kpg cik kiah kat mana??
nk terjah lor
ssh nk jumpa buah naga isi merah....sdp nya..

meleleh dah air liur
nsb baik x leleh yg lain

Sawa said...

parkchoo said...
aah sawa mmg leceh nk tunggu dia kembang x mcm buah dada yg kembang setiap masa apabila disentuh,
<< iskkk.. romen yg begitu m'guris perasaan pakcu. ehh yer ke ia akan kembang? ke aku yg tak sedar time die dok kembang tu.. agagagaga....

parkchoo said...

sawa - time tu ko dh stim mana nk sedar ;))

**semoga blog cik kiah tidak hangus dipanah petir mcm marble ciskek itew**

SiMpleSmArtErMe said...

buat ice blended sedapp..!!

Sawa said...

parkchoo said...
sawa - time tu ko dh stim mana nk sedar ;))
**semoga blog cik kiah tidak hangus dipanah petir mcm marble ciskek itew**
<< chisss... komen cam setann

makcik rokiah said...

k.sawa,
bunga buah naga yg kembang bak buah dada bak kate cpc adalah sgt jarang utk dilihat...

ecececeh..

cpc,
'buah yg kembang' tu kul 1 pagi jugak ke cpc?

cik anis,
had kaler merah ni mmg manis tak macam yg kaler putih... menetek beb..

kak needa,
dah try.. tak berape besh.. makan camtu jek sedap..

mcm buah mangga larr.. potong makan jek..kalau dah buat jus dah tak besh..

basburokklang-banting said...

yer..yg kaler merah itew mmg sedap..
sok paginyer kalau kencing pon kaler merah..o'ok pon merah gak..

Sawa said...

makcik rokiah said...
k.sawa,
bunga buah naga yg kembang bak buah dada bak kate cpc adalah sgt jarang utk dilihat...
ecececeh..
<< yer sayerr.. limited edition gitewww... kekekehhh

Benedict Bernard said...

mcm sedap je buah tu.. esok gi kampung cik kiah meh lah bawak kita semua gi makan sana. .

Mr Sept said...

naz kalo kencing merah tu bukan time korank datang bulan ker??

Sawa said...

ni kalu akademi ada exam.. konpem dah failed dak arie nihh. waktu dlm bulan bkn kencing yg b'darah yerr. yg b'darah melekit iteww adalah cecair lain.. kencing masih tetap warna normal. hrp maklong, paklong, mak ngah, pak ngah.. & seterusnya...

apai said...

ni cite pasal buah naga ke pasal datang bulan ehhehehe..


Cik Kiah>> dgr kata bunga pokok ni ble buat sayur betul ker???

shah said...

kat sg pelek banyak jual yang grade AA....memang sedap yang jual kat sana sebab fresh...

makcik rokiah said...

abg apai,
tak tau lar pulok..

NenekPenne said...

nenek suka buah naga yang isi putih.....