Wednesday, April 29, 2009

buah naga

selalu aku balik kampung..
dapat tengok putik bunga buah naga ni jek..
kali ni aku balik .. mak aku simpan 6 biji yg dah masak..
huhuhu .. manis beb..!



bunga buah naga kembang waktu malam jek.. cantek kan?

aku kene tunggu sampai pukul 1 pagi nak tengok bunga ni kembang...







ahh..sedap..!

Monday, April 27, 2009

kuda kepang

malam ahad lepas, incik yan tokey ikan sms ajak gie tengok kuda kepang ..
last tengok masa zaman muda remaja gitew..
so sexcited lar nak pie tengok ..
dalam hati debor2 gak..








time nie .. memasing menari elok jek ikot muzik ..



ada gong, angklung ngan gendang..

time ni..memasing dah naik 'hantu' @ 'syeh'..
memula tu seram jugak larr..
semua aksi 18PL ade..
ade makan kelapa, makan lampu, makan bara...

silat pon ade..

merangkak cam 'ju-on' pon ade..
mamat nie tak salah dia duduk tengok dari belakang..
ntah camane tetiba laks lek naik hantu merangkak dari belakang tuju ke arah muzik kuda kepang tu..

had ni dapat bau kemenyan dah khayal semacam..


jangan tak caya..dieorang boleh menari reramai plak tu..
musykil aku.. mabuk sungguh ke memain dieorang nih..
dah macam lawak plaks..


ni antara makanan @ sajen untuk yg dah mabuk tu..


incik yan tokey ikan ngan tuan rumah ..


escort aku ramai mlm tu.. harusssss..
kang mak oyah jerit plakss keluar malam sorang2 ..


muka budak cuak..
lagi info kat sini : wikipedia , johordt

cuti2 balik kampung..

bila chenta hati ade kat kampung...

melonjak2 hati nak balik jumpa..
besar dah dak kepoh nih..
sambil2 tu jalan2 carik pasal bersama 'senjata baru' bak kata kak sawa.. ahakss


cuci mata kat melaka sat..

melaka river cruise ..
Wet World Batu Pahat
tak sangka plaks dapat tengok kuda kepang kat kenduri kawen umah member ..
lame gilos tak tengok.. adala zaman2 PMR dulu last tengok .. seram weihh..!

Wednesday, April 22, 2009

ini bukan sajak..

sejak2 takdak kawan..
sejak2 housemate taknak layan kite..
sejak2 kawan semua bz jek..
sejak2 kawan dah pindah ke bukit mahkota..
sejak2 kawan tu dah tunang..
sejak2 aku asek tensi jek..
aku suke layan blues kat sini ..
sambil2 minum hazelnut white coffe ngan prawn mee..
sambil2 wifi free..
sambil2 tu leh cuci mata ...





Tuesday, April 21, 2009

bebudak akademi kecuali naib pengetua..ahakss..

bila mau sop bangi???

saya sangat tensi hari ni .. !!

cam nak pegi jauh jek...........................

Saturday, April 18, 2009

macam macam ada tapi bukan astro eh

malam khamis lepas kot ..[tak berape nak ingat ].. gie carik gerai Mali's Corner seperti yang dicanangkan oleh abg kiddin dalam FB die..

berdekatan dengan UTAR Setapak .. dekat jugak ngan Danau Kota .. pas makan leh shupping..



sedap.. dan menghairahkan ! .. tapi sayang malam tu udang tak berapa nak fresh.. kalau fresh ngan kepala udang tu licin kot..

pegi ngan adeq 2 ..

layan diri dan kene beratur panjang .. gile ramai orang ok..

tapi jangan risau.. dieorang masak cepat..

owhh.. sebelah meja cik kiah ade artis ntah nama ape aku bukan ingat pon..
tak glemer takpe.. hehe




iklan jap : abg arie kate kaki aku cam jantan .. seb baek ade inai .. muahahaha..




siang tu ade Roadshow MAS kat Kompleks D..
nak tau hadiah cabutan bertuah die ape???
tiket penerbangan pergi dan balik untuk 2 orang BUSINESS CLASS ke :
1. Paris
2. London
3. Perth
4. Bali
5. MULU Sarawak
6. Batam Indonesia
mak ai.. tapi cik kiah tak dak tuah aritu ..
ala tak heran pon .. [balik rumah meraung tepi esbok weihh !!]



nek .. kite dah tengok cerita nie.. mmg same ngan cerita korea yg saye tengok dulu .. cume had ni lagi touching coz paham sket bahasa die tu kan.. kampung london lar kate kan ..hahaha

sambil2 layan criter tu ..
had ni kalau ade colek mesti besh ek .. takde colek pong licin..!

iklan lagik : pesal mamat ni nyanyi best skrg nie ahhh???
hilang dah suara sengau die..
chaiyuk TOMOK..!
type (YES or YA) space TOMOK and send it to 33399

Wednesday, April 15, 2009

gambar terlampau

sebelum ..


selepas ..


nota hati kecewa : comment ditutup sebagai langkah-langkah pencegahan perasaan gores dan menang..
***********************************************************
update : hah bik.. komen sampai lebam..

Monday, April 13, 2009

ketua segala lanun

nak ajak adeq 2 pi tengok wayang die keje malam plak..
nak ajak opismate.. takde dah puak2 aku nak tengok wayang..

tu lar.. carik pasal lagik dengan housemate ..
macam larr kamu tu ramai kawan sangat...!!!

aku nak tengok 'HE'S JUST NOT THAT INTO YOU' ......... mcm yg kak needa dah tengok tu...
dvd pirate dah kuar blom arr kak???

Friday, April 10, 2009

rasa mau terbang, hati melayang-layang tapi mood mau karok..jum cik peah..

ini time aku rase cam nak terbang jek sampai kampung jawa baru..
korang tau ke kampung jawa baru tu kat mane??
arrghh .. perasaan = sangat tak best.

cinta hati gue..