Friday, May 15, 2009

nota : nek, jangan lupa pakai 'stokin'

Kes pertama A(H1N1) di Malaysia

15/05/2009 3:32pm

Oleh THOMAS CHONG

PUTRAJAYA 15 Mei - Kementerian Kesihatan hari ini mengesahkan kes pertama influenza A(H1N1) di negara ini.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican berkata, pesakit H1N1 pertama di Malaysia merupakan seorang pelajar lelaki berumur 21 tahun yang baru pulang dari Amerika Syarikat (AS) pada 13 Mei lalu.

Beliau berkata, pesakit tersebut mengalami demam, sakit tekak, sakit badan pada semalam dan dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh pada hari yang sama.

"Beliau telah diberi rawatan antiviral dan berada dalam keadaan stabil,'' katanya dalam kenyataan di laman web rasmi Kementerian Kesihatan. - Utusan

10 comments:

parkchoo said...

stokin nek perisa char kuey tiow kot..

Sawa said...

wahhh.. ada gak ke? kak penne bl kat mane nihh? psl tak share info nih kat ktorg? sharing is caring tau.. kekekehh

Cik AniS GalaxY said...

stokin biar yg tebal nek.
nnti bocor tkt sejuk..kalo panas xper nek..hahaha

cik kiah sioooooot jer.

Kasut Pink said...

pstkn stokin anda dipakaibuang jgn digunapakai..

makcik rokiah said...

cpc : pedas panas dan masin..hahaha

csawa : seben eleben ade kak..

cik anis : baru tau ke..??

cik pink : harus..!

Mr Sept said...

amboi korank ni suka sgt ngan stokin2.. kawen ajerlah cepat sikit xyah nak berstokin2 dah..lg sedap kan kak sawa kan

NenekPenne said...

excuse me....tak mainlah pakai stoking
tak pakai lagi best..aahhh aaahhh.... he he he ....mcm siot jer..ahaks....

arie... ko penah tak pakai stokin ker? baik ko ngaku...muahahhahaha

Sawa said...

Mr Sept said...
amboi korank ni suka sgt ngan stokin2.. kawen ajerlah cepat sikit xyah nak berstokin2 dah..lg sedap kan kak sawa kan
<< yer sayerr.. tp lbh afdal jika pakai (kes taknak ada production lg ni kann). bak kata pepatah.. b'hati2 di jalan raya, ingatlah orang t'sayang. ahakz

makcik rokiah said...

mr 9: wah nasihat dr pakar nampak..

nek:yo lar..

k.sawa:ahaksss..

apai said...

Pakai stokin ble tembus gak....pakai ler baju hujan ehheheheheh