Monday, January 19, 2009

over time

ok kul 5.00ptg.. sat lagi nak buat OT..
ari ni rase cam rajin lak nak wat OT..!!

bile citer pasal OT nie..
sian plak rasenyer ngan member2 yang keje kat sector perindustrian ni..

baru2 ni balik kampung ..
jumpe ngan budak2 kilang yang pernah 1 sekolah ngan makcik..
dieorang ni ade yang di'cuti'kan sebulan,2 minggu..
ade tu OT dah kene cut..ade yang lagi parah tu..
dah larr OT takde pastu keje 4 hari je seminggu..

ade sorang tu terpaksa tolong kakak dia niaga sik lemak..
alahai..
yek larr nak bayar kete,insurance..bla bla bla itu ini semua..
so kene carik alternative lain tuk survive..
sian larr ko kan..
seb baek bukan calon laki aku.. muahahahahhaa...
**yan..ko jangan report kat tin tin plak eh..!

















OT kat tempat makcik nih..
skang boleh amek cuti jek..
yang menjadi masalahnyer..
pesal orang cam aku ni tak sedar diuntung..!!
dah ade OT pas tu malas nak buat.......
ngaaaaaaaaa....

dah .. boss dah pekik tu..
yek boss.. 5 minit lagik..!!

14 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

makcik rokiah

kalau dah dapat claim OT nanti
leh belanje makcik yanie eh...

ehehehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

Benedict Bernard said...

ah jgn lupa blanja aku sop bangi

makcik rokiah said...

harap maklong..
kite OT claim cuti ye kawan2..

basburokklang-banting said...

time ot aku mggu lps..tu pon bole ckp mls ar nk claim..bkn bnyk pon..muahaha..belagak sey..

parkchoo said...

kat opis Pak Meon ni, level exec ke atas x bole buat OT tp digalakkan stay back, ahh kejamnya boss...

makcik rokiah said...

>> claim coti bik...rugi2..

>> boss mmg dilahirkan untuk jadi kejam..hahaha...

Sara said...

Opis k sawa pun same cam pakcu.. takde OT. tp kalu koje sat / sun bleh ganti coti.. kijam gak kan diorang tu.. nyampahh

parkchoo said...

eh sama la kitorang klu keje on sat/sun, bole ganti coti. Tah2 dorang masuk Persatuan Bos2 kut...

kijam! kijam!... kill, kill, kill them alllll!!!! muahahahaha....

**statement x bersyukur ngan keje pdhal org lain kene buang keje**

Sara said...

Opsss... insaf jap aku pakcu. br ingat nak ikut ko buat tunjuk perasaang td

makcik rokiah said...

berita ari ni..
mungkin mencecah 200,000 orang yang akan diberhentikan..
haiihhhhh....

eQbalzack said...

masa OT tu jgn dok ber 'online' je ye cik kiah....

rossizam said...

hai..slam kenal..
tul tu..takut ngan masalah ekonomi skrg ni..ros ni selamat la..tapi abag2 ros semua keje kilang..slow gak la...

makcik rokiah said...

>> bg eQ..eh takkkkk...
**geleng pale laju2...

>> rossizam..
tu lar kan...tuah ayam nampak dikaki tuah manusia.??
** ayam golek tu kira bertuah ke??
hahahahha...

Mr Sept said...

Nasib aku sama jgk mcm kwn2 ko tu...pasni kena berjimat...cuti 2 mgu gaji kena potong uwaaa...Aku pun nak buat part time jgk laaaa nak jual nasib lemak saiz patpuloh hengget...uhuhu